stardec gre za botra...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Zakaj bi pa morala bit metalik?
Hja, tako gruntam, ker je metalik barva trpežnejša.

Sej imaš potem garancijo, pa jim lahko težiš. Sicer pa to ni bela barva iz stoenk, so kr pošteni nanosi prozornega laka preko, pač ni kristalov not, ker niso potrebni. Tak da bodi brez skrbi, da bi bila bela manj trpežnejša od ostalih.

Glede motorja - ne vem sicer kakšen je tale 1.6 ampak ima že 1.4 varianta dovolj konjev, pri takih kaznih pa tak ne moreš noret.

Drugače pa glede tistega kupona - ne me narobe razumet, razumem da si želi avto, ampak različni ljudje imamo različne oči in lahko da njemu avto sploh ne bo všeč (kar sicer dvomim).

Potem pa naredi kompromis in mu napiši na kupon, da je dobil Kio Pro_ceed po izbiri (zraven priložiš katalog modelov in barv), potem pa si lahko barvo izbere kakšno hoče, sam doplača za kakšno opremo po želji, boljši motor itd. Ti boš miren, da si mu kupil avto po svoji izbiri, on pa bo tudi nekaj imel pri tem.

Poleg tega pa če mu pripelješ avto na dvorišče je to eno presenečenje, če boš mu dal kupon in potem šel še v salon izbirat pa bo dvojno presenečenje oz. tisto napeto pričakovanje preden avto dobiš.

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
S srebrno (metalik) ne morš falit!
tongue-1.gif

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
513
79
28
Moj prijatelj je pred kratkim kupil pro ceeda in me je avto pozitivno presenetil. Kupil je bencin 1,4 in sicer za približno 12 tisoč eur. Gre kar vredu, za prehitevanje bo. Kar mi je bilo pa še najbolj všeč, da se motorja sploh ne sliši v avtu. Ko smo se peljali po avtocesti je malo poskusil kako gre, in pri 200 kmh še vedno nisi slišal motorja. Po občutku bi rekel da smo se peljali 150, na števcu pa je kazalo 200.
Pri tem avtu mi je všeč tudi to, da je zadaj skoraj več prostora kot spredaj, tako da zadaj trije komot sedijo, prtljažnik je pa tudi kar velik. Materiali izgledajo dosti kvalitetno, pa tudi ozvočenje je dobro.

Edini minus pri tem avtu je preglednost. Šipe ima zelo ozke in majhne in se iz avta zelo slabo vidi. To je pa tudi vse.

V prometni pa piše, država proizvajalka Slovaška.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
jaz ne mislim, jaz to kr lepo trdim. iz prve roke, mam doma belga, črnega in temno modrega. bela je obup razen če res ne delaš rad druzga kot se v prostem času posvečaš drgnjenju pleha. sej za kak skret res ni potrebe ga prat, moj tabel je recmo pralnico videl enkrat v treh letih, pa zanč sem ga umil ročno. ker je ves čas zuni ga za silo čedi dež sam to ni to. če maš kao neko novo makino, pol bela pride do izraza samo, če je furt pran avto. to pa zame ni. moj prvi avto je bil tut bel, neki časa sem se še ukvarjal s pranjem, pol sem pa vse skup poslal v tri pm. včas nisem vedel a je črn al kakšn.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Moj prijatelj je pred kratkim kupil pro ceeda in me je avto pozitivno presenetil. Kupil je bencin 1,4 in sicer za približno 12 tisoč eur. Gre kar vredu, za prehitevanje bo. Kar mi je bilo pa še najbolj všeč, da se motorja sploh ne sliši v avtu. Ko smo se peljali po avtocesti je malo poskusil kako gre, in pri 200 kmh še vedno nisi slišal motorja. Po občutku bi rekel da smo se peljali 150, na števcu pa je kazalo 200.
Pri tem avtu mi je všeč tudi to, da je zadaj skoraj več prostora kot spredaj, tako da zadaj trije komot sedijo, prtljažnik je pa tudi kar velik. Materiali izgledajo dosti kvalitetno, pa tudi ozvočenje je dobro.

Edini minus pri tem avtu je preglednost. Šipe ima zelo ozke in majhne in se iz avta zelo slabo vidi. To je pa tudi vse.

V prometni pa piše, država proizvajalka Slovaška.

če gre 1.4 bencin Kia serijska 200km/h sem pa picikl, moja 1.6 laguna po mojem ne gre 200, nisem nikol probal sam mislim da gre okrog 190-195 (tolk gre tud uradno) samo že pri 180 po števcu je zelo blizu rdečega polja

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Mah, saj po svoje maš prav, ampak jaz bi mu rad naredu popolno presenečenje.
Ne morem pozabit dogodka, ko smo prijatelji in ostala žlahta skupaj kupili avto zares dobremu stricu in prijatelju. Vsak rojstni dan nas zmeraj povabi k sebi v skromno zidanico in nas pogosti, da je vesele. Pa ima le eno mizerno in ubogo penzijo. Človek je res dobrega srca vendar je imel namest avta le eno staro katrco v katero je nalagal orodje. Zato smo skupaj zbrali denar in mu ob njegovem rojstnem dnevu, ko nas je spet vse povabil v zidanico, kupili enega kangujčka. Samo mašno smo zavezali okol avta in ga parkirali pred vrata.
Ko enkrat vidiš takšno navdušenje in hvaležnost, tega ne pozabiš nikoli.
Na iskrenih prijateljih se ne špara.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če ne bi imel tudi sam točno tvojih barv doma bi ti še verjel, zdaj pa vem kaj je treba nonstop prat - črno in temno modro! Sicer pa nimam hude bele makine ampak avto za uničevat, ki dela 40kkm letno in je 2 ure na dan na cesti. Črnega in temno modrega pa umaže dež že ko je parkiran.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
če gre 1.4 bencin Kia serijska 200km/h sem pa picikl, moja 1.6 laguna po mojem ne gre 200, nisem nikol probal sam mislim da gre okrog 190-195 (tolk gre tud uradno) samo že pri 180 po števcu je zelo blizu rdečega polja

Kia pro ceed 1.4 končna 187, laguna II 1.6 končna 197. Po uradnih podatkih.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj končna hitrost sploh ni važna. Itak ima vsak avto preveliko končno hitrost.
Vendar pride dovolj močen motor prav pri prehitevanju, da ne šariš po keblu v vsak najmanjši breg, da lahko še koga poleg sebe naložiš zraven itd....

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
zakaj jih pa nonstop pereš, sej se nič ne voziš z njima? drgač pa od svojih trditev ne odstopam, se pa kombinacija prahu in dežja na temnem pozna ja, sam še zmeri je belga treba preej bolj drgnit, sploh majo to barvo rade muhe in ptiči

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj nista moja avtomobila, samo pri hiši sta. Jaz sem prelen, da bi imel avto, ki ga je treba pretirano prat. To da imajo belo barvo rade razne muhe drži. Ampak jo imajo rade precej neprostovoljno in nič manj kot ostale barve. Če gledaš dlje kot od enega metra se ne vidi preveč. Jaz nisem tako natančen kar se tiče avtomobilske higiene, gre pa z odstranjevalcem insektov z lahkoto vse dol.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citroen Xsara , letnik 99, 1.6, okoli 1.3 tone, končna po uradnih podatkih 185kmh, po gps-u pred 2 tednoma 190kmh.

Tak da bo 1.6 bencinc za pro ceeda prek dovol
wink-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
KIA je super.
Edino kar ji gre "zameriti" je malce bolj plastična notranjost in plastično blago na sedežih. Sicer veliko prostora in opreme.
Za biramnca bi jaz svetoval 1.6 90km dizel. Je najcenejši za registrirat in vzdrževat (ketna), kar bo bodoči študent teologije znal cenit, hkrati pa se zelo spodobno pelje za svojo moč. Kaj veliko itak ne potrebuje. Omejitev se bo z lahkoto držal, peljati prek omejitev je itak skrajno neumno in objestno, kar pa ta pob zagotovo ni.

lp

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
lol. stardec si je vseskupaj namislil. prvič slišim, da bi ble kje birme sredi oziroma konec poletja, pa tudi 18 let star birmanec je malo čudna (ponavadi se gre k birmi v sedmem razredu). poleg tega pa je že to zeloo veliko, če dobi kak birmanec skuter za 1000€, ne pa avta za 17000€
stupid-1.gif

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
No upam, da se bo ta sergio kaj oglasil in povedal kaj o tem avtu.

Vprašaj kar te zanima
wink-1.gif

Sam imam 2.0 dizla, kupljen v začetku aprila, do sedaj prevoženih cca. 13.200 km, povprečna poraba nekje med 6 (relacija) in do 8 (mesto) - treab je upoštevati, da imam precej večje pecikle od originala, kar se je takoj poznalo vsaj +1L na porabi.

Sam sem več kot zadovoljen z avtom, problemov ni, dela vse kot mora, tako da kar se mene tiče, priporočam. 1.6 115 konjsi dizel je super zadeva, tega sem vozil na testni vožnji a sem se raje odločil za 2.0, da ne bi potem kasneje "obžaloval" odločitve...

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
vozil sem 1.6 dizla ... sicer je bil SW ampak vseeno.. motor je naravnost odličen, malo pokuri in ima verigo (ni ni velikega servisa) ... slednje je pomembno zaradi servisa kateri je obvezen zaradi garancije... 1.6 dizel pro ceed...

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Stradec,

ti pa že nisi pravoveren Dolenjc in Novomeščan... Za to sorto l'di ne obstaja druzga ku renold, domač proizvod...