Teslo v Tesli Y

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Sej to se vidi na končnem izdelku :) Ampak nima veze, feni vse pokupijo. Ne briga jih oz. se delajo, da ne vidijo, da je avto rdeč ampak v treh različnih odtenkih, da ima hauba na eni strani cm do blatnika, na drugi pa mm. Ko sedijo not in gledajo okrog če jih sosed vidi, ne opazijo, da so sedeži prekratki in neudobni, podobno kot podvozje. Še tega ne opazijo, da jim bo varnostni pas prerezal vrat, ker ga nikako ne moreš nastaviti. Tako se cene počasi gibljejo proti realni vrednosti tesle. Seveda pa se tesla lahko smeje švabom kar se tiče software. Ker pri švabu moraš revež pritniti na fizičen gumb da odpreš predal pred sovoznikom v tesli pač greš vpar menijev v globino in potem samo klikneš na ikonco :)
Skratka jaz kitajčkov ne bi podcenjeval. Kupil bi pa itak švaba, recimo ix1 ali 3. Za precej več keša ampak bi imel avto in ne nek nadomestek. V tem primeru bi bila jeba samo v tem, da bi moral sosedom povedati, da imam električarja :)
No pridi mi pokazat razlicne odtenke na moji tesli, pa te panel gape. Lepo da jemlješ brihtol tablete, samo dozi malo zmanjšaj :cheer:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Fajn je bit pameten o stvareh, ki ti jih je povedal brat od soseda, ki je to slisal od tascinga prjatla v gostilni. Seveda so bili problemi s kvaliteto, verjetno so še vedno kdaj. Pri meni jih zaenkrat ni s kvaliteto izdelave, so stvari, ki so neumne, so stvari ki so slabse od konkurence, je pa tudi kar nekaj boljsih. Objektivnost je pa seveda brezvezna, če lahko na alterju mal popametuješ o kakšni stvari. In ja, super če si videl kakšen tak avto v živo, lahko bi tudi čestital vozniku, da je pač tako šalabajzarsko sestavljen avto prevzel, ne boš verjel ampak pri prevzemu ti ne zavežejo oči in ti ne dajo samo 2,8 minute, da avto na hitro pogledaš, teklamacij pa ne upoštevajo, po načinu videno/kupljeno.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Dobr, vse v redu, če delaš v avto industriji, potem najbrž znaš to oceniti na svojem avtu. Če pa ne, potem pa ga lahko odpelješ v kakšno drugo mehanično delavnico in si pogledate vse skupaj. Ker na pamet dejansko težko nekaj ugotoviš, razen če gre za res neko večje odstopanje kot na primer pri tistem bemflu za 200 jurjev pol ma pa vlago v lučeh.:bonk:

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Dobr, vse v redu, če delaš v avto industriji, potem najbrž znaš to oceniti na svojem avtu. Če pa ne, potem pa ga lahko odpelješ v kakšno drugo mehanično delavnico in si pogledate vse skupaj. Ker na pamet dejansko težko nekaj ugotoviš, razen če gre za res neko večje odstopanje kot na primer pri tistem bemflu za 200 jurjev pol ma pa vlago v lučeh.:bonk:
Ma ja, sam fajn mi je ta posplosevanje kok so vse tesle slabo sestavljene. Seveda se je dogajalo in verjetno se se. verjetno je kakovost izdelave na splosno slabsa kot pri bmwju, ampak kot receno men je na G31 530d, avtu, ki je bil nov po ceniku 95 jurjev, škripala ročka na vratih in to na vseh 4 da ne bo pomote, če si jih malo bolj trdo prijel.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.299
1.544
113
Fajn je bit pameten o stvareh, ki ti jih je povedal brat od soseda, ki je to slisal od tascinga prjatla v gostilni. Seveda so bili problemi s kvaliteto, verjetno so še vedno kdaj. Pri meni jih zaenkrat ni s kvaliteto izdelave, so stvari, ki so neumne, so stvari ki so slabse od konkurence, je pa tudi kar nekaj boljsih. Objektivnost je pa seveda brezvezna, če lahko na alterju mal popametuješ o kakšni stvari. In ja, super če si videl kakšen tak avto v živo, lahko bi tudi čestital vozniku, da je pač tako šalabajzarsko sestavljen avto prevzel, ne boš verjel ampak pri prevzemu ti ne zavežejo oči in ti ne dajo samo 2,8 minute, da avto na hitro pogledaš, teklamacij pa ne upoštevajo, po načinu videno/kupljeno.
Jaz sem take primere samo na YT gledal v USA. Tam ti šlepar pusti avto pred bajto tudi če nisi prisoten in to je prevzem. Potem pa ugotavljajo panel gape in manjkajoče zavorne ploščice. Upam pa, da je bilo to prej in v redkih primerih in so izdelavo izboljšali.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Sej to se vidi na končnem izdelku :) Ampak nima veze, feni vse pokupijo. Ne briga jih oz. se delajo, da ne vidijo, da je avto rdeč ampak v treh različnih odtenkih, da ima hauba na eni strani cm do blatnika, na drugi pa mm. Ko sedijo not in gledajo okrog če jih sosed vidi, ne opazijo, da so sedeži prekratki in neudobni, podobno kot podvozje. Še tega ne opazijo, da jim bo varnostni pas prerezal vrat, ker ga nikako ne moreš nastaviti. Tako se cene počasi gibljejo proti realni vrednosti tesle. Seveda pa se tesla lahko smeje švabom kar se tiče software. Ker pri švabu moraš revež pritniti na fizičen gumb da odpreš predal pred sovoznikom v tesli pač greš vpar menijev v globino in potem samo klikneš na ikonco :)
Skratka jaz kitajčkov ne bi podcenjeval. Kupil bi pa itak švaba, recimo ix1 ali 3. Za precej več keša ampak bi imel avto in ne nek nadomestek. V tem primeru bi bila jeba samo v tem, da bi moral sosedom povedati, da imam električarja :)

Nisem tesla fan in te zadeve sem tudi sam izpostavljal. Ampak. Si videl katero novejso teslo? Build quality je veliko boljsi.

Seveda so dolocene stvari zgresene, kar je normalno za neko dokaj mlado avto firmo.

Se bojo pa izboljsali, sploh ne dvomim. Pa naj dajo malo vec poudarka na udobje.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Guinness

mr_

Guru
20. sep 2007
9.360
2.739
113
Tesla niža cene, parkiršča avto hiš so tudi že malo bolj polna neprodanih vozil.
30k eur je dobra cena za rabljeno Teslo, če se ne bojiš morebitnih frk.
Sedaj pa da vidimo še rabljene Corole, če bo šlo kaj dol. Ker 1.8 za 20k Eur je malo p2 mač.
Jabe 2k eur več za Teslo vs. kitajec pa je no brainer.

• Všeč mi je
Reactions: Ginginova

bev

Majstr
25. apr 2017
385
261
63
Nisem tesla fan in te zadeve sem tudi sam izpostavljal. Ampak. Si videl katero novejso teslo? Build quality je veliko boljsi.

Seveda so dolocene stvari zgresene, kar je normalno za neko dokaj mlado avto firmo.

Se bojo pa izboljsali, sploh ne dvomim. Pa naj dajo malo vec poudarka na udobje.
Ja vem, nekatere stvari so boljše, se pa še vedno dogajajo prepogosto. Edina rešitev je kitajska tesla ampak še vedno imaš neudobne sedeže, po novem še brez park senzorjev ...... Če imaš pa smolo pri žrebu pa dobiš precej od tega kar sem zgoraj naštel. Tko da ni zame čeprav me mike ker sem malo nor na tehnikalije in bi mi bila igračka .... sam za 50 jurjev + ...

• Všeč mi je
Reactions: tony

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Saj imajo unikatno razmisljanje, priznam. Udobje (sedezi + podvozje) je nekaj, na cemur jaz za tak kes ne bi sparal. In mislim, da bojo to v prihodnosti tudi uredili. Park senzorji so mi pa sploh fail. Ker gre za poceni in bulletproof tehnologijo, ki enostavno dela.

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.711
1.060
113
Ja vem, nekatere stvari so boljše, se pa še vedno dogajajo prepogosto. Edina rešitev je kitajska tesla ampak še vedno imaš neudobne sedeže, po novem še brez park senzorjev ...... Če imaš pa smolo pri žrebu pa dobiš precej od tega kar sem zgoraj naštel. Tko da ni zame čeprav me mike ker sem malo nor na tehnikalije in bi mi bila igračka .... sam za 50 jurjev + ...
Ja ja, kupu bos, verjem. Kasn i3, k niso ta jajc ze nehal delat? Sploh ne vem kdo je to sploh kupu. Pr nas se z njim fura pa ga razkazuje samo dealer. Tesel se pa ze kar nekaj vozi naokoli. Sami bedaki ne? Eh hohstaplerji, kaj bi brez vas...

• Haha
Reactions: sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.765
6.750
113
pri taščici
Daj zrihtaj mi tega IX za nekaj dni na test. Za vsak dan testa placam 100 evrov.
Za vsako napako ki jo odkrijem ali me bo motila odstejemo 50€ od najemnine.
Upas?
Poglej kako ima svaba za norca kupce ID z popravki SW.
Ja, nastel si nekaj slabosti Tesle. Nobene nisi sam ugotovil.

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Varnejše parkiranje v nekaterih situacijah?
Kdaj pa še gledaš avto od zunaj, potem ko te začetno zadovoljstvo spusti?

• Haha
Reactions: ales85

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.465