Svetovni prvak v invalidskem parkiranju

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.371
301
83
V Ljubljani redarji opravljajo oz. bi mogli opravljati tako delo, sploh če jih kdo pokliče
wink-1.gif

krko

Guru
5. sep 2010
2.671
1.385
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj imajo redarji oziroma policija za početi na privat zemljišču? Dokler jih lastnik ne pokliče, enostavno nič.

Na nekategoriziranih cestah, ki so dane v javno uporabo lahko policisti in občinski redarji izvajajo nadzor in kaznujejo udeležence cestnega prometa.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.371
301
83
Za policijo ne vem, ker sem se enkrat kregal z enim takim bučmanom, varnostnik v trgovini je rekel, da on nima pristojnosti, na policiji, pa sem dobil direkt številko redarjev, tako, da je to bolj delo redarjev se mi zdi.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.555
2.607
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik krko pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Kaj imajo redarji oziroma policija za početi na privat zemljišču? Dokler jih lastnik ne pokliče, enostavno nič.

Na nekategoriziranih cestah, ki so dane v javno uporabo lahko policisti in občinski redarji izvajajo nadzor in kaznujejo udeležence cestnega prometa.

hmm - zanimiva sodba (vezana na "javno cesto").

In izhajajoč iz 6. in 13. člena ZCes-1 velja ZPrCP (in iz tega izhajaoče pristojnosti policije in redarstva) na "privat parkiriščih" (in cestah) le, če se je tako odločil lastnik.
IMHO mora potem to biti tudi označeno s tablo: "Tukaj velja ZPrCP" - kot je to videti v tujini ("Hier gilt die StVO"). Težava nastane, ker takega znaka ni v trenutno še veljavnem Pravilniku o prometni siganlizaciji in bi se potem lahko nekdo izgovarjal, da ni veljaven in smo v začaranem krogu.
Aplauz našim prometnim strokovnjakom.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.099
44
48
potrebno bo videti kakšna bo končna odločitev sodišča. Tu je samo vrnitev ker prvo sodišče ni upoštevalo oz. izvedlo dokazov ki jih je predlagal pritožnik.

Je pa res da je naša zakonodaja takšna kot če bi jo spisali v osnovni šoli.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.891
113
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:

Je pa res da je naša zakonodaja takšna kot če bi jo spisali v osnovni šoli.

Dejansko opravljena izobrazba, teh, ki so zato poristoji. Če odmislimo dokupljene in skopirane zadeve. Torej? Ne more bit drugače.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Standardi so taki, določen % mora biti invalidskih. Ta % je pa veliko prevelik, Evropark ima več invalidskih prostorov kot je verjetno vseh invalidskih voznikov v SLO
tongue-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
390
83
Tole je absurdno, če ni ravno konvencije invalidov v mestu, ne bo nikoli več kot eno mesto zasedeno. Še nisem srečal človeka na vozičku v lidlu/hofru, parkingov pa kot pri norcih. Vem da so še drugačni invalidi, ampak dejte no.. naša nora država.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Jaz tudi še nisem srečal človeka na vozičku v trgovini, pa vendar sem videl velikokrat zunaj parkirane avtomobile na tem mestu...nekateri so imeli, nekateri niso imeli znaka gor, da lahko parkirajo tam.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.082
4.997
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Verjetno so v standardih všteti še mentalni invalidi
hysterical-1.gif

Dvomim, v tem primeru bi bilo invalidskih mest več kot pol.

Zakone pa itak pišejo tisti, ki so jim diplomske delali gimnazijski maturanti za 9€ na stran.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.537
6.630
113
pri taščici
Za pridobitev znaka ni pogoj voziček. Hkrati pa voziček ne pomeni pravica do znaka.
Slabo opazujete, ali pa ste malo v trgovini. Veliko sem jih že videl na vozičku v trgovini, pa tudi kje drugje.
Je pa res da najbrz niti vsak deseti uporabnik invalidskega parkinga ne uporablja vozička.

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Jaz imam kartico, da lahko parkiram na mestu za invalide. Imam otroka, ki je gibalno omejen in ima poseben otroški voziček prilagojen njemu. Ko parkiram, me vsi nekam bukov gledajao, k sem parkiru za invalide.
Zanima, me kako je v plačljivih parkirnih hišah? A tam so parkirna mesta za invalide in a imajo parkiranje zastonj, a je treba isto plačat?

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
869
63
28
Za parkirno hišo pri kliničnem v LJ vem, da so parkirna mesta za invalide blizu dvigal. Plačaš pa verjetno tako kot vsi ostali, nisem nikjer zasledil, da bi bilo za njih kaj drugače.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.537
6.630
113
pri taščici
Tudi tam kjer so parkirni avtomati, parkiranje za invalide ni zastonj (uradno). Kako striktno pa redarji to upoštevajo pa ne vem. Pred desetletjem sem imel z njimi dobro izkušnjo (na berglah, brez nalepke)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
V MB večinoma invalidi parkirajo zastonj v modri/beli coni na posebej označenih parkingih in seveda s kartico invalid - če le najdejo prostor.

Glede normativa pri številu parkingov za invalide pa je tako, da obstaja določen procent le-teh, po drugi strani pa enemu zdravemu tako in drugače ne bi smelo biti problem prehodit 50 m s prvega normalnega parkinga.
Gre enostavno za princip v glavi - tam ne parkiram in basta.