Teslo v Tesli Y

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
A ni to žalostno? Kupiš avto za par 10 jurjev EUR in potem prvi občutek ob novem avtu, namesto da bi se ti smejalo, je živciranje ali boš sploh pririnil do prve črpalke. A prodajalca bi stalo 10 EUR. Saj vem 10x 1000, ampak me zanima, koliko strank si je mislilo, hvala lepa, naslednjič grem drugam.
Pa nima veze ali gre za ICE ali EV:
Ko sem v salonu gledal ID3 je imel neka 2% polno baterijo.
To je pa sploh bolano. Žal prodajalci nimajo izkušenj z EVji in potem pride do tega. Namesto, da bi baterijo dali na 80% in jo potem dali filat ko pade pod 20%, delajo to. Ko se jim bo ena zaklenila in bodo skeširali 20 jurjev, bo pa drugače.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK in Marxon

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.708
1.059
113
To si nisem mislil, je pa dogajalo v glavi ta kilometer, to pa o_O Ma sej v bistvu jih razumem samo mal bebav feeling je bil k prej je pa razlagal, da takoj ko zagori lucka naj bi sli tankat, da pumpa ne bo 'v zraku'. Pol pa kups in se odpeljes, avto pa cist bozjastn, to je blago receno mal smesno. Drgac pa vse ostalo ok.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
A ni to žalostno? Kupiš avto za par 10 jurjev EUR in potem prvi občutek ob novem avtu, namesto da bi se ti smejalo, je živciranje ali boš sploh pririnil do prve črpalke. A prodajalca bi stalo 10 EUR. Saj vem 10x 1000, ampak me zanima, koliko strank si je mislilo, hvala lepa, naslednjič grem drugam.
Pa nima veze ali gre za ICE ali EV:

To je pa sploh bolano. Žal prodajalci nimajo izkušenj z EVji in potem pride do tega. Namesto, da bi baterijo dali na 80% in jo potem dali filat ko pade pod 20%, delajo to. Ko se jim bo ena zaklenila in bodo skeširali 20 jurjev, bo pa drugače.
Tu ne rabijo izkušenj, le predpisanega standarda se morajo držat.
In ta ni 2% (po 80% tudi ne). Pa zaklene se tudi ne.

mags

Fizikalc
11. nov 2020
205
98
28
Kakor spremljam do zdaj so avti ob predaji nekako 70% polni.
Večina vozil pri Tesli, govorim iz lastnih izkušenj je napolnjenih med 30 in 60 %.
Denimo sinov je bil napolnjen 62%, moj 30 %, jaz tu ne vidim nobene težave ,zadeva je sila preprosta, seveda se moraš na EV pripraviti, če še nisi vešč tega .
Govorim za Teslo, na navigaciji tipkneš, da si ti odprejo polnilne postaje , tesline so označene z rdečim zaznamkom ,razvrščene so na osnovi oddaljenosti od trenutne lokacije avta.
V Ljubljani je to , mislim da je naslov Pot na Brod, to je v sklopu hotela , tapkneš omenjeno polnilnico in za deset minut si tam.(cca. 10 km od Tesle)
Priklopiš, popiješ kavico, za deset minut si na 70% , oziroma 300 km in to sem imel već kot dovolj do doma , plaćilo 9 eur, ki ti jih avtomatsko skine s kartice, ker že poprej na svojem računu ( ko plačuješ avto) povežeš avto , telefon , plačilno kartico.
Tako da , zadeve so res preproste

• Všeč mi je
Reactions: wolffstein

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.304
4.122
113
Od včeraj je obvestilo, da dobite za 5000 km brezplačnega polnjenja.
Screenshot_20230329_061504_Chrome.jpg

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
Prosim... Kaj je standard pri EV. To je bilo osnovno vprašanje.
Najbrz misli nekje med 20 in 80%.
Ker izven tega obmocja tudi za samo baterijo ni dobro biti dolgotrajno (vec mesecev recimo preden kupec odpelje avto) .
Zdaj sicer pisejo da naj bi LFP polnil vsaj 1x tedensko na 100% (najbolje pa kar redno) ampak so ze pomisleki okoli tega)

mags

Fizikalc
11. nov 2020
205
98
28
Najbrz misli nekje med 20 in 80%.
Ker izven tega obmocja tudi za samo baterijo ni dobro biti dolgotrajno (vec mesecev recimo preden kupec odpelje avto) .
Zdaj sicer pisejo da naj bi LFP polnil vsaj 1x tedensko na 100% (najbolje pa kar redno) ampak so ze pomisleki okoli tega)
Meni so na Tesli rekli ,polnit skoz na 100%

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.759
5.910
113
Ena tržna niša, kavarne zraven polnilnic. Oziroma veriga le teh. 24/7 biznis zagotovljen.

• Všeč mi je
Reactions: NekdoK

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.462