NX pa je kul, celo 2017 model je za pogledat. Nisem še vozil nobenega, pravijo da je drugi svet
Da ne bodo ostale dezinformacije tu gor: PT leta 2018 NISO postimal. 2018 so postimal dizla (verigo). Redno servisiranje NE pomaga (ker ni bil predpisan interval menjave jermena na 60). Uporaba pravega olja NE pomaga, saj pravega olja ni. So ga zamenjali ze 2x, ocitno ne najdejo prave formule. Se pravi edina pametna resitev je obvoz! Razen ce delas 5 jurjev letno, in ga bos po izteku garancije dal v prodajo/prešo.
Si verjetno mislil macronovih (francoz) in ne makaronovih (Italijan).Bodite vsaj malo obzirni tudi do Makaronovih avtomobilov. ;-)
Tudi toyota je imela svoj čas hude limone v obliki 2.2 dizlov in še enih parih, ampak so pa baje malce drugače reagirali in so motorje pač menjali.Ne vem, če poznate, Subaru je delal dizelske motorje, boxerje. Novi avti dragi ko hudir, skoraj noben dizel ni zdržal več kot 150kkm, pa nihče ne obtožuje Subaruja, da je prodajal klump, pa čeprav so bili tisti avti najbrž novi 2x dražji od Puretech Pižojev. Vsi komentirajo to Subarujevo napako kot "se zgodi". Bodite vsaj malo obzirni tudi do Makaronovih avtomobilov. ;-)
No pri nas jih ni (več) ker so se obupno kvarili (Renault in Citroen), servis je bil bolj ko ne neodziven (Citroen), tako da sem izgubil voljo hodit na servise in na kolenih prosit, naj končno nekaj naredijo, da ne bo ista napaka še 10ič na armaturki svetila. Je sicer bilo 10+ let nazaj, ampak jaz na francoza ne grem več. Preveč zamer.Pri naši hiši so večinoma renoji ker: 1. ne rustajo, 2. servisi so poceni in malo se kvarijo, 3. vožnja je udobna, 4. porabo imajo zelo majhno, 5. če kupuješ malo rabljene avtomobile, so nabavne cene teh avtov ugodne.
Tako, zdej sem pa odprl marelo, oblekel palerino in obul bata škornje. lahko začnete stresat in zlivat po meni... ;-)
Na nobenem R, ki je kdaj bil pri naši hiši, ni bilo napake za katero bi lahko rekel, da je bila draga, da je bila posledica slabe izdelave ali, da je koga avto pustil na cesti. Je pa občasno pri hiši tudi kaj japonskega... ---> novoletna jelka na armaturi, luknje v plehu, velika poraba.važno, da si srečen, čeprav sem pri 3 od 5 tvojih točk debelo pogledal
".... ki je bil pri naši hiši..." Za druge ne morem trditi, da so zlata vredni.So imeli prvi 1.9dci kr drage napake, ko je ojnicne sukalo al pa motor v iberture potegnilo. Tudi espace 2.2 ni melbglih poceni okvar
zgodnji 1.5dci, 1.9dci, 2.2dci, 3.0dci, 1.6dci biturbo... limoneSo imeli prvi 1.9dci kr drage napake, ko je ojnicne sukalo al pa motor v iberture potegnilo. Tudi espace 2.2 ni melbglih poceni okvar
Opazujem tole sedaj, hobi program. Francozi ne vlečejo prikolic. Še ko kakšnega korejca zagledam sem kar presenečen. BMW gladko prvi, nato VW grupa, kakšen MB, kakšen Ford, Volvo in ostala drobnarija. Francoz ne. Letos mogoče grem v Francijo malo, pa da tam vidim kakšnega Francoza?Toliko jih očitno tudi ne crkuje, hkrati poznam ene, ki že par let s tem motorjem vlečejo prikolico na morje.