Stavka Javnega sektorja

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
2 otroka + 84 odraslih razdeljenih v 3 skupine.

Res je, v večini nimam sončkov z občasno izjemo. Če se jim ne da hoditi na predavanja pač ne hodijo in ne motijo učnega procesa.
Samo pri tebi je razlika, da tja hodijo res tisti, ki si želijo hoditi na predavanje in jih zadeva zanima. V OŠ še bolj pa v srednji šoli pa imaš osebke, ki so tam ker je mami tako rekla, pa take ki bi morali biti na posebnem programu, pa take, ki bi v prejšnjih časih imeli dvojke morda kako trojko, danes pa morajo imeti 5, ker mamice to pričakuje. In če ni 5 je itak učitelj kriv, ker dela pretežke teste.

Sem sedel včasih na svetih staršev in svetu zavoda...ne bi verjel kake ideje so imeli nekateri starši. Zmagovita je bila tista, ko je nekdo filozofiral o tem, da bi morala biti šola narejena tako, da bi lahko imeli vsi petko, ne pa da imajo nekateri 4 in manj...
Samo čakam kdaj se bo začelo v kakem športu uvajat prilagoditve za neprilagojene, tako kot je to v šolskem sistemu po celem svetu. Zgleda je pretežko pogledati resnici v oči in si reči jebiga, moj otrok pa trenutno ni sposoben za drugo kot 3 letno šolo in vodovodarja. In ga v to tudi usmeriti, namesto, da vse silimo na gimnazijo in v najboljše plačane službe na svetu.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Matey

damirj

Guru
9. maj 2012
5.286
2.402
113
Vodovodar pa električar in polagalec keramike ali parketa niso slabo plačani. Da ne omenjam še serviserja pralnih in sušilnih strojev, ki mi je za zamenajvo enega kosa vrednega 5€ hladnokrvno naračunal še za 100€ dela. Ok saj vem, veliko stane vedeti točno kateri del zamenjat, ampak tega sem že sam našel, on je samo res potrdil da je to to.

Njim bo sigurno enostavneje v življenju, kot pa gimnazijskemu maturantu ali bibliotekarju.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-154
113
Saj vidis, da bi vsak kar lahko ucil. Sami so imeli sicer matematiko v OŠ 2 ali pa 3, ze tu na forumu vidis, da so osnovne 4 racunske operacije tezak zalogaj, ampak to res ni nobena ovira, da ne bi naucil bolje...
sam to bom reku....
prfoksa - 4 mesce (4 šolske ure na tedn, tj. 3 taprave ure) drajsanja - 70% batov pri testu MAT u 9. razredu
piton - 10 dni sem mulca sekiral po eno uro - pisal: švoh 4, uprašan: 4
tko da naj STFU pa pedagoška pa krščen duš palac. sam kozmetka, torbice, nakit, cunce, firme so jih. kravetine jedne

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-154
113
Vodovodar pa električar in polagalec keramike ali parketa niso slabo plačani. Da ne omenjam še serviserja pralnih in sušilnih strojev, ki mi je za zamenajvo enega kosa vrednega 5€ hladnokrvno naračunal še za 100€ dela. Ok saj vem, veliko stane vedeti točno kateri del zamenjat, ampak tega sem že sam našel, on je samo res potrdil da je to to.

Njim bo sigurno enostavneje v življenju, kot pa gimnazijskemu maturantu ali bibliotekarju.
sam bi zrihtu za 5€ + sendvič s posebno

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.989
6.601
113
sam to bom reku....
prfoksa - 4 mesce (4 šolske ure na tedn, tj. 3 taprave ure) drajsanja - 70% batov pri testu MAT u 9. razredu
tko da naj STFU pa pedagoška pa krščen duš palac. sam kozmetka, torbice, nakit, cunce, firme so jih. kravetine jedne

No, hvala da si se pofockal se enkrat. To pri nas dviguje roko, da bi vzgajal in izobrazeval. Kaj če it narobe...

• Všeč mi je
Reactions: sousis

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
sam to bom reku....
Ti razumeš, da ni isto imet 30 otrok ali 1? Očitno ne. Tako da STFU.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.721
9.497
113

Če bi se več ljudi zavedal tega, bi dons mel več dobrih obrtnikov, tko se pa v te šole usmeri samo propalice in seveda potomce obrtnikov.

• Všeč mi je
Reactions: damirj in Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.781
15.846
113
Kako le bi se zavedali, če se je pa že dolgo nazaj (cca.30 let kar se mene in mojega poslušanja teh pridig tiče) na veliko govorilo mladini, da je treba pod nujno nekaj študirat (najbolje da na ekonomski faks pa FDV) saj naj bi imeli potem praktično da zagarantirano dobro službo kjer se ne pretegneš kaj preveč in posledično tudi dober lajf. Obrtniške poklice se je praktično zaničevalo in je bilo v veliko primerih res tako, da so na take šole hodili skorajda samo takšni, ki so OŠ komajda zvozili. Meni se je že takrat še kot otroku to zdelo čudno, nekaj enostavno ni štimalo ampak se seveda nisem kaj preveč obremenjeval s tem, češ valda odrasli vedo kaj govorijo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.600
9.820
113
40
MB
Pa si upa kdo od vas zdaj, dandanes otroku ki bo vstopal na trg dela cez 10 al pa 15 let svetovat kaj podobnega kot so nam ?

ker eni otrokom se suvereno isto tumbajo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.989
6.601
113
Kateri nasvet tocno? Ali "hodi v šolo, dokler lahko" ali "hodi v šolo, da ne bo treba delati". Prvega sem dobila jaz in do konca izkoristila in sigurno lepse zivim, kot bi brez njega in brez šole... Drugi nikdar ni prisel z ust mojih starsev, ker je skregan z zdravo pametjo. Jaz sem vedno samo poslušala samo "brez dela ni jela".

Suvereno tumbam, da je sola njihova sluzba trenutno. Skodila jim ne bo, cetudi potem ploscice polaga, s cimer ni nic narobe, ima pa vsaj vec moznosti.

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
V nasi osnovni se se vedno forsira nemski jezik. Nic narobe, smo relaticno blizu Avstrije in pride prav. AMPAK. Ucni nacrt je grozen, tudi ce se piflas te neumnosti in ce nimas res zilice za jezike, ali pa si se naucil iz TVja, gres po 4 letih nemscine v srednjo solo kot nevednez.

Sam sem pred vstopom na A trg 1 mesec vsakodnevno 1 uro poslusal enega starejsega gospoda, ki je ucil iz anglescine v nemscino. Kaj si tija nor. Ce tak princip uberejo sole, sprehajo vsi. Ker je razlozeno res tako in je tak princip, da moras biti res za posebno solo, da ti ne klikne. Ampak raje se dela po liniji najmanjsega odpora in se povzroca zmeda med ucenci.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.721
9.497
113
Pa si upa kdo od vas zdaj, dandanes otroku ki bo vstopal na trg dela cez 10 al pa 15 let svetovat kaj podobnega kot so nam ?

ker eni otrokom se suvereno isto tumbajo.
Ne, moj je gledal centralista, ki se je s Poršejem pripeljal odprl spredi prtljažnik vzel francoza in popravil napakico za svojimi, al pa poslušal dimnikarja, ki je prisel dimnik zamenat. Oba zgoraj omenjena sta strojna inženirja, ki sta sam nadaljevala domač biznis. Nobenmu ni hudga. Je pa moj mulc in njegovi kolegi okol njega že s 16timi vstopil na trg dela in ve, da se da z rokami dobro zaslužit. Praktično vsi fantje so brez težav zaposleni po končani šoli.
PS: mu pa pravim naj le dela šolo, bolš zdej, kot ob delu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.721
9.497
113
Kateri nasvet tocno? Ali "hodi v šolo, dokler lahko" ali "hodi v šolo, da ne bo treba delati". Prvega sem dobila jaz in do konca izkoristila in sigurno lepse zivim, kot bi brez njega in brez šole... Drugi nikdar ni prisel z ust mojih starsev, ker je skregan z zdravo pametjo. Jaz sem vedno samo poslušala samo "brez dela ni jela".

Suvereno tumbam, da je sola njihova sluzba trenutno. Skodila jim ne bo, cetudi potem ploscice polaga, s cimer ni nic narobe, ima pa vsaj vec moznosti.
Vseen je fajn če tud med šolanjem že kej migne.