>- o ovcah mi pa ne bo pametoval nekdo, ki vozi grand scenica, ker to samo kaže na to, da mu avto ni niti približno tako pomemben kot meni in z veseljem sprejmem, da sem jaz ovca v EVju, ti si pa zelo inteligenten in sposoben v svojem grand scenicu.
Tist "tapameten" ima v garaži 3 avte pa še en motor (mislim da slednjega samo plaid poseka od vseh Tesel do 100, ker mislim da drug nima pod 3s), res pa je da mu avto ni tako pomemben. Kot sem napisal: kupuješ s čustvi, jaz sem napisal samo, da ni racionalno, če se tega zavedaš in se ti dvigne na tehniko, ok, vsakemu svoje (jest grem rajši z biciklom na babe kot pa v službo s Teslo
, pa prostodušno priznam da so mi tisti ki ne mislijo podobno precej čudni
). Aja, pa vedno se (privilegij CEO) lahko usedem v dva različna službena EV-ja, ampak ponavadi nimam časa/volje za to zabavo. Mislim, da sem že enkrat napisal matematiko, ne bom iskal, da se ga tudi za službenega ne splača več imet.
Aja, tudi doma ni tako poceni kot izgleda tankanje. Si na 30% manj kot sem napisal zgoraj za EV polnilnico, Jabe pa itak misli da je sončna elektrarna zastonj (je, ampak samo če ti jo je mož plačal, za ostale je ROI 7-12 let, povprečno okoli 10 let če se nič hujšega ne zgodi, do takrat pa avansiraš potencialno bodoči prihranek). Mal se hecam, ampak moraš bit res zelo specifičen uporabnik (kar si napisala da si, ko si enkrat opisovala svoje tipične poti in čase, jaz sem pa povprečen). Pri takem ROI bi rekel da če isti denar rukneš danes v investicijsko zlato boš čez 10 let dobil elektrarno pa še 1x tolk ti bo ostalo, to je ironija vsega, če pa rukneš elektrarno boš pa šele takrat na 0. Avto je pa itak strošek, gledano privat ali na firmo, in ga moraš kot takega jemat... razen če imaš alfo ali pa če si guiness