Starčki na cestah - sindrom lemingov?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Stardec me je že začel enačiti z ostalimi stardeci, saj je v enem stavku povedal:
Citat:
Modelu je pamet skisala (kolkar jo je imel) in prav tako skisa pamet tudi starim ljudem, le da veliko pozneje kot je skisala XXXLu. Ne moreš ti od nekoga ki ma skisane možgane pričakovat, da bo delal prevdarno. In zato od strčkov, ki jim peša pamet, ne moreš pričakovat, da bo delal prav in da se bo znašel v času, ki ga je prehitel.
Se peravi se bo v kratkem začel potegovati zame in me branil, če bom storil kakšno narobe, povozil kakega vrstnika (aka stardeca...), peljal v nasprotno smer po avtocesti, hodil čez cesto pri rdeči. Še kolega bova postala in ga skupaj pila, pa še oprostil mi bo, ko ga bom po pivski noči nabutal...
cheer.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
A ni bolje, da ata ostane doma? Tudi če nima nikogar za pomoč, obstajajo prostovoljci, ki takšnim osebam pomagajo.
Gretzky bodi resen in razmišljaj realno! Odpri oči!
Zelo veliko število starih ljudi v svoji starosti nima kam. V domovih ni prostora (čakalna doba tudi 7 let in več) Svojci se za njih ne brigajo, socialne službe pa delajo tako kot delajo. Veliko strarostnikov umre zato, ker so osamljeni, ker so pozabljeni od celega sveta in od svojcev. Nihče jih ne rabi. Svojcem bolni starec ne koristi, ker morda nima dobre penzije, delat pa tudi ne more več. Ampak tak starec mora vseeno živet in stopit v trgovino vsaj po kruh in sol. Kaj naj po tvojem naredi? A naj od lakote crkne? Kolikokrat si ti kakemu bolnemu starčku kaj prinesel iz trgovine, mu pomagal v stanovanju itd....? Ne rabiš lagat, ker sem prepričan, da ne velikokrat. Nalim in XXXL pa itak.
In ja, tak bolni starček lahko povzroči nesrečo. Prav si ugotovil. Tako kot otrok. In ostareli ljudje so dejansko kot par let stari otroci. Potrebujejo skrb, nego in varstvo. Kaj pa če tega nimajo? Kaj, če otrok nima pravega varstva? A boš par let staremu otroku, ki skoči na cesto pomagal tako, da mu boš reku, da je smrkavi de*bil, samomorilec? Ga potem poslikal in napopal njegovo sliko na forum, ter zraven dopisal sočen naslov teme, da se bodo neuravnovešeni ljudje zgražali nad otrokovim početjem? Če otrok nima te sreče, da bi ga pazili starši, zato ni kriv otrok, ampak starši. Če jih ima. Popolnoma enako je pri starostnikih, le da morajo na starostnike pazit pa lastni otroci.
Ta bolni dedek očitno nima te sreče, da bi nekdo naj pazil. Sam se je nekam peš odpravil, zdaj pa se naj znajde kakor ve in zna. Ampak naletel je spet na nekoga, ki mu ni hotel pomagat. NaliM-a. On namesto, da bi mu pomagal, ga je raje slikal in potem to sliko nappopal na ta forum, odprl debato, ji pripisal "spoštljiv" naslov, ubogega bolnega in nebogljenega starca pozabljenega od sveta, pa označil za samomorilca. In pol mi tukaj tumba da dela dobro delo in da se mu ne posmehuje......Pha.....
Ja vidimo, kakšno dobro delo je naredu. Tukajšnja nevzgojena mularija se dela norca iz tega bolnega starca, pljuva po njemu in najraje bi ga še živega pokopali.
In kar je največja ironija? To, da glede na odziv tukajšnjih forumovcev (nekaterih) še dolgo ne bo boljše. Ob takšnem odnosu, ki ga je pokazal naliM, XXXL, vaginko, turbobič in ostali...... do ostarelih, tudi njihovi starši, ko bodo enkrat opešali, ne bodo mogli računat na njihovo razumevanje in skrb. Na koncu tile naši forum patroni lahko računajo, da bodo tudi sami deležni prav takega odziva kot ga imajo zdaj sami. lahko se bodo znašli v popolnoma isti situaciji. Glede na to, kako razmišljajo/te, ne računajte, da vas bodo vaši otroci pa ujčkali na stara leta. Ni za računat, da bo vaša vzgoja kaj boljša od te, ki ste jo sami dobili. Čas pa teče. In ujel bo tud vas. Verjemi, dokler boš ti kot starec lahko hodil, boš hodil in marsi komu boš takrat v napoto. Jaz bolne in stare ljudi spoštujem. Meni se smilijo. In skrajno nizkotno in primitivno mi je posmehovati se iz njih. Starce nihče ne rabi, ker so stari, bolni in obnemogli...... živet pa morajo.
Gretzky, sprintaj si to debato (pa tud ostali, ki vam gre ta dotični bolni starec na živce) in si jo arhiviraj. Morda jo boš našel čez mnoooooga leta, ko boš tudi ti star. Upaj, da boš na svoja stara leta še videl in zmogel brat. Morda ti jo bodo prebrali tvoji vnuki. Upaj, da boš lahko toliko razmišljal in si na svoja stara leta reku; eeej pa sem bil res tepec. Zdaj pa imam. Vnučki, ne počnite tega tudi vi. Moj čas je prišel. Le kje je zdaj somišljenik NaliM, vaginko in XXXL? Kje je stardec, ki mi jih je napel.
GrezkY, starost je žalost.
NaliM, sram te bodi!
XXXL.......ni vredno besed....

@Evrokrat , hvala za alte in razumevanje. Še obstajate normalno vzgojeni fantje.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Svojcem bolni starec ne koristi, ker morda nima dobre penzije, delat pa tudi ne more več.
Mislim, da se nam ni treba bati tega scenarija, ker bomo vsi delali do smrti, ce bo tako slo naprej.

Je pa zanimivo, kako ti zagovarjas stardece, (ki niso vec pri pameti), hkrati pa na veliko obsojas mladino (ki pameti se nima, a bo tja ze prisla). Objektiven pa si, objektiven.
priden.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
In če boš moral delat do smrti, boš najbrž moral tudi kdaj iz stanovanja stopit.
Tukajšnjo mularijo pa obsojam zato, ker je, vsaj mislim, da večina že polnoletna. Polnoleten človek pa mora že imet določeno vzgojo in odgovornost. Čim se nekdo pojavi z avtom na cesti, se od njega pričakuje odgovornost. Če je nekdo na tem forumu neodgovoren šofer, kaj je potem boljši od tega, po vašem, neodgovornega bolnega starca?
Če pa je tukaj kdo še mladoleten in se izdaja za starejšega, pa jaz prek računalnika ne morem vedet.
Od starih ljudi in možganov ne moreš računat, da bodo postali spet mladi in vitalni, pri mladih, pa vseeno lahko računamo, da bodo postali resni in odgovorni. Čeprav pri primerku XXXL res najbrž ni več možnosti na izboljšanje.
Starci počasi odhajajo iz tega sveta in po mojem ta občutek ni prijeten, mlade pa življenje šele čaka.

Nazadnje urejeno: