Stardeci so nevarni, dinamiki pa tut

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Pa dobro, a ti bi se na avtocesti špilal šerifa? Zapret pot vozniku ki vozi v nasprotno smer JE čisto isto kot vozit v naspronto smer; s tem da se ti tega zavedaš on se žal ne, kar pomeni da si moralno še VEČJI bedak.

In jasno ko bi čakal policijo in jo dočakal upam da bi te stari tožil in da bi do konca živlenja (po tistem ko bi odsedel 3 leta v zaporu) plačeval staremu in njegovim potomcem zaradi bedarij ki si jih povzročil.

Itak vem da ti ni jasno zakaj se razburjam, ampak mogoče boš (enkrat) dojel!
tongue-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
So penzionisti......in so "penzionisti" stari 20-50 let

Dosti enih in drugih ne upošteva prometnih predpisov.....ma če je rdeča pred tunelom potem dvomim ,da je brez zveze prižgana......osebno bi se ustavil pred lučjo in z vsemi štirimi blinkerji čakal na zeleno...v prvi in s pritisnjeno sklopko z nogo na gasu za vsak slučaj.

Enkrat sem srčal nega na uvozu na AC ko mi je šel kontra...pa ko glih potegneš za dobit brzino....ma niti ne utegneš ugotovit kaj se je zgodilo...se mu izogneš in to je to...da bi ga še blokiral....eh...ne uspe....razen čelno :D

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Pa dobro, a ti bi se na avtocesti špilal šerifa? Zapret pot vozniku ki vozi v nasprotno smer JE čisto isto kot vozit v naspronto smer; s tem da se ti tega zavedaš on se žal ne, kar pomeni da si moralno še VEČJI bedak.

Tole pa niti Š od šerifovstva ni. Eno je da si spicelj, ki gleda kaj kdo dela narobe in takoj klice policijo oz. se hoce lotiti na svoj nacin (npr. un v avtu ni privezan in klice policijo, maha da je voznik zmesan, un pele 25kmh nad omejitvijo - klici policijo, ga poskusa ustavit, blokirat...). POPOLNOMA drugo pa je da nekdo DIREKTNO ogroža tebe in se nekaj ljudi okoli. In to RESNO ogroza. To pa ni serifovstvo ampak dejansko boj za prezivetje. Govorimo seveda od konkretnem primeru ko se takole nasproti lezerno nekdo pripelje. Ne bos zdaj blokiral kontra vozecega psihopata na odprti avtocesti kjer obadva peljeta 130 eden proti drugemu. Moje mnenje no..

lp Anze

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kaj pa bi staremu povzrocil, da bi me tozil? A sem pripeljal pravilno, v svojo smer po pravem pasu? Sem vozil prehitro? Z tehnicno neizpravnim vozilom? No cesa bi me stari lahko obtozil? Tega, da se mu nisem umaknil, ker je danes njegov dan? Eno je, da pot zapiras psihopatu (samomorilcu), drugo pa atu, ki vec od tretje prestave ne zmore. In govorili smo o konkretnem primeru. Temu na video posnetku.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Če stardec ni sposoben razlikovati uvoza ter izvoza in enosmerne AC ter dvosmerne ceste potem verjemi, da bo ob budali ki bo po njegovem mnenju vozila po napačni strani ceste naredil kakšno usodno napako. Recimo stopil na gas (namesto na zavoro) in nabil ali nasproti vozečega ali pa kar lepo celo kolono ki bo stala na njegovi "levi"!

Torej preden se odločiš da boš rešil svet pomisli kaj se lahko zgodi "če" ti ne uspe!

Samo razmišlam, če se mu postaviš na pot in on zavije na polno levo/desno ter se pri tem ubije ... kdo bo kriv?
crazy1.gif
Kaj če ubije pri tem še enega zraven, mogoče oča pride z V8 Jeepom in po nesreči "povozi" celo kolono ljudi?

Skratka imaš akcijo ki vodi v rekacijo, in kadar misliš da je nekaj bolj prav kot nekaj drugega, prevzameš tudi odgovornost. V mojem primeru si torej zavestno ubil človeka in si zaslužiš najmanj 10 let igranja klavirja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Kako veš da ata ni samomorilec ki ima dovolj tega sveta? In bo potem ko bo videl da mu nekdo hoče preprečiti dejanje postal "nasilen"!

Sicer pa kako boš vedel da je v avto ata pri 90h? Lahko je islamski skrajnež s kalašnikovim ki se pelje na brnik postavit bombo in bo v primeru zasede naredil boom sredi kolone na AC.

Skratka ne bit pameten in predividevat situacije kot da so enostavne - če bi bil ti tam bi se usral kot vsi ostali in še sreča, tako je ata in še kdo ostal živ!
evil.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Mislim, da bi pri prometnih prekrških (večkrat bi jih lahko imenovali zločini) tudi v cerkvi morali bolj učinkovito razložiti, da Zdrava Marija in Oče naš ne izbrišeta vožnje skozi rdečo luč, izsiljevanja prednosti, prehitevanja v škarje, vožnje v nasprotni smeri, prehitre vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in zdravil ter narkotikov ipd...
Pravijo namreč, da je v deželah (evropskih), kjer katoliška cerkev nima tako izrazitega monopola (ali pa je prisotnost drugih ver večja in številčnejša), prometna varnost na veliko višjem nivoju. Ne vem, mogoče ima to veze z direktno odgovornostjo (pred zakonom in Bogom) ter nikakršno možnostjo, da se kazni izogneš.
Res, da je moje število prevoženih kilometrov po npr. protestanskih deželah in drugje neprimerljivo a vseeno bi rekel, da to kar drži.

Jasno, da se strinjam s tem, da se uvede bolj natančen nadzor psihofizičnih sposobnosti določenih "rizičnih" skupin (bolniki, starejši, alkoholiki, profesionalni vozniki,), s katerimi si delimo kilometre že tako nevarnih odsekov cest.

Kljub vsemu pa lahko pričakujemo, da se bo na vsake tolko nekdo kontra zapeljal po cesti in...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
sami tile tovornjakarji jaz bi jih vse po**l....kako ti kreteni vozijo to ne moreš verjeti.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jah res je, da so tile semaforji zlo ne-vidni... oz. človek sploh ni pozoren na njih... Dost bolje bi bilo, če bi bili že 50m prej vsakih 10m 1 semafor, pa rdeča, pa kej da utripa, pa kakšna tabla, da je tunel zaprt. Sej človek na ac pač ne pričakuje semaforjev, ker jih pač ni na ac. Drugače se zna hitro zgodit, tko kot je pediater reku... da v rit dobiš kakšn kamion al pa kakšnega drugega, k ni ravno pozoren na neko rdečo luč tam nekje na desni...
semaforji niso samo tem nekje na desni, ampak so tudi tam nekje na levi, pa tam nekje na sredi zgoraj, v predoru na vsakih nevemkoliko metrov:
60398109.jpg

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
No saj v osnovi se strinjam s tabo. Takoj ko zavestno naredis nekaksno "akcijo" ki te iz navadnega mimoidocega spremeni v akterja prevzames tudi nek del odgovornosti. Vendar v takem primeru bi ustavitev ata bilo pomoje pametneje kot ga spustiti naprej. Ce pogledava takrat ko se je skoraj ustavil (ze v tunelu z ustavljenim prometom), potem pa pocasi zapeljal naprej v kontra med vozili. Ce bi nekdo malo bolj zadaj samo bolj na sredini bil bi bilo ze vse reseno, tako je bilo pa se kar nekaj kriticnih situacij (tudi kasneje izven tunela) ki bi se lahko koncale tragicno...

Je pa jasno tukaj kot povsod v prometu ogromno če-jev..

dodano: jaz si to nekako predstavljam kot prva pomoc pri prometni nesreci.. ce v takem primeru nic ne naredis in peljes mimo, prav, si pac brezbrizno odsel.. ce pa pomagas s svojimi mocmi in znanjem pa lahko koga celo resis; ce ti ne rata pa pac ne, si pa vseeno poskusil (in vem, lahko te potem ostali tozijo in vse..)

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
In kaj je tu LOL? Ce nekaj zagori sredi tunela ga verjetno ne bodo pustili odprtega?
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

2. Ta teden je enkrat pred predorom utripala rumena luč, omejitev 60. Večina jih je po mojih opažanjih še zmeraj peljala blizu 100. Ni sicer bilo opaziti razloga, zakaj je bila omejitev, ampak saj tega tudi oni, ki so vozili precej prehitro niso mogli vedeti (ali je omejitev nujna ali ne).
Tako pač pri nas je. Mogoče bi upravljalec zaradi nekih razmer lahko dal 80, pa da raje 60, da se vsaj malo pozna pri hitrosti prometa
smile-1.gif
.

vidiš to je tipično za naše kraje, še najboljše da bi dali 20, saj veš, ziher je ziher, pa čeprav ni bilo opazit razloga. zato 99% folka ne yebe takih bedarij ker vedo, da v 99% so za brezveze, tako kot v tem primeru. in taki umotvori pri omejitvah gredo pol samo na našo škodo ko je res nekaj narobe, pa se vsi poserejo na te omejitve.
tipično recimo gradbišča na ac. pri nas 60, v avstriji 80, kar je seveda dosti bolj primerna hitrost, katere se folk dejansko drži. se pri nas kdo vozi 60 po ac gradbiščih? noben

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
Ko sem jaz na južni ljubljanski obvoznici upošteval omejitev 60 zaradi dela na cesti, me je skoraj nagazil šlepar, prehitevali so me tovornjaki, pa tudi hupanja sem bil deležen sem in tja.
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ok, če si že v tunelu je itak dobro označeno. jest sm mislil za ustavljanje pred tunelom.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Hvalabogu da nekateri še vozijo v rdečo.
Z vožnjo v rdečo sta tistadva na levi preprečila nesrečo večjih razsežnosti. Če bi se pri rdeči že prvi ustavil, tovornjak nebi našel luknje, skozi katero se je komaj prerinil mimo tistih dveh na desni in še malo oplazil tretjega na levi, in bi naletel na vse štiri ustavljena vozila, peti pa tudi vprašanje če nebi kaj v nejga priletelo. Skratka z vožnjo v rdečo sta preprečila bila hudo nesrečo, ker sta nardila prostor, kamor se je tovornjakar zadnji hip umaknil, verjetno jima bodo pa policaji napisali kazen. - večko kot starmu dedcu ki je zakuhal vse skup.

Tako je bil na enem vozilu odbijač razbit, pa 5 jih bo plačalo kazen. (desna dva zato, ker sta šla 1m rikverc da sta vidla semafor) + stardec
Če pa bi onadva ustavila pred rdečo, bi pa bli uničenih 5 avtov in kamion, zagotovo kak poškodovan ali celo mrtev, kazen pa plačal kamjonar + stardec. Stardec bo od vseh še najmanj plačal.
Kaj je zdej bolje?

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Hvalabogu da nekateri še vozijo v rdečo.
Z vožnjo v rdečo sta tistadva na levi preprečila nesrečo večjih razsežnosti. Če bi se pri rdeči že prvi ustavil, tovornjak nebi našel luknje, skozi katero se je komaj prerinil mimo tistih dveh na desni in še malo oplazil tretjega na levi, in bi naletel na vse štiri ustavljena vozila, peti pa tudi vprašanje če nebi kaj v nejga priletelo. Skratka z vožnjo v rdečo sta preprečila bila hudo nesrečo, ker sta nardila prostor, kamor se je tovornjakar zadnji hip umaknil, verjetno jima bodo pa policaji napisali kazen. - večko kot starmu dedcu ki je zakuhal vse skup.

Tako je bil na enem vozilu odbijač razbit, pa 5 jih bo plačalo kazen. (desna dva zato, ker sta šla 1m rikverc da sta vidla semafor) + stardec
Če pa bi onadva ustavila pred rdečo, bi pa bli uničenih 5 avtov in kamion, zagotovo kak poškodovan ali celo mrtev, kazen pa plačal kamjonar + stardec. Stardec bo od vseh še najmanj plačal.
Kaj je zdej bolje?
vse to samo zaradi tega, ker so ukinli UZ.