starostna razlika

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
Mislim zakwa morš bit zateženo resen, če si več kot 30? Ne štekam. A glih 30 je meja resnost...

No sej sta ti že dva uporabnika pred mano razložila kaj pomeni, da si resen. To ne pomeni da si zatežen ampak, da se ustališ, da se ne obnašaš več kot 20letnica, da se osamosvojiš od staršev, prerežeš popkovino, se odseliš na svoje, začneš graditi svoje življenje vključno z resnim partnerjem s katerim se odločita ali bosta imela otroka ali ne (mimogrede, za imeti otroka so leta med 30-34 že malo pozna, med 35-40 so pa že rahlo kritična), in ko enkrat ponesreči končno dobi nekega moškega, ki jo je pripravljen prenašati do konca lajfa, naj se mu vsaj ne zgoni kot najstnica.
Vse to pa ne pomeni, da se čisto zresniš kot upokojenec, nikakor. Ampak za moje pojme bi mogla ženska pri tridesetih že vsaj malo vedeti kaj išče in hoče od sebe in od bodočega partnerja ter svojega življenja. Če pa je že tako nedorasla svojim letom potem pa naj vsaj ne krivi moškega sveta za svojo polomijo od življenja.

Sicer pa obstajajo tudi pacientke pri teh letih, ki so s svojimi izjavami, pametovanjem in izpadi primerne samo za samsko življenje. Dvomim, da jih bo kater patetičen revež pripravljen gledat in poslušat, pa naj bo še tako lepa ženska
bonk.gif

Jebela cesta pa še kr rinete z glavo v zid. Ok še enkrat. Če se do 30-ga ne "zresniš" in definiraš prioritete v svojmu lajfu pol si neresen, valda, dejmo tko ozko razmišljat. Lahko vam, k vas starši financirajo, vržejo par tavžnt evrčkov al se pa preprosto premaknete iz first floor to the second aneee
cheer.gif
Šanel,Guči buči, ma če je to za vas "zresnenje" pol pa tud prov, I rest my case.

Jaz ne vem no a ste tle res sami bužovani z bajno plačo, ki vam nakup stanovanja predstavlja šalo malo, noben ni zgubu službe, za nov let ste se dobesedno nažiral, kwa je to recesija?, z zdravjem nimate težav, valda kter tip pa razmišlja a ma lahko otroke al ne, vržeš uno mašinerijo vn in streljaš a je problem, ne, no pol se nimaš kej sekirat.

V glavnem ne pišite bedarij, v življenju ima lahko posameznik kup težav takih in drugačnih, ki onemogočajo, da bi si zagotovil življenje kot si ga sam želi in noben nima pravice očitat človeku, da je neresen, ker ne živi tko kot večina vas.

majč

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
i give up... ne da se mi razlagat, ker rahlo blodiš in hodiš iz konteksta, za izgovore pa iščeš stvari kot so izguba službe in zdravje (btw. če maš težave z zdravjem ali pa si brez službe potem verjetno ne žuraš in se ne obnašaš kot najstnica in se ne preseravaš).

Oprosti ampak zame 30letna kura, ki ne ve kaj naj s svojim lajfom, živi pod okriljem svojih staršev in ne ve ali bi se še obnašala kot najstnica al ne.... take ženske (ali moški) za moje pojma niso dorasli svojim letom. Je pa res da tipov biološka ura nikamor ne preganja, ker stoji skoraj pri miru
evil.gif

/me off
pozdrav.gif

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Z mojmu sva 7 let razlike. Si pa ne predstavljam, da bi začela, ko bi jih jaz imela 16. Takrat me je še tko metal, da mi nič ni bilo jasno. Nad 20 je pa ok, k že veš zakaj živiš...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Stara zresni se malo pa še enkrat preberi kaj pišeš, tako kot ti je nekdo rekel => iščeš izgovore v vsem živem, vsi ostali so krivi da si ti ne moreš uredit življenja (starši, recesija, bolezen, Gucci ter H&M). Kdo pa misliš da te bo pri 40 hotel? Ti vidiš v vsem prepreke in težave ampak da te spomnim, zveza ter ljubezen sta brezplačna. Če imaš nekoga se morda lahko na njega opreš, če pa si sama pa se lahko sama sebi smiliš. Torej začni razmišljat letom primerno. Še enkrat, če pri 30ih ne veš kaj s svojim življenjem je to živa polomija, bogo, kaj ti naj druga rečem? Resnica boli ampak takšna žal je.

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ah majči majči. Kdo govori o fensi stvareh? Govorimo pač o tem da pri teh letih moraš vedet kaj bi rad in moraš začet nekaj ustvarjat če pač hočeš kadarkoli kaj imet. Si prebrala kaj sem napisal? Začneš ustvarjat, torej začneš določene stvari uresničevat. Kaj ima to veze z fensi stanovanji, fensi avtomobili, otroki itd.? Ne razumem, povej mi? Torej povedat hočem samo to da če ti pri 30ih gre po glavi kam boš šla na kak party, kje se odpre kak nov klub ter kdaj pride ven iPhone 4G je to zelo bogo nič druga. To nima veze o nobenem bogastvu. Sploh pa nevem kako si prišla na fensi stvari? Mnogi so začeli ustvarjat iz nič in pri 30 niso imeli nič. So pa imeli otroka, imeli so drug drugega ter močno voljo....

Lp

PS:. Niso vse stvari v življenju povezane z materialnimi dobrinami, jih pa je večina, se strinjam!
wink-1.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
crazy1.gif
zdej pa ne vem a jaz ne znam pisat al ti ne znaš brat, sam to sem napisala, da kljub temu, če si resen, je dost ovir v lajfu, ki ti lahko preprečijo, da bi živel "pojma nimam kako se reče takmu lajfu recimo normalen lajf" pa ne govorim zase alooo npr. ena znanka je z dvema otrokoma prišla živet domov k staršem stara je okol 30 in jo je tip pustu, sama ne more več plačevat najemnine za stanovanje-a je neresna?...drug primer je pa to, kar sem prej napisala, eni pač vse doma dobijo in okol jamrajo, vem pa zato, k mam enga takega buđovanskega frenda...

aja zmotil me je tole: Oprosti ampak zame 30letna kura, ki ne ve kaj naj s svojim lajfom, živi pod okriljem svojih staršev in ne ve ali bi se še obnašala kot najstnica al ne.... take ženske (ali moški) za moje pojma niso dorasli svojim letom.

Jaz res ne poznam nobene take bejbe.

majč

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik CebelicaMaja pravi:
pa ne govorim zase alooo npr. ena znanka je z dvema otrokoma prišla živet domov k staršem stara je okol 30 in jo je tip pustu, sama ne more več plačevat najemnine za stanovanje-a je neresna?

ej to je čisto nekaj drugega če te lajf potisne nekam na eno točko kot je tole punco z otrokoma... to je čisto nekaj drugega. Govora je o takih osebah, ki IMAJO možnost in se še vedno nekaj zmišljujejo. Comprende?
grin1.gif

CebelicaMaja

Fizikalc
2. sep 2007
2.316
23
38
Ej ne vem kolk je takih z možnostmi? Jaz jih ne poznam kaj dost. Sam nisem pesimistka recmo, da bomo takrat, ko bomo zrasli tud dost pametni.
smile-1.gif

Comodore s tabo se pa strinjam. Aleluja.

majč

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Cebelica, zato pa ti rečem, boljše ne met otrok in ne it v zvezo da te slučajno dragi ne bo zapustil in boš ostala brez sredstev in boš morala pri 33ih živet pri starših
smile-1.gif

Lp

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
ksz

Pravijo, 100 ljudi, 100 čudi. Tko da, ne soditi drugih po svojih merilih.

Jaz imam 34 let (trenutno), dal skozi že 3 'dokaj' resne zveze (narekovaji zato, ker sem že mislil da je to to, pa je potem vse šlo v franže, izgovori pa taki da te
bonk.gif
), pa še nisem obupal. Izgleda, da imam pač 'bad luck' na tem področju. Nikakor pa nisem obupal. Res je tudi, da ne izgledam kot kak maneken, vendar nimam problemov s tem. Sexa brez obveznosti pa je še vedno dovolj, tko da ne jokam.

Glede starostne razlike sem pa mnenja, da +-10let ali več ni problem, bolj je problem kako predvsem starši teh partnerjev interpetirajo tovrstne zveze in kako okolica (običajno sosedi) sprejme takšno zvezo. Ko sem bil star 25 sem bil z 33 letnico, tako da vem, kaj se ti lahko zgodi.