A se lahko predsednik vlade Golob tudi čez par let odloči, da bi nagrado za "uspešno poslovanje", ki jo je zavrnil mogoče vseeno sprejel? Saj mu pripada, njegov prispevek k "uspešnem poslovanju" v preteklih letih še vedno drži.
Pravično razmišljaš. Ampak če govorimo o Golobu, mu nagrada niti ne pripada. Da se je odrekel je le novinarska laž.A se lahko predsednik vlade Golob tudi čez par let odloči, da bi nagrado za "uspešno poslovanje", ki jo je zavrnil mogoče vseeno sprejel? Saj mu pripada, njegov prispevek k "uspešnem poslovanju" v preteklih letih še vedno drži.
Pa kje ti vidis da govorimo o kriterijih ali uporavicenosti so nagrade... je bila nominirana in jo po kriterijih ki veljajo dobila pa jo je zavrnila... i od tukaj naprwj ta debata nima vec nobene veze s kulturo in njenimi deli
Lahko pa podebatiramo, nekdo ve več kot jaz in ti, ter nama lahko razloži. V osnovi pa vsi vemo kaj je Prešernova nagrada, a ne? Svetlana kot taka, se pa je dovolj izpostavila že v prejšnji vladi, pa ona tudi ni neka političarka. Zakaj bi mi bili sedaj tiho?
Sicer pa vem zakaj se v osnovi oglašaš. Vema kam pes levo taco moli.
Makarovičeva je nagrado zavrnila in protesta proti tej zlorabi s strani RKCsej oni si jo jemljejo zaradi vas, ki o tem tako razpredate. oni se le prilagodijo trgu in klikanju.
Dejansko pa noben od nas pojma nima, zakaj kdorkoli dobi prešernovo nagrado, niti ali si jo zasluži ali ne. Kajne?
Iz kolumne Tanje Lesničar Pucko v DnevnikuNajbolj resen škandal pa je v zgodovini nagrad s svojim vmešavanjem v izbor nagrajenca via SDS povzročila Rimskokatoliška cerkev. Podelitev nagrade jezuitu Marku Rupniku leta 2000 je bila nezaslišana z vseh zornih kotov: upravni odbor PS je povsem obšel področno komisijo, kršili so pravilo, da mora biti umetnina javno dostopna na tleh Slovenije, da jo morajo pred izbiro videti tako člani področne komisije kot upravnega odbora, a jo je videl le en človek ... Ja, šlo je za posilstvo, za posilstvo vseh določil, meril in temeljne etike, za zlorabo brez primere, ki se je v grozljivi ironiji zdaj razkrila tudi kot avtorjevo posiljevanje v dobesednem pomenu besede.
In kaj je sedaj, 23 let kasneje, drugače?
Neprevzem ali vračilo ne spremeni dejstva, da je nekaj bilo podeljeno.
Torej lahko Golob čez leta vseeno vzame dodeljeno nagrado za uspešno delo? Nagrada mu je bila dodeljena na skupščini in mu pripada, on je pa zavrnil prevzem.Ne cepi dlake - PN za življensko delo ji je bila DODELJENA, ona je ZAVRNILA PREVZEM.
Bljuz, bljuz, bljuz.Torej lahko golob čez leta vseeno vzame dodeljeno nagrado za uspešno delo?
Seveda boš navedel vir za to tvojo trditev.Jap, to je če ti nekdo da čokolado, ti pa rečeš ne hvala, ne bom.... ne moreš it čez 23 let in rečt, zdaj pa bi jaz ono čokolado, ker mi itak pripada.
Ja ne, stvar podelitve ima svoj rok, do dejanskega prevzema ali do zavrnitve.