Stavka Javnega sektorja

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.721
9.497
113
Ne, napisala si, da je šola služba in na to sem se odzval. Je pa seveda šola do poklica vedno prva, ne glede na to kaj froc dela, tud če je recimo dober v športu. Pa sva spet iz teme, bo bojan pršu red delat ;) . Lohk pa temo študentsko in dijaško delo in perspektivni poklici odpremo, da ne bo jezen.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.721
9.497
113
Pa smo spet tam, da učitelje rabimo in da to ni en jebivetrski nebodigatreba poklic.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-154
113
Ti razumeš, da ni isto imet 30 otrok ali 1? Očitno ne. Tako da STFU.
zgleda kle eni ne zastopte da jest nism pedagog.
ne zastopte pa tud tega ne, da una tam zgleda je to sam na papirju.
Foksa u šol pr MAT ne razloži ama nula
"to nardiš tko, to pa tko, pa sklepamo ..... pa rezultat" :bonk:
pa vid se, da je blo šolanje na daljavo en major fuckup - kje so zdaj uni heroji k so se 2 leti hvalil, kok dobr so spelal celo sceno?

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-154
113
Pa si upa kdo od vas zdaj, dandanes otroku ki bo vstopal na trg dela cez 10 al pa 15 let svetovat kaj podobnega kot so nam ?

ker eni otrokom se suvereno isto tumbajo.
"sprav se šolat za neki kar ti gre dobr in rataj v tem čim bolj dobr. če je to štrikanje štumfov, tud prov. špilanje robloxa ne šteje"
pa občasno pelem mulca na smetišče, če mam kašno šaro za odpelat - na informativni dan :cheer:
sam to

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-154
113
No, hvala da si se pofockal se enkrat. To pri nas dviguje roko, da bi vzgajal in izobrazeval. Kaj če it narobe...
jest bi rajš vidu da se mi ne bi blo treba s tem jebat. pa sem prisiljen, ker jim u šol ne gre. še 1x - 70% batov na testu ni normaln rezultat. govprimo o batih, ko mulc dobi 10-20 % točk.
jest ne bi nč se vmešaval, bi pa moral uzakonit, da dotična šola plača inštrukcije (ni važn al inštruktorja al pa fotra), če se izkažejo za uspešne.
sej majo tam svega i svašta pa DSP, pa DDP pa svega i svašta.
sem slučajno iz tehničnega foha in mi je več ko jasno, da NEKATERI učijo za en krščen duš, recimo pr MAT je tko 100%
velik staršev sami priznajo, da za matematko ni šans da kej pomagajo že v OŠ, ker enostavn ne obvladajo.
pol maš pa na fb miljon prfoksov (pedagogov) k nudijo inštrukcije.res zgleda k dvoživke v zdravstvu
pa omenu sm že, da je ceu sistem impotenten. tud pr našmu mulcu je kašn sralc u razredu od 1 razred anprej, pa se nič ne zgodi. pol se pa pejt

damirj

Guru
9. maj 2012
5.285
2.402
113
Kateri nasvet tocno? Ali "hodi v šolo, dokler lahko" ali "hodi v šolo, da ne bo treba delati". Prvega sem dobila jaz in do konca izkoristila in sigurno lepse zivim, kot bi brez njega in brez šole... Drugi nikdar ni prisel z ust mojih starsev, ker je skregan z zdravo pametjo. Jaz sem vedno samo poslušala samo "brez dela ni jela".

Suvereno tumbam, da je sola njihova sluzba trenutno. Skodila jim ne bo, cetudi potem ploscice polaga, s cimer ni nic narobe, ima pa vsaj vec moznosti.
Dokler bo univerzitetna izobrazba pravica vsakega, ker je zastonj, bomo producirali bebave ljudi, ki bodo znali samo kar jih bodo naučili, ne bo znal pa noben žarnice zamenjat, kaj šele nekaj bolj spretnega. Znali pa bodo pametovat, kako se žarnice ne splača menjat sam.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.600
9.820
113
40
MB
Dokler bo univerzitetna izobrazba pravica vsakega, ker je zastonj, bomo producirali bebave ljudi, ki bodo znali samo kar jih bodo naučili, ne bo znal pa noben žarnice zamenjat, kaj šele nekaj bolj spretnega. Znali pa bodo pametovat, kako se žarnice ne splača menjat sam.
no pa lahko se predvolilno zlažejo da bodo zgradili 30k stanovanj, pa pristanejo v vladi ... to je pa tud nekaj. :D

• Všeč mi je
Reactions: roCkY in sad

damirj

Guru
9. maj 2012
5.285
2.402
113
Kar je spet nerazumljivo, kako pri vsej masi univerzitetno izobraženih, in še mnogo takšnih z višjo izobrazbo, zavedejo s takšnimi političnimi floskulami in verjamejo.

• Všeč mi je
Reactions: sad
2. jul 2020
5.113
6.668
113

Univerzam je tudi to v interesu. Polni programi = več denarja od države.

Se smejemo američanom, kako se mularija kreditira za študirati na spolnih študijah (gender studies), pri nas pa davkoplačevalci plačujemo šolnine, prehrano, nastanitve... za genialce, kateri na koncu napišejo diplomsko o bureku ali magistersko o preganjanju veganov na spletnih platformah. Če sploh kaj doštudirajo. Brez težav lahko žuraš 2 leti na faksu, vmes malo preko študenta delaš, ne da bi naredil 1 izpit.

Tisoč evrov tu, 10 tisoč tam... pa gre enega denarja skozi okno.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Po TV opažam reklame za FDV. Vem, da gre delno samo za (prikrito) financiranje nekaterih medija, a vseeno, a je primerno, da namesto ustvarjalcev dodane vrednosti ustvarjamo samo še več proračunskih porabnikov?

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Dejstvo je, da danes za marsikatero delovno mesto, kjer se zahteva visokošolska izobrazba, zaposleni za vsakodnevno delo rabi manj znanja kot ga rabi dober obrtnik, ki bi naj shodil s tri ali štiriletno šolo. Šolanje za obrtniške poklice se pač ni razvilo kot ne vem kako visoka formalna izobrazba, za druga področja pa se pač je.
V preteklosti je imelo smisel čim več mladih spraviti na fakultete, ker se je tako zniževala brezposelnost. Koncept je prišel še kako prav že v zadnjem desetletju socializma.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.781
15.846
113
KSZ...

Kaj sem to prejle slišal po radiu? Da je državni zbor po glasovanju potrdil plačilo povišanega dela prispevka za vrtec iz proračuna ampak da je do tega prišlo po pomoti saj sta dva poslanca Svobode glasovala napačno. Kaj to potem pomeni, preklic rezultata glasovanja in vrnitev na predhodni scenarij po katerem naj bi višje stroške nosili tisti, ki imajo otroke v vrtcu? Če se ne motim, je to tisto povišanje do katerega je prišlo zaradi stavke pomočnic in pomočnikov vzgojiteljic v vrtcih in posledičnega dviga plač.

• Haha
Reactions: sad in tomi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.528
113
KSZ...

Kaj sem to prejle slišal po radiu? Da je državni zbor po glasovanju potrdil plačilo povišanega dela prispevka za vrtec iz proračuna ampak da je do tega prišlo po pomoti saj sta dva poslanca Svobode glasovala napačno. Kaj to potem pomeni, preklic rezultata glasovanja in vrnitev na predhodni scenarij po katerem naj bi višje stroške nosili tisti, ki imajo otroke v vrtcu? Če se ne motim, je to tisto povišanje do katerega je prišlo zaradi stavke pomočnic in pomočnikov vzgojiteljic v vrtcih in posledičnega dviga plač.
Ni državni zbor pač pa včeraj na delovnih telesih - pomeni da gre NSijev predlog naprej v proceduro.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.781
15.846
113
Ni državni zbor pač pa včeraj na delovnih telesih - pomeni da gre NSijev predlog naprej v proceduro.
Aha aha, to je bilo, hvala za popravek. Sem res tako na mimogrede ujel novico na radiu in sem očitno preslišal en del. No kakorkoli že, upam, da pride do realizacije kot je bilo izglasovano. Če je na voljo toliko denarja, da ga bo - prosto po PVju Golobu - vsak dobil toliko kot ga bo želel/potreboval, potem pa naj proračun nosi še te stroške in ne večinoma že tako (pre)obremenjeni plačniki storitev vrtcev.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.252
2.528
113
Treba je tudi vzet v zakup izredno lansko povišanje glavarine občinam za cca 50€ po glavi - prejšnja letna povišanja so bila okoli 15€. V to povišanje naj bi bile zajete tudi predvidene podražitve, ki bi jih kot ustanovitelj morala pokriti Občina, ampak sedaj se župani izgovarjajo, da denarja nimajo, ker so ga spičili za druge (ne)potrebne stvari, saj jih ni nihče opozoril, da bodo ta denar morali nameniti za podražitve.

Butale v vsej svoji lepoti.

• Všeč mi je
Reactions: sad