Sorry - narobe prebral/razumel tvoj komentar.
Ti bo pa mogoče zdaj pot3gnilo zakaj so za delodajalce “bolniške” problem. In zakaj delodajalci nimajo preveč radi delavcev, ki so “bolani”.
Sicer jih večina vkalkulira bolniško odsotnost (jaz sem ponavadi izhajal iz 10 dni bolniške na zaposlenega na leto) - seveda je pa dodatni jajc, da ko se zboli, zbolijo naenkrat vsi.
In bolniška “dvojno” boli - plačuješ nekoga za “nič” in še nekoga, ki oddelka tisto kar bolani ni.
In ja - bil sem tudi jaz na dolgi bolniški (5 mesecev) in se bojim, da sem še prehitro pričel nazaj z delom.
Pa še glede nagrade / božičnice za “ne bit na bolniški”: ta je sicer čisto legalna, vsaj dokler ta nagrada ne predstavlja bistvenega dela letnega prihodka. Sam sicer imam pomisleke v tak sistem nagrajevanja, ker lahko vodi do dela res bolanih, ki ti potem celo okužijo cel oddelek. Ampak bo pač moral vsak delodajalec sam pri sebi razčistiti kaj mu prinese tak način.
Bi pa vsem predlagal, da malo zmanjšate emocije in Wolfu prisluhnite - ima, žal, kar precej prav.
Žal so naše plače preveč obremenjene, žal imam bolan sistem s plačano malico in prevozom. Pa da ne bo kdo skočil - poiščite moje poste v drugih temah, kjer sem že nekajkrat zapisal, da je zadnji cajt, da država ukine plačano malico in za enak (primerljiv) znesek dvigne neobdavčen del plače (delavec dobi pod črto isto), zakonsko sprejme 37,5 urni delovni teden*, prevozne stroške pa nadomesti z davčno olajšavo pri dohodnini in s tem skine vso možno manipulacijo pri delodajalcih, delavci pa imaj(m)o vsi enake pogoje.
* čeprav se bojim, da bo kakšen biser na ZPIZu v znižanju na 37,5 ur/teden videl razlog za zmanjšanje osnove za pokojnino in to ne glede na to, da se zneski vplačil ne bi spreminjali.
Aja - pa zadnji čas je, da se ukine samodejno uveljavljanje posebne davčne/dohodninske olajšave na mesečni ravni.