Tukaj se pogovarjamo o dizlih.Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:
Pa kakšne avtomobile imate to? Pa kaj vsi po vrsti kupujete že odslužene avte? Živim v bližini Rogle in imam do najbližjega kraja cca. 10km samo klanca. Dejansko motor 20min samo "zavira".
Motor se na delovno temp. postavi točno nekje v mestu. Torej po 10km. Pa imam l98, bencinarja . Tako da očitno še ni zanič. Je pa res da sem včasih rabil ogromno časa da je začelo pihati toplo, dokler nisem zamenjal termostata. Pa še to je moral biti Bosh, da je sedaj tako kot mora biti.
Citat:
Uporabnik Abomination1 pravi:
Pa kakšne avtomobile imate to? Pa kaj vsi po vrsti kupujete že odslužene avte? Živim v bližini Rogle in imam do najbližjega kraja cca. 10km samo klanca. Dejansko motor 20min samo "zavira".
Motor se na delovno temp. postavi točno nekje v mestu. Torej po 10km. Pa imam l98, bencinarja. Tako da očitno še ni zanič. Je pa res da sem včasih rabil ogromno časa da je začelo pihati toplo, dokler nisem zamenjal termostata. Pa še to je moral biti Bosh, da je sedaj tako kot mora biti.
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaj pa ima izkoristek pri njegovem primeru? saj je povedal, da ima spust 10km , torej jadra praktično brez goriva, samo trenje motorja ustvarja nekaj toplote, torej se res ne segreje na delovno temperaturo do mesta.
Če se avto ne segreje,(pa ne v njegovem primeru), torej nekaj ne štima-termostat, egr-ventil pa še kaj.
Torej imam jaz zastarelo (8let staro)2 tonsko peč na kolesih po nekaterih mnenjih-peč na 4x4 pogon, 170KM, tudi 190 leti, povprečna poraba pa 8 litrov..res slab izkoristek..stručkoti..
res je. Zakon je. Motor se pa segreje pozimi na tri crtice ravno po 15km obvoznice, zdaj v tem minusu pa se to ne. Po armaturki seveda.Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Xsara HDI ima to. Exclusive oprema ziher, če je pa kakšna bolj špartanska pa tudi nima.