Citat:
Uporabnik stardec pravi:
CPP za pešce ni obvezen.
Jaz pa poznam ljudi prek 70, ki pa to ne obvlada. Kaj praviš katerih je več? Al teh, ki jih poznaš ti, al teh ki jih poznam jaz?Citat:
Poznam ljudi prek 70, ki obvladajo internet, računalnike bolj, kot marsikdo mlajši.
Nisem hotel komentirat, ker bi ti spet sikal, da sem komentiral. Pa spet ni prav.Citat:
Nič nisi komentiral prometnih nezgod ta vikend, ko so umrli trije ljudje na motorjih. Žrtve so bili starejši motoristi, povzročitelji so bili mladi (dinamiki?).
V prvem primeru je avtomobilist iz neznanega razloga zavil na nasprotno polovico vozišča in snel par na motorju, v drugem pa je avtomobilistu postalo slabo in je pred seboj 50 metrov rinil enega motorista, potem pa je snel še dva nasproti vozeča motorista.
Po mojem nisi hotel komentirati zato, ker se niso ubili po lastni neumnosti ali napakah, ampak so jih pospravili avtomobilisti.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nisem hotel komentirat, ker bi ti spet sikal, da sem komentiral. Pa spet ni prav.
Človeka, od katerega sopotnica je ta vikend na motorju umrla, poznam. On je že enkrat imel hudo nesrečo na motorju. Pa se ni spametoval. A se bo tokrat?
Tako trdijo v medijih. Jaz sem slišal od svojcev, da je voznik še v kritičnem stanju in da je samo rastlina.Citat:
Kolikor vem, je tudi voznik podlegel poškodbam.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Preveč pisariš nebistvenega. Na vse sem ti že odgovoril, izgovori kjer hočeš opravičiti svojo NEolikanost, ti pa ne uspevajo najbolj. Mogoče boš naletel na odobravanje pri turbobiču, vaginkotu, XXXLu. A je to tvoj cilj zgodbe?
Morda še na to, ker sem vedel, da boš najdu in poznal kopico starčkov, ki obvladajo internet in kopico starčkov, ki se šolajo za astronavte itd...
Jaz pa poznam ljudi prek 70, ki pa to ne obvlada. Kaj praviš katerih je več? Al teh, ki jih poznaš ti, al teh ki jih poznam jaz?Citat:
Poznam ljudi prek 70, ki obvladajo internet, računalnike bolj, kot marsikdo mlajši.
Že res, ampak, a si ti že videl kakega starega in obnemoglega človeka? Kako moreš od takih ljudi pričakovat da bodo šli CPP študirat? Saj ne rečem, najdejo se stari vitalneži, ki jim tudi možgani odlično še delajo, ampak taki so zeloooo redki in ta starček o katerem tukaj debatirava, tud že po sliki ne zgleda najbolj zdrav. Kaj bi pol ti zahteval od takega človeka?Citat:
Kar se tiče 70+ ljudi in računalnika spet nisi razumel: ni bil namen dokazovati katerih je več, dovolj je že, da si lahko nekdo, ki se je z računalnikom prvič srečal po svojem 60.letu to čudo tehnike funkcionalno izrablja, če ima interes do učenja.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Že res, ampak, a si ti že videl kakega starega in obnemoglega človeka? Kako moreš od takih ljudi pričakovat da bodo šli CPP študirat? .... ampak taki so zeloooo redki in ta starček o katerem tukaj debatirava, tud že po sliki ne zgleda najbolj zdrav. Kaj bi pol ti zahteval od takega človeka?
Kaj potem še dela na cesti?Citat:
In starček ni šel skoz rdečo čez cesto zato ker CPP ne pozna. Šel je zato ker je pač star in betežen.
4-5 letnega otroka noben nebi sam spustil na cesto... Otrok še nima pameti, in neve, kaj vse se lahko na cesti naredi, neve, kakšna so cestna pravila, stardec je pa dal preko sebe že malo morje km in let, pa je popolnoma enak kot otrok-blesav, otročji, vse ravna po svoji pameti... Ti bi takega na cesto pustil, ker pustil, da se vozi s svojim avtomobilom?Citat:
Stari ljudje pa, kot pravi pregovor, so kot otroci ,ki potrebujejo varstvo in nego. In zdaj boš ti od 4 ali 5 letnega otroka zahteval, da se v prometnem kaosu znajde?
Nisi v toku dogajanja. Starček ni vozil avta.Citat:
Ti bi takega na cesto pustil, ker pustil, da se vozi s svojim avtomobilom?
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Že res, ampak, a si ti že videl kakega starega in obnemoglega človeka? Kako moreš od takih ljudi pričakovat da bodo šli CPP študirat? Saj ne rečem, najdejo se stari vitalneži, ki jim tudi možgani odlično še delajo, ampak taki so zeloooo redki in ta starček o katerem tukaj debatirava, tud že po sliki ne zgleda najbolj zdrav. Kaj bi pol ti zahteval od takega človeka?Citat:
Kar se tiče 70+ ljudi in računalnika spet nisi razumel: ni bil namen dokazovati katerih je več, dovolj je že, da si lahko nekdo, ki se je z računalnikom prvič srečal po svojem 60.letu to čudo tehnike funkcionalno izrablja, če ima interes do učenja.
In starček ni šel skoz rdečo čez cesto zato ker CPP ne pozna. Šel je zato ker je pač star in betežen. Stari ljudje pa, kot pravi pregovor, so kot otroci ,ki potrebujejo varstvo in nego. In zdaj boš ti od 4 ali 5 letnega otroka zahteval, da se v prometnem kaosu znajde? Lepo te prosim. Odpri oči in stopi v realnost. Pusti računalnik in pojdi ven pa pomagaj kakemu starčku čez cesto. Mogoče boš celo naletel na taistega starčka po kateremu tukaj pljuvaš. Povprašaj ga in poduči kako se gre čez cesto. Kot otroka.
Le daj! Poslušaj me. Za 5 minut slave pri turbobiču, vaginčetu in XXXLu ni vredno biti neolikan.
Starost tudi tebe čaka. Vsaj upaš lahko.
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
KSZ
Vsi pozabljate eno stvar - enkrat bomo (upajmo) vsi stari in bodo verjetno takrat o nas prav tako pisarili po forumih?
Vsi se nekaj spravljate na starcke, ne zavedate se, da boste vsi isti, ce ne se slabsi. Pac taki ki imajo denar ali kaksne sorodnike, jih vozijo okrog vnuki in podobno, kdor pa tega nima se ga pa vlaci po forumih.
LP
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
In kako si ti pomagal? Da si izvlekel iz žepa fotoaparat in ga dal na forum? Bravo.
Drugic raje pojdi k njemu pa mu povej da je rdeca luc na semaforju, bos naredil vec pametnega.
LP
Kakopak, ti si se bal, da te bo nebogljeni starček na gobec in nisi hotu reskirat. Drgač bi ti pomagal. Samo se bojiš, da bi te kozel stari na koncu še tožil in bi za plačilo izgubljene tožbe moral ti še celo telefon prodat. Je zajebano to. Te čist zastopim zakaj nisi hotu pomagat in si raje samo na skrivaj slikaril.Citat:
Pri starčku pa je laiku težko potegniti mejo, od katere dalje je potreben pomoči. Marsikdo vitalen bi bil ob ponujeni pomoči užaljen, lahko naletiš na agresivno mamko, ki bo bentila in mahal z marelo. Lahko naletiš na koga, ki je dejansko potreben pomoči in se bo branil na vse kriplje. Recimo, da mu želiš preprečiti, da stopi na prehod pri rdeči, ga zadržiš za roko/komolec, potem pa te stari toži zaradi povzročene poškodbe.
Ti država ti saklamenska, da si upa imet polomljene starčke na cesti!.Citat:
Torej sistemska rešitev, ki ne sme biti diskriminatorna. Ker se populacija stara, bodo problemi vedno večji, če se država ne zgane...
Jaz vseeno tvegam in starčku ali stari tetki pomagam čez cesto. Kar bo pa bo, magari me s taško čez hrbet al pa protezo v glavo vrže.Citat:
Pa še moje vprašanje: kaj pa boš/si ti storil za to, da starejši v prometu odnesejo celo kožo?