Stavka zaposlenih - prenizka božičnica

I

Izbrisan uporabnik #9334

Košta okoli 12 Ejev, natančneje okoli 11,8 Ejev.
Računaj plačo, pa dopust (ki je prečno 25 dni), pa 13 praznikov, pa prihod na delo in malica, ki sta tudi spremenljivki , pa regres, - brez bolniških, ker za njih pa nimam statistične sredine
rolleyes-1.gif
. Nič "božičnic", varovalne opreme in ostalih režijskih stroškov ...

Okoli 12 Ejev !
10.gif
Cifra je tako še precej nizka.

Nazadnje uredil moderator:

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Igzekli.
Mentaliteta (večine) prebivalstva se vedno, pa taki ali drugačni poti, na koncu preslika v sistem delovanja države in njenih sistemov.
Lahko pa država z zakoni, zgledi, delovanjem... ...preko let, desetletij tudi spremeni mentaliteto prebivalcev.
.
Jaz sem bil v začetku 90-ih pač eden tistih naivcev, ki smo upali, da bomo šli proti sistemu bolj urejenih, demokratičnih držav. Zadnje 10 let pa imam občutek, da postajamo večji "Balkan" od Balkana samega
rolleyes-1.gif
.
In večini to očitno odgovarja - zadovoljni so, če lahko "malo pomutijo", kje nategnejo socialne službe z lažnim ločenim življenjem, malo "manipulirajo" s prevoznimi stroški, "lanskimi" bolniškami... ...saj veste tisto, ko komu kaj zagusti ali bi recimo moral v zapor...in "gre na bolniško" - zdravniška zbornica pa nič.
...na drugi strani pa je tudi večina (vsi) nezadovoljni z zdravstvom, čakalnimi dobami, neučinkovitim/nestrokovnim/korupptivnim sodstvom itd...
.
Uvida, da sta zgornji dve zadevi povezani pa kar ni in ni.
In ga med splošno populacijo niti ne pričakujem, ker je vsak prepričan, da on sam lahko "bolj nadmudri" sistem, kot sistem njega.
.
Tisti, ki so se te "igre" naveličali oz. se je nočejo iti, pa odhajajo v tujino.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Ma, ne... ...saj ne misliš, da je bilo pred 1991 bolje. C'mon.
Saj od 1991 smo "nekaj" napredovali in tudi finančno nam gre še vedno bolje, kot "bivšim bratom" ali Somaliji, kot se je nekdo tolažil nekje v tej temi.
Mene pa boli to, da so nas že prehiteli Čehi (kje so bili oni 1991?), ki so (so mogoče še vedno?) bili sinonim za reveže in smo se delali norca iz njih - Pšemek, in podobni "zabavni liki".
Pospešeno nas dohitevajo nas Slovaki, Poljaki in Madžari... ...mi se pa tolažimo, da nam gre še vedno bistveno bolje, kot Somaliji, Moldaviji ali Bosni
rolleyes-1.gif
.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Berem temo in ne morem bit več tiho.
Pa kaj se ves čas, razen seveda drugih neumnosti, ki jih pišeš, spravljaš na bolniške odsotnosti z dela. Taki delavci so strošek, ne zaslužijo si ne božičnice, ne delež pri dobičku, v glabvnem so samo breme!
Si navaden kapitalistični smrduh, ki ga briga samo to, koliko bo delavce obral, da bo sam zaslužil čim več. Delavci naj pa pocrkajo, sploh bolni. Sam sem že precej časa v bolniški, seveda ne po svoji volji. Dobim mizerno bolniško s katero je nemogoče preživeti. Sramota za državo in za tebe s svojim kapitalističnim mišljenjem. Po tvoje naj vsi, ki so za v penzijo ali pa so na bolniški crknejo od lakote. Najbolje, da predlagaš zakon, da se take primerke ustreli, ker so samo v breme kapitalistom. Seveda na lastne stroške.....
uf-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Car oprosti, moje sožalje za prenizko izplačilo bolniške, toda - zakaj pa ne razmišljaš v bolj konstruktivni smeri, namreč da bi se šel usajat preko države, ki enostavno preveč vzame? Tu se raje vprašaj, ker grdi kapitalist bi že sedaj crknil, če bi samo minimalno plačo dvignili za npr. 50 Ejev. Da ne rečem, kaj bi se tu zgodilo z državnim proračunom
rolleyes-1.gif
.

Čisto vsa matematika okoli plač pri nas je prignana na sam rob. Nihče pa ne bi šel optimizirat dela javnih služb in s tem zmanjšati maso plač v javnem sektorju. Za tako velik državni aparat nas je v gospodarstvu enostavno premalo, najbolj najebejo pa ravno tisti ki so se znašli v bolniških ali pa pred penzijo. Prej niti ne vedo, kako nizko neto plačo imajo
rolleyes-1.gif
.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Dej mi povej, zakaj bi ti dobival nagrado v času, ko nič ne prispevaš?
Se nisem imel več namena oglašat ampak, tolk debilno vprašanje si zasluži kontravprašanje: dej mi povej, zakaj dobivaš nagrado za NEDELO (odsotnost tako in drugačno) več kot drugi?
A toliko bolje nedelaš med dopustom, bolniško, prazniki, da si zaslužiš toliko več od viličarista?

Res zanimivo, kolk imajo nekateri proti plačani malici, potnim stroškom, dopustu bolniški, ampak tem zaostalim ,, privilegijem,,bednega socijalizma, pa se nobem menedžer ne odreče. Le zakaj? sej to je ja škododelno, zakaj se menedžemnt ne odreče temu, če jim že delavcem ne uspe tega vzet.??? So mogoče menedžerji prikriti socijalisti, da se držijo tega zaostalega sistema, ko bi ga čist legalno lahko ukinili vsaj pri sebi?

Pa miljardokrat izrečena menedžerska pogruntavščina, ki na veliko oglašuje inteligenco našega cveta ekonomije, -Država je požrešna, zato nizke plače
bonk.gif
kulk morš bit butast, nooooooo, dej mi edn enkrat to razloži, lepo prosim

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Pa bi bilo bolje, da bi bil tiho.

Za zaposlene na bolniški imamo naše socialno državo, ki nas preko davkov prekleto veliko stane in, če so bolniška nadomestila nizka zato nismo krivi kapitalistični smrduhi. Veš, tudi jaz tebe ljubim
srce-1.gif
.
.
Ti predlagam, da odpreš podjetje ali, da ti kakšen lastnik podjetja da menedžersko pozicijo v svojem podjetju z nalogo poskrbeti za uspešno poslovanje, naročila, plačila izplačilo plač zaposlenim itd...
...potem pa tukaj lajaj.
Zdaj pa pojdi v svoj lokalni bife in rukni tiste 3 pire, da pomiriš razburjenje, ki sem ti ga povzročil s svojim neoliberalizmom.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:

Za zaposlene na bolniški imamo naše socialno državo, ki nas preko davkov prekleto veliko stane in, če so bolniška nadomestila nizka zato nismo krivi kapitalistični smrduhi. Veš, tudi jaz tebe ljubim
srce-1.gif
.
.
Ti predlagam, da odpreš podjetje ali, da ti kakšen lastnik podjetja da menedžersko pozicijo v svojem podjetju z nalogo poskrbeti za uspešno poslovanje, naročila, plačila izplačilo plač zaposlenim itd...
...potem pa tukaj lajaj.
Zdaj pa pojdi v svoj lokalni bife in rukni tiste 3 pire, da pomiriš razburjenje, ki sem ti ga povzročil s svojim neoliberalizmom.
A na šihtu daš tud na ignor teme, ki te pečejo?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Se nisem imel več namena oglašat ampak, tolk debilno vprašanje si zasluži kontravprašanje: dej mi povej, zakaj dobivaš nagrado za NEDELO (odsotnost tako in drugačno) več kot drugi?
A toliko bolje nedelaš med dopustom, bolniško, prazniki, da si zaslužiš toliko več od viličarista?
confused-1.gif

Ne vem kaj tebi blede, da mi tole kracarijo pišeš.

Če pa smo že pri tem... Nimam plačanega nedela, nimam plačanega dopusta, nimam plačane bolniške,... Plačano imam le in samo, ko delam. Sem s.p.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:

srce-1.gif
.
.
...potem pa tukaj lajaj.
Lepo, da me ljubiš!
Imel sem podjetje, tudi zelo dober prijatelj ima še vedno podjetje s štirimi zaposlenim, od katerih so dve zaposleni na daljši bolniški, ena pa na več krajših. Hebat ga, dobro poznam zadeve, ampak še vseeno pravim, da človeka ne moreš pustit umret! Kapiraš? Dokler si boste kapitalisti izplačevali bajne plače in vas bo brihalo za to, da delavci živijo v bedi se ne bo nič spremenilo.
Kaj in kje pijem te pa nič ne briga, edino če boš dal za rundo? Ah, kje pa, raje luknjo v koleno.....

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Če je zaposleni na daljši bolniški mu nadomestilo plače itak krije ZZZS.
Kaj ima firma s z višino nadomestila oz., "da ga pusti umret"? To je naloge naše socialna države. Saj jo imamo, no vsaj plačujemo jo.
.
Ja, "kapitalisti" si izplačujemo bajne plače
hysterical-1.gif
. Jebeni tajkuni.
.
Ja, v AT so tudi nadomestila za bolniško višja in plače so tudi višje.
Večino razlike je pač "image države". Kakorkoli obrneš, za kupce v tujini (itak gospodarstvo v Slo lahko preživi samo z izvozom) je žal povsem enako ali se dela v Sloveniji, Slovaškem, Madžarskem, Hrvaškem, Romuniji ali Bolgariji. Nihče nima namena za izdelek izdelan v Sloveniji plačati več kot na Slovaškem - saj menda je jasno, da večina naše industrije dela kot dobavitelj nemškim avtomobilskim firmam.
Sam že večkrat napisal, da Slovenci smo prepričani, da smo, izmed "bivših vzhodnjakov" mi vseeno "nekaj več".
Žal kupci proizvodov naše industrije neke dodatne premije za "Made in Slovenia", ne priznavajo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ja ka ni višina nadomestila pogojena s plačanimi prispevki? nižja plača-nižji prispevki -nižje nadomestilo ????
Kva je tu država kriva, če mu daš ti nizko plačo?

Kaj to zgoraj govoriš? da zaradi lokacije lahko prodaš izdelek samo pod ceno? -a to odkrito priznavaš, da si podpovprečno sposoben, ker to je namreč tvoje delo, za katerega trdiš, da ga ne zmoreš opraviti dobro, kot bi ga en Avstrijec, al pa Nemec ????
Vedno bolj se mi zdi, da je tudi 2 jurja preveč
evil.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif

Če pa smo že pri tem... Nimam plačanega nedela, nimam plačanega dopusta, nimam plačane bolniške,... Plačano imam le in samo, ko delam. Sem s.p.
pa neki te morn napisdit, že celo večnost te nisem
grin1.gif
že itak sem te komi najdu, ko premalo pišeš

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik Mr_Wolf pravi:
Stari, brezveze mi odgovarjaš.
Stari, vem da bereš, si pa piz.dica, ker ne upaš debatirat. Potrjuje moje mišljenje o tebi.

Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
confused-1.gif

No, za prvi mesec, pač si sam sebi delodajalec, pol imaš enako kot vsi ostali, ven dobiš tok kot plače prikazuješ. Jeba, vem, s.p. ji ste itak v svojem poslu mal bol z jajci kot kvazimanaherji.