Športna ura

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.112
2.442
113
Jaz imam Race, ker mi je 9 peak premajhen - imajo pa sedaj mali Race, za bolj nežne rokice - zaenkrat sem pozitivno presenečen, ker je prva kitajska od Suunto.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.564
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
jaz imam že kakšno leto 9 peak pro....zelo zadovoljen
Kako dolgo ti zdrži baterija?!

Jst sem ravno zaradi baterije šel zopet sicer na "pametno" uro na Huawei iz GT2PRO na GT3PRO.

Mi je zdržala nekaj dnevnih tur (Snežnik, Peca) in dvo dnevno turo po Triglavskih jezerih. Danes sem jo zopet dal polnit.

Rabim tudi zaradi prostoročne telefonije v avtu. Suunto tega najbrž nima?

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Kako dolgo ti zdrži baterija?!

Jst sem ravno zaradi baterije šel zopet sicer na "pametno" uro na Huawei iz GT2PRO na GT3PRO.

Mi je zdržala nekaj dnevnih tur (Snežnik, Peca) in dvo dnevno turo po Triglavskih jezerih. Danes sem jo zopet dal polnit.

Rabim tudi zaradi prostoročne telefonije v avtu. Suunto tega najbrž nima?

Načeloma za cel teden....nošenje cel dan in recimo 15 ur športa.
Je kar velika razlika napram 9 peak.

Nafilana na 100% je v roku cca 1 ure.

• Všeč mi je
Reactions: Zgaga

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
783
37
28
Zdravo. Sam imam Carmina fr255 in bi ga želel posoditi prijatelju ki gre jutri na maraton tečti.
Predvidevam da si mora svoj račun ustvariti na garminu, potegniti aplikacijo dol ter dodati uro not, jaz pa jo odstranimo iz aplikacije?
Hvala

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.710
77
48
Najbolj clean je če narediš factory reset ure, potem si pa on naredi account in doda uro. Ampak odvisno kaj hočeta dosežt. Lahko tudi ne naredita nič, samo odteče s tvojo uro in bo pač v tvojem GC ta tek.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in corsol

dugi

Fizikalc
2. sep 2011
219
44
28
ljubljana

Zanimam se za to uro.Predvsem zaradi dodatnih medicinskih funkcij.

Mi predlagate še kaj drugega,da pogledam?

Tisti ki imate prejšnjo serijo-brez številke 2,opazite,kakšne posebne ali pomembne nadgradnje?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.603
-1.372
63
Kar se polarja tiče, nimaš kaj falit. Je pa to outdoor ura, robustna, nekoliko večja. Baterija je odlična, z nadgradnjami so pa slabi, ko pride nov model, na starega pozabijo.
Za kašne resne medicinske funkcije pa pozabi. Ne le pri polarju.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.957
10.691
113
kod Džej-Zija
Merilec utripa na takih urah je kar ok, zna imeti malo zamika, preden opazi dvig pulza, sicer pa kar trofne. Nasičenost kisika v krvi je bolj gimmick kot uporabna funkcija, če nisi ravno alpinist sredi naskoka na osemtisočaka in delaš na aklimatizaciji. EKG je večinoma precej nezanesljiv, pa še nič ti ne pomaga, če ga ne znaš brati. Na meritev krvnega tlaka pa pozabi.

Če ti merilec utripa zadošča, je praktično katerakoli ura spodobne firme ok. Za vse ostalo so namenske aparature, ki običajno žal niso ravno prenosne.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in corsol

Clancy

Majstr
20. avg 2007
822
394
63
Boljši predlog???
To kar si linkal je itak najboljši predlog za merjenje srčnega utripa, ker imaš zraven še HR pas. Pa Polar je že od nekdaj specializiran za izdelavo in razvoj kvalitenih merilcev srčnega utripa. Čeprav dandanes, tudi drugi ne zaostajajo več kaj dosti. Aplikacija za telefon in spletna stran Polar Flow, se mi tudi zdi veliko boljša od recimo Garmin connecta.