To je zanimivo, ker mojo so očistili in popravili brez problema. Pa dvomim da sem imel boljšo tekočino ali srečo pri polnjenju.Ja, drži, da so že dolgo v modi zasilne rezervne gume - ker so manjše, kakšno kilo lažje in kakšen desetak cenejše.
So pa daaaaleč od tega, da bi bile neuporabne. Če prideš z rezervo do vulkanizerja si še vedno mobilen, kar je ogromna razlika v primerjavi z avtovleko. Z 80 km/h z njo brez težav prideš (vlečem cifro iz zraka) 50, 100 km daleč, kar je za večino voznikov do doma (dilema je podobna tisti, ko se folk odloča za BEV).
Spreji so v primerjavi z zasilno rezervo mnogo slabša rešitev: menjati jih je treba (teoretično) na 5 let, in niso uporabni v vseh primerih. Ko sem sam letel s ceste mi je gumo snelo s feltne, z zasilno rezervo sem se odpeljal ko gospod. Žlahtnik je povozil žebelj in gumo nafilal s sprejem, ko je prišel k vulkanizerju pa mu je ta pojasnil, da se lepila ne da dovolj dobro očistiti z gume in moral je kupiti novo gumo (imel je srečo v nesreči, da je bila druga guma na isti osi precej nova).
Skratka, sam bi imel v vseh avtih zasilno rezervo.
Takole se pumpa moderne električarje? To je zaradi teže avta? Jao, gume morajo biti trde ko beton...Hahahaha, kdo pravi da karma ne obstaja?
To je zaradi porabe.Takole se pumpa moderne električarje? To je zaradi teže avta? Jao, gume morajo biti trde ko beton...
Metrič.Zrihtano, asistenca uredila na licu mesta.
In to ne svojeOn še ženo obdela, dokler čaka na asistenco.
Bolano. Na koliko pa sedaj pumpaš? Te ni strah, da bi se enkrat (polno naložen avto, recimo) na AC gume pregrele in bi kakšno razfukalo? (Kakšna je masa avta?)To je zaradi porabe.
So mi na servisu pumpali na 3bare, sem jin rekel če še enkrat, peljam drugam.
Za ta obcutek ni kriv tlak… temvec presek gume (verjetno prej nisi imel 19 col) in trdota podvozja. Tlak ima tukaj minimalen vpliv. Jaz to opazim pri svojem, ko grem iz letnih 215/45/20 na zimske 215/55/18. Tlak podoben… ampak zimske so po obcutku pravi baloni proti letnimi.Alhambra je imela pri tem tlaku "prazno gume" in jih filam vsaj 0,2 bara nad to podatkom, tesla ima po obcutku pri 2.9 bara kolesa od vlaka.