Stavka Javnega sektorja

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

kemb

Majstr
7. okt 2018
803
818
93
jest bi rajš vidu da se mi ne bi blo treba s tem jebat. pa sem prisiljen, ker jim u šol ne gre. še 1x - 70% batov na testu ni normaln rezultat. govprimo o batih, ko mulc dobi 10-20 % točk.
jest ne bi nč se vmešaval, bi pa moral uzakonit, da dotična šola plača inštrukcije (ni važn al inštruktorja al pa fotra), če se izkažejo za uspešne.
sej majo tam svega i svašta pa DSP, pa DDP pa svega i svašta.
sem slučajno iz tehničnega foha in mi je več ko jasno, da NEKATERI učijo za en krščen duš, recimo pr MAT je tko 100%
velik staršev sami priznajo, da za matematko ni šans da kej pomagajo že v OŠ, ker enostavn ne obvladajo.
pol maš pa na fb miljon prfoksov (pedagogov) k nudijo inštrukcije.res zgleda k dvoživke v zdravstvu
pa omenu sm že, da je ceu sistem impotenten. tud pr našmu mulcu je kašn sralc u razredu od 1 razred anprej, pa se nič ne zgodi. pol se pa pejt
Ko tole berem imam občutek, da imava otroka v istem razredu.
Pri nas je problem, ko se učitelj trudi in ne more nič storiti, ker so nekateri sončki, ki delajo skoz pizdarije zaščiteni in pod vplivom staršev. Učitelj je dobil še anonimno prijavo..... za nagrado. Zato bi jest vgradil kamere v razrede, pa da potem ta star vidi, kakšne njegv počne.

Dokler se ne bo sistem spremenil tako, da bodo lahko normalno kaznovali v šolah in tudi kakšnega soncka izključili ter starše postavili pred vrata, do takrat ne bo nič drugače.

kemb

Majstr
7. okt 2018
803
818
93

Podipram gasilce.
Čakam pa odgovor Šarca in njegove zacvikane žičke... pa seveda Goloba...

2. jul 2020
5.113
6.667
113
Dokler se ne bo sistem spremenil tako, da bodo lahko normalno kaznovali v šolah in tudi kakšnega soncka izključili ter starše postavili pred vrata, do takrat ne bo nič drugače.

Snemati ne smeš brez dovoljenja, GDPR pa take fore.
Sončka ne upaš izključiti dokler je šoloobvezen. Še prešolati se ga ne da brez potrditve staršev. Izjema je le če ogroža življenje drugih.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
V nasi osnovni se se vedno forsira nemski jezik. Nic narobe, smo relaticno blizu Avstrije in pride prav. AMPAK. Ucni nacrt je grozen, tudi ce se piflas te neumnosti in ce nimas res zilice za jezike, ali pa si se naucil iz TVja, gres po 4 letih nemscine v srednjo solo kot nevednez.

Sam sem pred vstopom na A trg 1 mesec vsakodnevno 1 uro poslusal enega starejsega gospoda, ki je ucil iz anglescine v nemscino. Kaj si tija nor. Ce tak princip uberejo sole, sprehajo vsi. Ker je razlozeno res tako in je tak princip, da moras biti res za posebno solo, da ti ne klikne. Ampak raje se dela po liniji najmanjsega odpora in se povzroca zmeda med ucenci.
Če je gospodil bil na YTB, bi se priporočal, da obnovim svoje staro, luknjasto znanje...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Ko je moj šel iz vrtca v OŠ sem že junija bil v OŠ kjer sem prosil, da ga dajo k najbolj sposobni/strogi učiteljici.
Takoj 1.9 sem prosil za sestanek, kjer sem ji "dal" vsa pooblastila za vzgojo.
Drugo ni rabila naredit kot zasipat ga z delom, ker se je drugače dolgočasil in posledično motil pouk.

sousis

Guru
16. nov 2019
1.604
1.080
113
Zato pa so vzgojni ukrepi, ki se morajo začeti izvajati 1.9 v 1. razredu
Vidim, da ne delaš kot učitelj... ker je več kot očitno, da nikoli še nisi dobil odvetnika iz priznane odvetniške pisarne, ki ti je izpodbijal upravičeno dodeljen vzgojni ukrep (true story).

Ko je moj šel iz vrtca v OŠ sem že junija bil v OŠ kjer sem prosil, da ga dajo k najbolj sposobni/strogi učiteljici.
Drugo ni rabila naredit kot zasipat ga z delom, ker se je drugače dolgočasil in posledično motil pouk.
Torej se je učiteljica morala tvojemu ekstra posvečati in mu nalagati delo, da je bil miren. Kdo drug rabi kakšen drug pristop. Ampak še vedno zagovarjaš, da sploh ni problema, če je 30 takih v razredu?

• Všeč mi je
Reactions: kajn in Jabe

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Narobe bereš. Za advokate mi dolj visi. S tem bi se moral ravnatelj ukvarjat pa še ta ne vec kot 2minuti in ne učitelj.
V prvem razredu pa je res težko malemu pobarvanko v roke vtaknit.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.721
9.495
113
Vzgoja je pretežno v tvoji domeni, ne učiteljevi. Tko da so bla ta tvoja "pooblastila" bolj blažev žegen. In tud tvoj mulc nima kaj motit pouka iz dolgčasa, spet, tvoja domena ne učiteljeva. Na učitelju sicer je, da poizkusi delat red v razredu, samo s tvojo pomočjo, ne tvojimi pooblastili. Tud ekstremi se morajo prilagodit skupnosti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Vzgoja je pretežno v tvoji domeni, ne učiteljevi. Tko da so bla ta tvoja "pooblastila" bolj blažev žegen. In tud tvoj mulc nima kaj motit pouka iz dolgčasa, spet, tvoja domena ne učiteljeva. Na učitelju sicer je, da poizkusi delat red v razredu, samo s tvojo pomočjo, ne tvojimi pooblastili. Tud ekstremi se morajo prilagodit skupnosti.
Doma vzgoja štima.
Ne štima tam kjer ni reda.

2. jul 2020
5.113
6.667
113

Podipram gasilce.
Čakam pa odgovor Šarca in njegove zacvikane žičke... pa seveda Goloba...

Kot je ponovila, podatki ministrstva za javno upravo kažejo, da pri gasilcih krivičnih nesorazmerij ni. Povprečna plača gasilca s srednješolsko izobrazbo je leta 2022 znašala 2128 evrov, gasilca z višješolsko izobrazbo v letu 2619 evrov, gasilca z visokošolsko izobrazbo pa 2976 oziroma 3231 evrov, so zapisali na spletni strani vlade.

Plača ali celoletna masa izplačila / 12. Ker to so že cifre plač v IT sferi.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Plača ali celoletna masa izplačila / 12. Ker to so že cifre plač v IT sferi.
Se bojim, da imamo tukaj spet opravka z "dobrim starim" ogabnim zavajanjem našega JS v stilu:
Naša osnovna plača je samo 1.250 € bruto.
Sicer skupaj z dodatki vsak mesec res dobimo 3.000 € bruto, ampak dodatki vendar niso plača, to je tako "za povrh", ker dobr delamo...
...osnovna plača je samo za prisotnost in štempljanje ob prihodu in odhodu.
.
P. S.
Spomnimo se kakšne so bila številke, ko je Hojs objavil plače policajev...
...pod 2.500 € bruto plače skoraj, da ni bilo.
.
Ti res nimajo več stika z realnostjo :evil: :zavijazocmi::zavijazocmi:.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.024
10.772
113
kod Džej-Zija
Se bojim, da imamo tukaj spet opravka z "dobrim starim" ogabnim zavajanjem našega JS v stilu:
Naša osnovna plača je samo 1.250 € bruto.
Sicer skupaj z dodatki vsak mesec res dobimo 3.000 € bruto, ampak dodatki vendar niso plača, to je tako "za povrh", ker dobr delamo...
...osnovna plača je samo za prisotnost in štempljanje ob prihodu in odhodu.
.
P. S.
Spomnimo se kakšne so bila številke, ko je Hojs objavil plače policajev...
...pod 2.500 € bruto plače skoraj, da ni bilo.
.
Ti res nimajo več stika z realnostjo :evil: :zavijazocmi::zavijazocmi:.
Vse lepo in prav, ampak upoštevaj dejstvo, da je Hojs objavil decembrske plače, kjer so vse nagrade in poračuni za nazaj. Dejanske običajne mesečne cifre so precej nižje. Je pa uporabno za manipulacijo, to pa.