Stop-start sistem deaktivacija

jezek

Guru
24. jul 2008
3.662
1.532
113
Ali pooblasceni servisi na zahtevo deaktivirajo ta sistem? Konkretno me zanima za Citroen, vozilo je v garanciji.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.662
1.532
113
Mislis v euro 6? Zanimivo je potem da je pa mozno z rocnim izklopom ob vsakem zagonu sistem popolnoma obiti.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jah ročno laghkonizklapljaš po vsakem vžigu.

Pri vag.u se da softversko izklopit...verjetno tudi pri psa.ju a ne išči tega na uradnem servisu. Poišči 'mtl.ja' za tvojo znamko
wink-1.gif

jezek

Guru
24. jul 2008
3.662
1.532
113
Za vag vem, imam vcds. Ker je vozilo v garanciji mtlji odpadejo. Nic, bom vprasal pooblascenca, ker mi tale sistem ne deluje kot nekaj, kar bi zdrzalo 5 do 7 let brez resnih stroskov.

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Mene pri Alfi Mito jezi, ko se ustavim, ker hočem prestavit vzvratno in zapeljat v boks, avto prej ugasne, praktično takoj ko se popolnoma ustavim.
To verjetno ni normalno? Pomoje bi moral počakat ene 5s, da ugotovi tvoj namen.
Tako da že zaradi tega, če se le spomnim, start-stop ugasnem.

Zadnje dni, ko je precej vroče in imam prižgano klimo, pa itak noče delat.
Pa za take primere kot sem sam, ko imam do šihta samo en semafor (resda včasih čakaš kot neumen, pomoje traja 1 min, čeprav se vedno zdi kot da je 2 min), bi lahko bila opcija da se sistem za vedno ugasne.

Nazadnje urejeno:

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
VW Passat bluemotion start/stop ali se da obrnit namen tipke, ko ni pritisnjena avto ne ugaša, ko pritisneš vklopiš start stop?

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Mene pri Alfi Mito jezi, ko se ustavim, ker hočem prestavit vzvratno in zapeljat v boks, avto prej ugasne, praktično takoj ko se popolnoma ustavim.

Neumnosti novodobnih avtov so brezmejne
redface-1.gif

sandichamp

Fizikalc
10. avg 2007
479
30
28
Avto se ti ugasne ko spustiš sklopko in zavoro. Predvidevam da med ustavljanjem pritisneš sklopko in daš v vzvratno prestavo in potem se zapelješ nazaj. Med tem ti nikakor ne more ugasniti.

LP Sandi

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Ne vem zakaj kupujete avte s to funkcijo sploh.

Jaz nisem imel izbire. Je pač bilo zraven, brez vprašanj.
Mi je pa totalno hecno, da sem še ne tako daleč nazaj videl to reč pri enem francoskem avtu na seznamu dodatne opreme za 100 al 200 €. To je pa tako kot da bi dali gor tudi luknjo v koleno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Ne vem kako je pri citroenu ali alfi ampak pri renaultu (v dveh letih) in VW (v enem letu) se mi še ni zgodilo da bi avto ugasnil ob nepravem trenutku. Očitno vozim tako kot je proizvajalec predvidel.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ker je zakonsko predpisana

to ni glih res.
Leto pa pol nazaj sem naročeval novega S Leona.
Z motorjem je bil možen sistem S'n'S, seveda, je bil avto dražji za cca. 650€.
Vzel sem ga namenoma brez tega sistema, ker imam 85% AC in mogoče 5% mestnih relacij (kjer bi prišel prav).

Danes, pa verjetno sploh ne gre naročit brez tega sistema, samo ne vem če kje v zakonu piše, da mora imeti avto točno S'n'S sistem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mislim zakonsko urejeno... Bolj bi rekel da je nujno za doseganje EURO norme oz. nizke količine izpustov. Bo pa verjetno kmalu postalo obvezno, tako kot DPF in katalizator.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne vem kako je pri citroenu ali alfi ampak pri renaultu (v dveh letih) in VW (v enem letu) se mi še ni zgodilo da bi avto ugasnil ob nepravem trenutku. Očitno vozim tako kot je proizvajalec predvidel.

Sklepam da vse z ročnim menjalnikom. Tam imaš kontrolo. Pri avtomatiku je nimaš.

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Vsak najp ove ali ima ročni menjalnik ali avtomatski..ker pri ročnem se ti ne more zgodi nič nepredvidenega
evil.gif
(druge opcije pa ne poznam..in kolikor se spomnil se je že debatiralo, da je znal ugasnit ko ni bilo treba - zavijanje levo v križišču).