Strpni Slovenci

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
In kje imaš ti raziskave za svoje trditve? Če ne pokažeš kake študije, ki jo je naredil kdove kdo (po možnosti pod imenom kake znane univerze, povzetek pa iz kakega rumenega cjtunga) in kdo ve na kakšen način si pač trditev potegnil iz riti. In to je to
priden.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lojz oddaja stanovanje. Na ogled pride 5 Slovencev(od tega 4 kadijo) in 2 južna(oba kadita). Lojz odda stanovanje Slovencu nekadilcu.
Ti boš začel nalagat, da južna nista dobila stanovanja, ker sta južna.
Jaz tega ne bom rekel - Lojz je oddal stanovanje nekadilcu.
Pa točno to trdiš v tej temi
Aja, nisem vedel. Jaz v tej temi trdim, da je človek sila neumen, če nekomu pripisuje lastnosti na podlagi priimka - komu oddaš stanovanje, je pa tvoja stvar.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kdo je omenjal Srbe, pravim da je isto kot če nekdo govori srbsko..oboje ne zgleda in je nevarno za zdravje.
evil.gif
Govoriti srbsko 'ne izgleda' in je 'nevarno za zdravje'?

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ampak tega kar trdiš ti ne pravi niti raziskava, ki si jo prilimal sam. Torej čakam(o) raziskavo, ki bo podkrepila tvojo trditev. Ali pa si jo potegnil iz riti?!

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ne, ne. Trdim, da je Slovenec nestrpen, če reče, da imajo narodi kolektivne lastnosti, v primeru Balkancev to pomeni 'lopovi, morilci itd.'

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.781
113
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Lojz oddaja stanovanje. Na ogled pride 5 Slovencev(od tega 4 kadijo) in 2 južna(oba kadita). Lojz odda stanovanje Slovencu nekadilcu.
Ti boš začel nalagat, da južna nista dobila stanovanja, ker sta južna.
Jaz tega ne bom rekel - Lojz je oddal stanovanje nekadilcu.
Pa točno to trdiš v tej temi
Aja, nisem vedel. Jaz v tej temi trdim, da je človek sila neumen, če nekomu pripisuje lastnosti na podlagi priimka - komu oddaš stanovanje, je pa tvoja stvar.
Torej zakaj odpiraš temo, če je moja stvar komu oddam stanovanje?
In btw, to da se ne oddaja zaradi priimka si povlekel globoko iz riti

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Odprl sem temo na podlagi članka, v katerem je bilo opisano, da se je tretjina nepremičninskih agencij obnašala diskriminatorno. Ugotovitve razsikave so nato podprli številni komentarji. Verjamem pa, da ne bi dobil takšnih odzivov, če bi odprl temo, da z naslovom 'večina Balkancev je mafijcev in lopovov', se ti ne zdi?

Citat:
In btw, to da se ne oddaja zaradi priimka si povlekel globoko iz riti
Ah, raziskav o tem, kako priimek in barva kože vplivata na uspešnost prošenj, imaš pa kolikor hočeš, to je pa resničen common sense.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Morda rabi stanovanje, pa mu nihče noče oddati v najem?
smirk-1.gif

Morda je na ta način hotel omehčati "sixpowerja", da bi mu le oddal. Ampak zdi se mi, da mu ne uspeva najbolje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Trdim, da je Slovenec nestrpen, če reče, da imajo narodi kolektivne lastnosti, v primeru Balkancev to pomeni 'lopovi, morilci itd.'
To res trdiš ti.

15. jul 2013
5
0
1
Citat:
Ne, ne. Trdim, da je Slovenec nestrpen, če reče, da imajo narodi kolektivne lastnosti, v primeru Balkancev to pomeni 'lopovi, morilci itd.'

Je*em ti samooklicane pravičnike.
A ti misliš pa, da, če Slovenc gre kam v zahodno EU (recimo v UK) da mu je pa z rožicami postlano!?

Dej pejd enkrat samkrat v tujini probat najet stanovanje! Pa ne kot turist, kot začasni delavec.
Grem stavit da ti še v življenju nisi niti okusil kako je, če greš recimo delat v Nemčijo ali pa v Anglijo.
Pojdi enkrat tja, pa probaj najet stanovanje! No, dej, probi! I double dare you.

VSI zahodnjaki iz tako opevane multikulti EU te bojo najprej ocenjevali po izgovorjavi kako se ti z njimi pogovarjaš, potem te bodo ocenjevali po zunanjosti (urejenosti) in šele na to, čisto na koncu po tem ali si sposoben plačevati njim najemnino.

recimo v UK če boš imel izgovorjavo z tršim R-jem boš avtomatično iz vzhodne EU (slovenija included) in boš profiliran kot potencialna baraba / lopov / ...
če si še malo bolj zapečen, boš zraven dobil še pribitek možnega terorista ali pa cigana.

Temu se reče profiliranje in tko pač je. Tako je v USA, UK, D, F,...
Get the f.ck over it.

Če pa misliš da smo slovenci nestrpni, pa se izseli v tako opevano zahodno multikulti evropo, pa "uživaj" tam.
Ti bo prec jasno da je pri nas še zeeeelo lepo prišlekom.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Let's cut the bull crap: težava je, ker nisi i.diot, in se povsem zavedaš, kako bedast 'argument' zagovarjaš: v resnici ne verjameš, da je večina Balkancev lopovov, po drugi strani pa želiš živeti v preprostem svetu, kjer bi lahko na podlagi priimka določil lastnosti osebe - zato vse čas plezaš med 'vsi Balkanci so lopovi' in 'I didn't say that, to res trdiš ti.'

Povej jasno, kakšno je tvoje mnenje: ali lahko na podlagi priimka poveš, če je oseba kriminalec?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik SrceZgorajLevoLol pravi:
Je*em ti samooklicane pravičnike.
A ti misliš pa, da, če Slovenc gre kam v zahodno EU (recimo v UK) da mu je pa z rožicami postlano!?

Dej pejd enkrat samkrat v tujini probat najet stanovanje! Pa ne kot turist, kot začasni delavec.
Sedajle si pa samega sebe zaklal: ker vem, kako se v tujini obnašajo do 'vzhodnoevropejcev', sam ne želim biti enak i.diot, zato ljudi ne sodim po priimkih, barvi kože itd.

Ti torej praviš, da boš sodil ljudi po priimku, ker se tujci do tebe obnašajo ravno tako?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Povej jasno, kakšno je tvoje mnenje: ali lahko na podlagi priimka poveš, če je oseba kriminalec?
Ne. Niti nisem nikoli trdil. Saj veš, posplošuješ ti, ne jaz.
wink-1.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
v redu, potem se tudi strinjaš, da ni razloga, da človeku s priimkom na 'iæ' ne bi oddal stanovanja*?
Se opravičujem , pozabil sem, da sem na altejru: *oz. da priimek ne sme vplivati na to, komu oddaš stanovanje'

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
v redu, potem se tudi strinjaš, da ni razloga, da človeku s priimkom na 'iæ' ne bi oddal stanovanja*?
Meni to ni razlog, ker je -iæev ogromno in večina od teh je pravzaprav čisto normalnih. Ampak če je to razlog komu drugemu, jaz tukaj ne vidim niti najmanjšega problema. Vidiš ga samo ti in nekaj drugih lenuharjev na mirovnih inštitutih.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Nisem vedel, da se poznava.

Sem tudi sam zapisal: legalno tu ni nobenega problema - kot zasebnik lahko zganjaš rasizem, ksenofobijo, seksizem. Problem pa je, ko se takšne stvari začnejo dogajati na širši ravni (kot kaže raziskava).

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Širša raven, ki jo kaže raziskava? 40 primerov, ki so matrali par nepremičninarjev in par privatnikov? Se ti zajebavaš? Seveda se. Vsaj upam no.