stardec kriv, motorist mrtev

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.139
113
loool, jaz bom zdaj tudi vvozil z dolgimi, skoz, glej ni pomembno da zaslepi sem bolj opazen, pa motoristi me bodo bolj opazili.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
- 75 letni atki so itak že napol mrtvi z refleksi mrtvega konja, kaj sploh gre za volan, naj gre kupit malico potem pa na Žale in se postavi v vrsto

Ceprav karikirano, tole ni tako zelo dalec od resnice. Uvesti bi morali obvezni pregled vida in refleksov po 40. letu na vsakih nekaj (5 ?) let, nad 60 pa na vsako leto ali najvec dve, ker se stanje lahko znotraj tega intervala drasticno spremeni (seveda gre ljudem na slabse). Tudi osvezitev znanja CPP na vsakih 15 let ne bi cisto nic skodovala, omenjeni osebki so dobili izpit v casu, ko sta imela avto v njihovi vasi samo se Toncek, predsednik krajevne skupnosti, in Cilka, srecno (?) poroceno nekam v Nemcijo ...

Nisem motorist, sem pa videl toliko budalarij, ki jih pocnejo penzionerji, da upam trditi, da bi tak ukrep bistveno pripomogel k varnosti v CP in bi moral biti en od kljucnih ukrepov v strategiji za povecanje varnosti (parcialni ukrepi nimajo toliko ucinka, kot bi ga imela kombinacija vseh potrebnih ukrepov, oziroma povedano drugace: ucinek enega samega ukrepa je tezje presojati, saj ga na nivoju enega leta lahko prikrijejo slucajni dejavniki, ki vplivajo na stevilo ubitih na cesti).

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
ksz...

vsekakor se v prihajajočem vikendu (s podalškom na ponedeljek) odsvetuje vskaršna vožnja na vozilih z dvemi kolesi. Ker bojo na cesti vsi 'šoferji' ..sploh taki, ki misljo da znajo še dobro vozit (ker pred pol stoletja res so)..ker potem se bomo spet tule kregali kdo je kriv..ali oni, ki se je peljal po svoji strani, ali oni, ki je treščil v njega ker mu je vzel prednost.

...pa to mislim hudo hudo resno.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
men je pa ql, če majo motorji dolgo luč. so dost bolj vidni, sredi dneva pa tud ne zaslepi tok, da bi bilo sploh omembe vredno.
Debata je bla v tej smeri, da se motoristi težje ločijo od avtomobilistov, če imajo oboji prižgane luči. Če pa bi bile luči podnevi obvezne samo za motoriste, bi se pa motoristi bolj ločili od avtomobilistov, avto je pač večji in ga opaziš tudi brez luči.
Včasih so bile podnevi prižgane luči obvezne samo za motoriste, obvezo (in sankcije) za avtomobile so uvedli precej kasneje.

ja valda. a si predstavljaš kakšna je vidljivost pozimi?? jest sm za luči na obeh vozilih. še nikoli nisem zamešal avta ali motorja, prav tako me dolge na motorju ne motijo, kot sm že rekel. sicer pa tud tiste k jih rahlo zaslepi, bi lahko bili veseli, da so ga vsaj opazili. mogoče ga drugače ne bi.

Se ne strinjam. Sam ne vozim z dolgimi lučmi, ker tudi podnevi zaslepiš nasproti vozeče šoferje. Motoristu že tako težko oceniš hitrost in oddaljenost, če pa te zaslepi njegova dolga luč, pa je še težje. Menim, da si z dolgo lučjo motorist naredi slabo uslugo.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Imamo za voznike penzioniste in "penzioniste".Eni so tisti ta previ ki so dejansko v penziji ,kar ne pomeni da so dejansko tudi s slabimi refleksi ,imajo pa več izkušenj in bolje predvidevajo situacije na cesti.Ne pravim zdaj za vse penzioniste...ampak mislim da ni odvisno od let ampak od osebe sama.....primer..moj oče jih ima 70...pa vozi odlično,dosti bolje kot polovica 30 letnikov...ma ker je opazil da ga te prižgane luči motijo predvsem ponoči se nočne vožnje izogiba.Hočem povedat ,da človek mora že sam videt in vozit po svojih sposobnostih.
Zdaj pa da omenim še "penzioniste".Ti so stari 20,30,40...let. Povsod se vozijo 70 ,čez naselja ,izven naselj in po ac....potem so tisti ki grejo izven naselja 60..po naselju 30 in na ac sploh ne grejo.Nekateri od teh niti ne vejo dobro kaj naj z avtom delajo.
Potem imaš pa še tiste preklete kretene ki ko začneš prehitevat ti začne lepo dajat po gasu in te noče spustit nazaj v kolono..osebno bi se bočno zaletel v takega če bi prišlo do kritične situacije.

Imaš en kup idijotov po cesti...tukaj je lahko cel splet okoliščin kaj je blo narobe...ata je ocenu narobe razdaljo,motorist je šel prehitro,prvi v koloni ga je sral prepočasi,ataja niso spustili nazaj v kolono....zdaj pa noče bit nobeden kriv.

Meni se je neki dan tudi na AC tip okoli 45 let star vrgel na prehitevalni pas ravno ko sem bil vzporedno z njim..ni lepo it mimo samo 1 cm od ogoraje...pač...ni pogledal v ogledalo..kaj zdaj je pa najbolje da kar vsi po vrsti delamo na novo zdravniško vsakih 5 let,pa v avtošolo tudi na vsakih 5 let.

To je bla nesreča in se pač dogajajo....tukaj po moje motorist ni nič kriv.

Samo poglejte kako nastane če kdo povozi pešca...vsi krivi samo pešec ne...čeprav bi se moral prepričat če gre lahko varno čez cesto in to tudi na prehodu za pešce....ma kaj ki letajo kot zmešane kure...pol pa so vsi drugi krivi samo bedasti samomorilski pešci pa ne.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Po pričakovanjih se je vnel prepir med zagovorniki in nasprotniki motoristov.
Kar pa do sedaj vemo je:
- atek je prehiteval kolono (ne bi smel)
- alter poznavalci tiste ceste pravijo, da tam tudi avtomobilisti ne vozijo po omejitvah, ponavadi se tam vozi preko 100 kmh
- koliko je moral voziti atek, da je moral prehiteti pred seboj vozeča vozila?
- motorist je trčil čelno v prednji levi del avtomobila (se je motorist umikal na svojo desno ali pa je atek že zaključeval prehitevanje?)
- avto je končal na travi ob cesti, niti ne preveč poškodovan
- pol motorja manjka, izgleda kot da je zgorel, ni mi razpoznavno niti to, v katero kategorijo spada kaj šele katere znamke je-motorist ni imel nikakršnih realnih možnosti za preživetje

Kar smo razbrali iz komentarjev pa je naslednje:
- motoristi so itak divjaki, zagotovo je pripeljal vsaj 200 kmh, sam si je kriv, [censored] neumen, s tem ko je sedel na motor si je podaljšal tiča in skrajšal življenje
- 75 letni atki so itak že napol mrtvi z refleksi mrtvega konja, kaj sploh gre za volan, naj gre kupit malico potem pa na Žale in se postavi v vrsto

Sem avtomobilist in motorist. Kot avtomobilist sem se vedno umikal motoristom, kolesarjem, kamionašem, saj imam toliko rad sebe, da nočem končati na cesti poleg tega pa nočem imeti nikogar na vesti, pa če je stokrat kriv. Kot motorist skušam čimbolj predvidevati potek dogajanja na cesti in si s tem rešiti celo kožo. V naseljih se vozim po predpisih in bolj kot naprej, gledam v ogledala, kdaj me bo kdo snel od zadaj (vsakogar, ki mi ne verjame, vabim na kratko vožnjo po mestu). Izven naselja grem tudi preko omejitve, vendar ne tam, kjer so še drugi udeleženci v prometu, kjer so na cesto uvozi iz stranskih ulic ali dvorišč,...
Odkar vozim motor sem tudi boljši avtomobilist (ne pravim, da sem idealen), saj se ti izostri občutek za predvidevanje, s čimer imaš več možnosti, da konec dneva ostaneš cel.

Pa še te podatke veš iz 24.ur, ki so znani kot zelo zanesljivi.

Poleg tega primerjaš poškodbo nekaj čez tono težkega avtomobila in par 100kg težkega motorja in delaš bedaste primerjave, tudi sam nakladaš na nepreverjenih in neresničnih podatkih.

Ne vem kaj se je zgodilo, so pa zato tam ljudje da ugotovijo in to niso "novinarji" ali "wannabe experti" kot ti.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
75-letni dedi prehiteval kolono? In vsi, ki valite krivdo izključno na motorista, se vam to zdi OK?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.139
113
kdo vali krivdo IZKLJUČNO na motorista?

se nam pa (večini) zdi logično da motorist ni peljal defenzivnih 90, ampak še vsaj kakšna 1 spredaj... kdor pozna ta odsek mu je jasno.. da ga je dedi spregledal je več kot očitno.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Zakaj nimajo mopedi blokade hitrosti tako kot tovorna vozila?!
17758-icon_confused.gif

Tam na ene 99 km/h, da ne bo mopi-banda spet pi*dla, da vozijo prepočasi...
stupid-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
če bi se peljal 190 pol tudi od dedija nebi ostalo nič, glede na to, da je ravno na njegovi strani poknilo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.139
113
naletna ne veš kakšna je bila, je tako? po mojem je motorist ze pulil kolk je slo, potem padedi ven, motorist pa reševat kolk se je rešit dalo, mogoče tudi dedi reševal,poknili so vseeno in to je rezultat.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
O hitrosti lahko samo ugibamo.
Sem pa pred dvema letoma v Avstriji imel možnost videti rezultate, ko sta trčila precej varnejši avto (A8) in R1. Oba sta pripeljala konkretno čez 100, Audi je prehiteval v nepregleden ovinek in "ujel" Yamaho. Kosi avta in motorja so ležali daleč naokoli, oba pa so odpeljali v črni vreči.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
če bi se peljal 190 pol tudi od dedija nebi ostalo nič, glede na to, da je ravno na njegovi strani poknilo.
Da obstaja možnost, da je motorist tik pred trkom, ko je videl da mu je stari zaprl pot močno zabremzal pa še niste jemali?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.139
113
po zadnjih mojih podatkih kolikor sem slisal, to ni bilo na ravnini, potem se zadeva spremeni, slo je za blagi ovinek, deda je sel prehitevat po levi v desni ovinek, tako verjetno na pamet. Kontra je pripeljal tip z BMWjem 1200 ne vem kateri model.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.139
113
situacija se v ovinkih spremeni, zagotovo. na tisti relaciiji je tudi tista dolga ravniva vidna iz vesolja, kjer se vozijo projektili, in ce bi se to tam zgodilo, potem je jasno kaj botruje temu.

pa ne zdaj obračat besed. kljub temu je zakljucek zgodbe enak, motorist je mrtev. In že zaradi tega morajo motoristi bolje paziti nase (tudi na račun tega da se počasneje vozijo). In tega mnenja mi ne boš spremenil.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Normalno, da je bilo divjanje... že motor sam je narejen za hitro vožnjo (200km/h+...) po ovinkih... dokler spet nekje ne prebereš nekaj drugega...