Tartufi

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Meni so takoooooooo dobri že od nekdaj, zdaj pa sem se odločila, da jih kupim tudi za doma.

Jih kdo uporablja v svoji kuhinji, kakšen dober recept?

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Nevem če sem že kdaj vohal kaj bolj ogabnega kot tartufe. Mater smrdijo, jaz ne razumem, kako lahko kdo to poje... Nimam recepta ampak to sem moral povedat.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
smile-1.gif
ja, žal smrdijo po plinu ampak kolikor smrdijo toliko dobri so.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Meni so tudi ogabni, sem nekoč moral probati iz vljudnosti, pa marsikaj prenesem, tudi znani ultra smrdeč sir Mohanc, samo tile tartufi, ko bi neke stare teden nošene prešvicane smrdeče vojaške štumfe duhal, res ogabno ......

Samo to je tako ali ti potegne ali pa ne, poznam pa kar nekaj ljudi, ki jim je to super specialiteta in radi konzumirajo, tako da kakor komu sede !

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.977
7.315
113
Vsi ki vam tartufi smrdijo, se držite kar šampinjonov, ki so brez vonja, brez okusa in brez kurtza palca.... Tartufe bomo pa mi, ki nam poln okus in aroma zelo odgovarja!

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Meni so takoooooooo dobri že od nekdaj, zdaj pa sem se odločila, da jih kupim tudi za doma.

Jih kdo uporablja v svoji kuhinji, kakšen dober recept?

Jst sm zadnjič prvič opazala, da jih prodajajajo v sosedu in sicer neke mešance v takih steklenih kozarcih. Njcenej je blo 12 evrov....pa vse do 70 evrov kozarec. Sem kr gledala..
shocked-1.gif

Men so tudi dobri, sam tole je čisto predrago zame. Recept pa tudi mene zanima, ker še v življenju nisem kuhala s tem
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Verjetno misliš na tartufato, ki je super za čez kake fuže
aplauz.gif

Sicer pa pravijo, da je poanta tartufa v tartufovem olju. Mogoče bi znal kakšen od gurmanov z alterja kaj več povedat o tartufih itd...
zmaga.gif

pimp

Pripravnik
30. jun 2011
761
0
16
49
Obišči stran
jaz ko zavoham tartufe se mi vse kocine na kurcu dvignejo....joj...kak je pa to dobro!
Ni ga boljšega!
Ko bi eno mlado.....

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
U glavnem smrad, daleč od dobrega za nekoga, ki mu je to fino oz takooooooo dobro........Glede na to, da nimaš pojma kaj bi jedla, oz.kako ostani raje pri hrani na kateri si...Itak se pa u glavnem ribajo, ampak ti bi neki extra....Ko boš na obali se mi oglasi, ti jih jaz dam, ali pa te peljem pa si jih sama nabereš, ali izkoplješ...resno mislim, razen če misliš da iz naših koncev niso užitni, oz takoooooo dobri
Pa naj se ne najde zdaj kakšen brihtol, ker v 4-ih dneh v temi ni bilo uporabnega posta

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Že nekaj časa Spar prodaja Zigantejevo robo, tako da ni več treba v Buzet skakat
tongue-1.gif
Pa še cene so nižje kot pri njih. Recepte najdeš v njihovih knjižicah, imajo jih tudi na svoji spletni strani.

Za sveže pa bo treba v njegovo štacuno. Ampak za začetek bodo verjetno dovolj ribani ali rezani v kozarčku.

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
pri Zigante jih imajo

Je pa njihova knjigica receptov dokaj uporabna, tako da si lahko malo pogledaš

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Jaz sem včasih sveže dobil v MB-ju pri Majcenu (t.j. nasproti tržnice). Sedaj pa ne vem če se jih še da dobiti. Morda po naročilu.
Tisto v Sparu ali sosedu pa je tudi kar ok. S tem da sem jaz ponavadi vzel naribane v olju ali pa one mlete ko so v kremo narejeni.
Meni so v glavnem odlični v taki ali drugačni obliki.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz jih pred leti tudi nisem mogu jest ... smrdelo mi je dokler nisem probal ... no potem pa je kar šlo ...

Kakšni fuži s tartufi, njoki s tartufi, popečena skuta s tartufom, sir s tartufom ... vse mi gre
smile-1.gif

Največkrat pa sedaj uporabljam Oljčno olje z aromo tartufov (Gea), flaškica 250ml, cca 3€, pa zelo dober okus. Sem poskusil tudi italijansko različico (z belim ali črnim tartufom) pa je Geino olje boljše in cenejše. Za preliv po narezanem siru, ali po testeninah je super.

Prave tartufe pa jemo ponavadi ob posebnih priložnostih
smile-1.gif

(V interšparu ni tega olja, sem ga pa dobil pri Sosedu.) Žigantov program pa je kar dobro zastopan v Interšparu in so ponavadi kozarčki v varovalnih škatlicah, ker radi dobijo noge...

GEA
1313980-GEAoljcnostartufi0_25_000.jpg

Priponke

• 1313980-GEAoljcnostartufi0_25_000.jpg
    1313980-GEAoljcnostartufi0_25_000.jpg
    15,2 KB · Ogledi: 179