Susilec (kondenzacijski)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Če te prav razumem: imaš takega s toplotno črpalko, daš sušit zjutraj ob 7.30, posuši ti ob 9ih, prideš domov ob 16ih in cunje notri so "speglane"? Če je tako potem sem res sfalil z nakupom Bekota za 270 EUR in grem počasi v nakup Boscha za 800 EUR... itak je čas za premik tega k mami in nakup novega...

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
zmaga.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Modro je kupiti stroj..v tem primeru...za sušenje perila in ne garancije. Ne vem kaj ste tako napaljeni na to garancijo???
Izdelek se ne kvari,tako da ne rabi garancije...po drugi strani pa,če se res na kvari,zakaj potem nima neomejene garancije? Debata,ki je podobna tisti o kuri in jajcu...

22. jul 2007
13.598
1.774
113
124
Imamo boscha s toplotno črpalko in ga je že v času "podaljšane" garancije iz 2 na 3 leta (podaljšana garancija iz strani tovarne zaradi prevelikega števila okvar) v 3. letu je bilo potrebno peljati na servis, da so očistili notranje filtre in črpalko od bombažnega prahu , tako da tudi bosch ni vsemogočni
grims-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Crkne lahk itak vse
grin1.gif
osnova je kak budget je v igri, pol pa gledaš best buy. To je to.

Se pa u Slo še vedno pri sušilcih največ proda Gorenja ,pol je pa že Beko

Btw: pri Boschu lahko podaljšaš garancijo do 5 let za 50€.. Pa če se spomnim, lahko to narediš bilo kdaj v veljavi osnovne garancije (npr po letu in pol doplačaš)

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Da si kar to temo sposodim. Sušilni stroj Electrolux EDC 67550 W je spustil dušo. Popravilo bi stalo 160 do 170€. Stroj je star 3 leta. Takrat sem zanj plačal v akciji in z vsemi popusti 310€. Se mi zdi popravilo v vrednosti polovice stroja malo preveč in bi raje kupil kaj novega.
Uporaba sušilnega stroja je poleti bolj malo, se perilo suši na balkonu, pozimi pa se ga uporablja redno, za sušenje vsega perila.
Za nov stroj bi plačal med 300 in 400 €.
Kaj za ta denar vzeti?

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Serviser je po opisu napake rekel, da je crknil programator ali nekaj takega.Povedal je koliko stane del in delo- to znese polovico novega stroja.
frown-1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
A si lahko še sam malo sposodim tole temo?

Kupujem sušilec in nimam pojma kaj pomeni kondenzacijski in kaj s toplotno črpalko. Rabim nekaj takega, da vlage ne bo spuščal v prostor, pa da po možnosti v tem prostoru ne bo zaradi sušilca ravno 100 stopinj.
To, da ima timer, je po moje kar koristno, da lahko cunje potem takoj lepo zložiš. Uporaba bo pa vsakodnevna, za vsaj en stroj. Koliko pa imajo kaj kapacitete, je to nekih 6 kg kot ima pralni stroj, da lahko cunje takoj preložiš?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Vzemi bosch.a...še največ ponudi z vidika zanesljivosti.

Pajade, meni so isto kot enemu zgoraj pucali filter, neka tovarniska napaka, pred kratkim mu je pa crknil computer, par 100€ strošek.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
A si lahko še sam malo sposodim tole temo?

Kupujem sušilec in nimam pojma kaj pomeni kondenzacijski in kaj s toplotno črpalko. Rabim nekaj takega, da vlage ne bo spuščal v prostor, pa da po možnosti v tem prostoru ne bo zaradi sušilca ravno 100 stopinj.
To, da ima timer, je po moje kar koristno, da lahko cunje potem takoj lepo zložiš. Uporaba bo pa vsakodnevna, za vsaj en stroj. Koliko pa imajo kaj kapacitete, je to nekih 6 kg kot ima pralni stroj, da lahko cunje takoj preložiš?

Vzemi takšnega s toplotno črpalko in velikostjo bobna vsaj 1kg več kot ima tvoj pralni stroj.
wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz imam bekota s toplotno nobene pare ne spusca prostor se pa ogreje glede na temeraturo susenja. Se pa ne zgreje kaj veliko ce je okno na kip odprto ni nobene razlike ce je pa kopalnoca zadihtana med susenjem je pa recimo +5 stopinj.

Susim vsak dan kaksen dan dvakrat ali trikrat da nad zaenkrat brez problemov.

22. jul 2007
13.598
1.774
113
124
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Vzemi bosch.a...še največ ponudi z vidika zanesljivosti.

Pajade, meni so isto kot enemu zgoraj pucali filter, neka tovarniska napaka, pred kratkim mu je pa crknil computer, par 100€ strošek.
Ja toliko o zanesljivosti boscha
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Kolikor vem so kiksnili pri prvih s toplotno črpalko...tu je bil kiks v sami izvedbi7konstrukciji. Na splošno pa stvari od Boscha delujejo dobro (vsaj po mojih izkušnjah...pod pogojem, da ne kupiš najcenejšega kar nosi značko Bosch..za ostale ne morem trdit).

..............................

Vag...nekako sta pri sušilcih dve opciji..ali imaš vlago speljano v dimnik, pa pa ti sam stroj vlago kondenzira in lovi vodo v posodi.
Zdaj če nimaš zraven kakega zračnika, dimnika potem moraš na vsak način vzeti kondenzacijskega.

Pri samem načinu gretja perila pa imaš zdaj spet dve opciji..klasičnega (starejše) z el. grelci (In večjo porabo el. energije..energ. razred B in slabše) ali novejše izvedenke s toplotno črpalko, ki se množično pojavljajo v zadnjem času in za delovanje porabijo konkretno manj energije (toploto pa vzamejo iz prostora, kamor se kasneje odda nazaj, torej posledično ni takega segrevanja prostora kot pri drugi izvedenke. Ti so razreda A). Klasični so nekje med 300 in 500 EUR v povprečju. S toplotno črpalko pa nekje od 800 EUR naprej.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kolikor vem so kiksnili pri prvih s toplotno črpalko...tu je bil kiks v sami izvedbi7konstrukciji. Na splošno pa stvari od Boscha delujejo dobro (vsaj po mojih izkušnjah...pod pogojem, da ne kupiš najcenejšega kar nosi značko Bosch..za ostale ne morem trdit).

..............................

Vag...nekako sta pri sušilcih dve opciji..ali imaš vlago speljano v dimnik, pa pa ti sam stroj vlago kondenzira in lovi vodo v posodi.
Zdaj če nimaš zraven kakega zračnika, dimnika potem moraš na vsak način vzeti kondenzacijskega.

Pri samem načinu gretja perila pa imaš zdaj spet dve opciji..klasičnega (starejše) z el. grelci (In večjo porabo el. energije..energ. razred B in slabše) ali novejše izvedenke s toplotno črpalko, ki se množično pojavljajo v zadnjem času in za delovanje porabijo konkretno manj energije (toploto pa vzamejo iz prostora, kamor se kasneje odda nazaj, torej posledično ni takega segrevanja prostora kot pri drugi izvedenke. Ti so razreda A). Klasični so nekje med 300 in 500 EUR v povprečju. S toplotno črpalko pa nekje od 800 EUR naprej.
Super, hvala za razlago, sem si nekaj tudi po internetu še naknadno sam prebral.
Torej, glede na to, da nimam v prostoru nobenega zračnika in da ne želim imeti vlage v tem prostoru, je potem prava rešitev kondenzacijski s toplotno črpalko?
Gledam pa ta dva modela:
Beko
Bosch
Nagibam se kar na Beko, ker je cenovne razlike kar dosti. Porabi sicer več energije, ima pa hitrejše sušenje, vsaj na papirju. Za videz mi je pa vseeno, ker bo itak v pralnici.

Sem kaj falil s to izbiro, mora it iz sušilca kaj ven v odtok kot pri pralnem stroju ali ne?