stardec gre za botra...

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Vzel sem pro_ceeda, karavana pač ne rabim.

Žal mi ne bo. Pač bo (najverjetneje precej) izgubil na ceni, ker je kia, pa vseeno, če bi mislil le na to, koliko bi izgubil, bi si šel potem raje kupit nove zračnice za mojega starega Rog-a.
tongue-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Najbolš, da grem še jaz testirat to zadevo.
Kje pa je dober KIA salon? A z servisom in serviserji si zadovoljen? Na kolk km se delajo servisi in kolk koštajo servisi, da ne bo mulo spet mene za servis prosil? A ima tud bencin varianta ketnco al ma jermen?
Bom pa šel pogledat enkrat, da vidim to zadevo. Vidim, da alterjevci na splošno kar hvalite ta avto, čeprav je KIA.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Vzel sem pro_ceeda, karavana pač ne rabim.

Žal mi ne bo. Pač bo (najverjetneje precej) izgubil na ceni, ker je kia, pa vseeno, če bi mislil le na to, koliko bi izgubil, bi si šel potem raje kupit nove zračnice za mojega starega Rog-a.
tongue-1.gif

Jaz pa sklepam, da bo bolje držal ceno kot dosedaj, zaradi dolge garancije. Se pravi, če kupuješ 4 leta star avto s 100.000km pa, da je še celo leto v garanciji pa ni veliko za razmišljat.
Np, vsaj jaz bi med Ceedom in Golfom izbral prvega, ki ima še leto dni tovarniške garancije.

lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da te potolažim

tele dolge garancije so lep trik za privabljanje kupcev. in polne servise.

da bo garancija držala boš menjal olje, ploščice in vse nestrokovne zadeve na strokovnih dragih servisih. in avto bo dleal. 7 let pač ob normalni uporabi in zmerni vožnji mora. bi ga pa rad videl ker bo 7 let zdržal v taksiju recimo, kjer bo naklepal 700 in več tisoč.

večina ko kupuje ne glede koliko bo zgubila. sam tudi ne gledam, a kupujem rabljeno. pri novem bi gledal, ker že tako boli, potem pa še bolj boli. za ta denar se dobi boljšega, lepšega evropejca, ki bo držal ceno.

me pa zanima kako bo s servisi. avtov bo akr nekaj, mreža pa ni ravno the best of. in kako bo z rezervnimi deli, ponaredki, originali, ter koliko bo to stalo.

prijatelj je tudi vzel, tako da bom spremljal iz prve roke.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mah ta garancija drži 5 let (na vse) oz. 7 let (motor in menjalnik) ali 150.000km, tako da ko prekoračiš 150 tisoči kilometer ni več garancije, tako da brezveze govorit o nekih 700.000km... Kot alternativo sem primerjal Peugeota 308, kjer doplačaš VIP garancijo iz 2 na 5 let oz. do 150.000km in pač doplačaš 1000€ pa imaš Francosko Kio Ceed s 5 leti garancije na vse oz. do 150.000km... Mogoče imajo tudi ostale znamke tako?

Lp

PS:. Še kot primer => http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2117479 + 1000€ in imaš za 15.000 z 5 let garancije na vse...

Sicer ne trdim da je ta 308 boljši od proceeda ampak ko je že ta garancija tak pomp... Je pa Peugeot vseeno bolj znamka kot pa Kia in boš verjetno za njega tudi več dobil čez nekaj let...

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Ok, razumljivo, kupiš rabljen avto in pač gledaš na to, da prideš ugodno skozi in čim je iz garancije, voziš na nepooblaščene dele in vgrajuješ neoriginalne dele. Jasno, to sem počel tudi sam s prejšnjim avtomobilom.

Ampak da je nekomu težko dati tisti 250-300 eur enkrat letno za servis, če si že kupi nov avto mi je pa absurd
smile-1.gif
Mislim, meni ni problem odcolat za servis. Pa tudi vsi original servisi niso strokovno dragi, prejšnjega sem vozil na pooblaščenega in prišel vedno vsaj 50% ceneje skozi kot pri uvozniku oz. nekaterih drugih uradnih servisih za isto znamko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
To je resnica, na pooblaščencu te bo 1x letno prišla menjava olja, filtrov ter vsega osnovnega sranja prišla max. 100-150€ več kot pri fušarju, tako da je to res, če nimaš 150€ letno preveč pol boljše da si res ne kupuješ avta kaj šele novega..

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
zakaj pa potem vsi omenjate verigo in se bojite tistega velikega servisa.

sam sem s fordom šibal od 80k do 250kkm in sem ga redno servisiral. sam mi je bilo pa mim na summitu dat 4500 za menjavo olja, pri drugem frend ford servisu 2500, če mi je moj fušar naredil za 1500. to je začetek.

ko sem ga vzel, sem menjal vse jermene. fušar 55k, ford prjatu 130k samo zobati, brez klime.
ko sem imel težavo z zadnjo čeljustjo je ford hotel novo, fušar jo je za gajbo piva popravil, očistil, namazal.

in če imam nov avto vozim na uranega, ko je to mimo ni na kraj pameti ne pade dajat 20€ za menjavo olja, če dam lahko 10€. ker to je samo eno navadno usrano olje. tko kot ploščice, vitrex itd.

in če je tole zdej 7 let ali 150kkm je to isto kot reno. vsaj 2.2 dci in 3.0 imajo 5 let ali 150kkm oz po novem 100kkm + dokup.

in še enkrat. olje je res minimalen strošek. sam k temu olju na rednem uradnems ervisu dodjo še pregled tekočin, ki ga sam anredim, vizuelni pregled pleha, akr tudi sam anredim itd in nabijejo ceno za 300% z nepomembnimi zadevami. o menjavi jermena pa sploh ne bi.

7 leta stara kia s 150kkm bo vredna tisočaka, dve leti mlajša s 120kkm in menajvo jermena pred vrati bo vredna 3,5k recimo. menjava jermena bo 700+, fušar 200+. ali dati 500 več za to, da imaš dve leti garncijo na avtu, ki je skoraj zastonj.

sam čakam ponudbo, ko bo tale kia 20k recimo in bo imela vse servise do 150k v ceni

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
1x letno, če se ne voziš veliko. Pri mojih kilometrih sta s kio že vsaj 2 redna servisa letno. Tisti, ki se zares veliko vozijo pa vzhodnjakov niti pogledajo ne. Nimajo poceni servisov, servisni intervali pa so najkrajši.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.285
811
113
tele garancije so živ nateg. dajo ti 5 let pol morš pa vsak let dat za servis 200-400 € da zamenjajo itak vse kar je možno. jst mam 10 let star avto in sem v zadnjih treh letih dal za servis skupaj 400 € za vse. če bi imel novega pol nima kej crknit pet let. morš bit pa res naiven, da kupiš avto zaradi garancije.

lp

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In kaj je narobe s tem, če ti nekdo da garancijo 7 let?
Sem vprašal na KIA servis kolk so redni servisi. Od 160 pa do 220€. so djali.
Prvi servis pri 20.000 km košta160€ drugi na 40.000 km pa 220€... pol pa spet 160€ in tako izmenično.
Tolk boš pa ja dal za servis na leto, če ti nekdo upa pol garantirat 5 let na vse + 2 leti še na mašino in menjalnik.
Naj da takšno garancijo Volksvagen, Mercedec al pa BMW, pa grem takoj kupit katerga od teh....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kia Ceed 1.6 crdi nima velikega servisa, ima verigo
smile-1.gif
Pač kaj se pogovarjamo... Je pa dejstvo da če bom kupil NOV avtomobil katerekoli znamke bom hotel imeti predračune za vsak servis do izteka garancije in bo tudi to eden izmed pomembnih faktorjev pri nakupu!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
evo ti dam jest garancijo. povej kako s ezmeniva. menice, čeki, zlato, kaj bi rad.

pri naštetih ti v petih letih nia kaj crknit. za motor in menjalnik sem slišal pa sam za probleme renoja. za švabo še nisem slišal, da bi crknil motor.

skoči do mercedesa pa poglej kako je s paketom simbio.

pa ne primerjat kie s temi znamkami. k dle k do dacie ne pride.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
za švabo še nisem slišal, da bi crknil motor.
Si pač še bolj malo slišal. Zakaj si pa potem ne upajo dat 7 let garancije?
Veš, ti men lahko garantiraš nekaj tako v gostilni med pogovorom. Treba je kaj napisat in podpisat, pol se pa lahko greva.
Citat:
pa ne primerjat kie s temi znamkami. k dle k do dacie ne pride.
Saj maš prav, nemške avte res lahko primerjamo samo z renojem in njihovo dacio.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
In kako veš koliko bo vredna kia čez 7 let? Stare kie niso imele cene, ker so bile zanič in jih nihče ni hotel. Sorento bolje drži ceno kot bemfl, ki stane nov enako denarja. Ceed tudi ni ravno nezaželjen model.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.212
1.384
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In kaj je narobe s tem, če ti nekdo da garancijo 7 let?
Sem vprašal na KIA servis kolk so redni servisi. Od 160 pa do 220€. so djali.
Prvi servis pri 20.000 km košta160€ drugi na 40.000 km pa 220€... pol pa spet 160€ in tako izmenično.
Tolk boš pa ja dal za servis na leto, če ti nekdo upa pol garantirat 5 let na vse + 2 leti še na mašino in menjalnik.
Naj da takšno garancijo Volksvagen, Mercedec al pa BMW, pa grem takoj kupit katerga od teh....

khm

Mercedes ima že lepi čas za doplačilo garancijo za 10 let v kateri so všteti vsi servisi. Je pa res da velja samo 100kkm ali pa 10let.
Volvo ima mislim da 4 letno garancijo z vštetimi vsemi servisi.
Fiat ima 5 let garancije ali 300kkm.

Podatki so za Nemčijo, sklepam pa da tu ni kaj drugače, vsaj za Mercedes je isto...

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
saj že prvega servisa ni treba delat na pooblaščenem, če ne želiš. Kdo pa te sili delat servise? Pač garancijo imaš in to na vse razen na potrošni material. Če pa nočeš pa pač ne. simpl.
Je pa zanimivo, kako so hitro še ostali proizvajalci skočili za KIA in dajejo že lepe garancije. Mercedes pa ima tudi že lep čas SIMBIO opcijo, ki se mi zdi zelo fer - vključeni vsi stroški, tudi potrošni material.

lp

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a da sorento drži bolj ceno od bemfla. tale je pa že huda. če bi rekel alfe, fiata, renoja, opla..še nekak. sam bemfl.

živi bili pa videli.