Susilec (kondenzacijski)

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Pri boschu bo morav sevlje povedat ali so že poštimali kiks z mašenjem filtra do katerega nisi mogel priti...

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Pri boschu bo morav sevlje povedat ali so že poštimali kiks z mašenjem filtra do katerega nisi mogel priti...
Niso, sem ravno danes od drugega vira izvedel ta info.
Jaz sem kar Bekota nabavil, ker je razlike z Boschem ob doplačilu 5-letne garancije več kot 200 € razlike.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
V zadnjih cca dveh letih pri novejših modelih nisem več zasledil te napake. Bilo je pa kar nekaj takšnih, ki so jo imeli, vendar so bili kupljeni prej.

Če pa kdo pozna koga, ki jo je imel pred kratkim bi bilo pa fino, če se napiše točen model stroja, da vidimo ali je novejši ali starejši model.

lp

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Vsak sušilni stroj, ki ima opcijo, da po končanem sušenju na vsakih 10 minut (ali nekaj takega) obrne boben, boš dobil ven nezmečkane cunje. Ne rabiš toplotne črpalke za to in če sušiš 1x ali 2x na teden, tega preplačila nikoli ne dobiš vrnjenega nazaj, niti če vsak dan sušiš 1x ne bo povrnjen v 10ih letih.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Točno to sem se sam spraševal. Kako se bi to finančno povrnil nakup sušilca s toplotno črpalko.
Pa sem ugotovil, da se finančno ne splača, saj je velika verjetnost, da bo stroj prej crknil, kot pa odslužil razliko v nakupu.
Sam imam kondenzacijski sušilni stroj, brez toplotne, pa ne mečka perila.
Ker pa je sedaj crknil, razmišljam o nakupu novega, ponovno brez toplotne črpalke.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Iz finančnega vidika se nikakor ne izplača, moraš res že dooosti sušit. Potem pa je spet dilema, ker sušilni stroj s toplotno črpalko suši kakih 50% več časa, torej mogoče ne gre skozi nizko tarifo, pa si spet zapravil, kar si misliš, da prihraniš.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Se ni kaj tolažit, izračun pove vse
smile-1.gif

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Ja prosim še za kakšno razlago, koliko se prihrani z nakupom sušilnega stroja s toplotno črpalko? Ampak če gledaš skozi nakupno ceno in porabo energije pri obeh, se za 3-4 krat na teden sušenja zelo dolgo ne povrne razlika v ceni med enim in drugim strojem. Nisem pa nikoli računal točno do Kwh.
Oziroma kakšne so še prednosti toplotne črpalke? Ker bom moral kupit nov sušilni stroj, dobrodošli predlogi ter + in - za sušilce z in brez toplotne črpalke.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz ga imam pa se ne bo nikoli povrnil, sploh ker mi je še matična crknila. Če ne bi bil v osnovi tako drag, ne bi menjal matične ampak kar kupil kaj drugega cenejšega.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.349
2.432
113
Ok, recimo da v miniaturnem stanovanju odtehta, da ni treba sušila vlačit okoli po njem, pa da ga lahko zabrišeš v prvi pajzl in če je ta pajzl segret, te ne briga. V večjem stanovanju ali pa hiši pa računice ni, je samo to da si član "elite" pa da si ekološko osveščen, ker porabiš manj energije, tukaj se pa konča.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.025
6.210
113
Bistvena prednost je, da ne rabiš oddušnika v hišni zračnik ali dimnik tlačit. Je pa druga reč da rabiš odtok. Ampak odtok je zraven pralnega stroja lažje najt, kot pa dimnik ali zračnik.

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.157
4.144
113
Citat:
Uporabnik damirj pravi:
Ok, recimo da v miniaturnem stanovanju odtehta, da ni treba sušila vlačit okoli po njem, pa da ga lahko zabrišeš v prvi pajzl in če je ta pajzl segret, te ne briga. V večjem stanovanju ali pa hiši pa računice ni, je samo to da si član "elite" pa da si ekološko osveščen, ker porabiš manj energije, tukaj se pa konča.

Prednost je precej boljše in hitrejše sušenje pri enaki temperaturi. Ne vem od kje prej napisano da toplotna črpalka suši počasneje?!

Oz. če pogledamo s stališča cunj lahko s toplotno črpalko sušiš bolj efektivno pri nižji temperaturi kar poveča življensko dobo cunj. Koliko to ekonomsko odtehta je pa druga stvar.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Glede porabe susilca-imam stevec kondenzacijski maximalna poraba na eno susenje 1,04kwh. Povprecno pa nekaj manj kot 1kwh. Verjetno je tudi odvisno od programa imas daljse programe z nizjo temperaturo jaz dam ponavadi hitri program kjer je visja temperatura
smile-1.gif

Za navaden susilec naj kdo drug pove.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Bolj vse berem, manj mi je jasno
tongue-1.gif

Tipično vsak svojega hvali
wink-1.gif

Kaj pa je bilo tisto, da ste se odločli za vašga? Katere funkcije so vam bile pomembne?

Jst potrebujem;
- časovni zamik
- da zna "speglat", anti mečkalni program:))
- da se vlaga ne kadi po prostoru, da ima nek zbiralnik
- 5let garancije

Ali je recimo gorenjev res vreden dobrih 127€ več od bekota?
http://www.ideo.si/susilni_stroji/Susilnik_perila_kondenzacijski_D7664N_GORENJE
http://www.ideo.si/susilni_stroji/susilni_stroj_s_toplotno_crpalko_DPU7360X_BEKO
ali recimo 56€ od tega bekota
http://www.ideo.si/susilni_stroji/susilni_stroj_s_toplotno_crpalko_DPU8360X_BEKO

MieleFan

Fizikalc
7. sep 2014
1.044
84
48
Imam,tale sušilni stroj z Toplotno črpalko.Z njim sem,fuuul zadovoljen.Sušim skoz,čez celo leto,tud poletje.Res ne porabi veliko energije.Pa še zelo tih je
smile-1.gif

Vrti v obe smeri.Kar mi veliko pomeni,da se ne zamota perilo(sploh posteljnina).
Link :http://www.ideo.si/susilni_stroji/kondenzacijski_susilni_stroj_T96699IH_AEG

Priporočam nakup,če ga gdo kupuje.

Lp

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
No jaz imam isti model doma, pa mi je malo žal, ker se mi zdi blazno glasen, kljub temu, da je v pralnici me še vedno moti.
Sicer čez sušenje žena nima kakšnih pripomb, da bi ga pa hvalila pa tudi ne morem reči.

Kolega ima pa Miele in ga žena ne more prehvalit.

@ Mielefan: A mi lahko razložiš zakaj si izbral nick mielefan, sedaj pa hvališ AEG.
smile-1.gif