Športna ura

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
409
142
43
Ce nimam na Stravi premium racuna, ti prenešene podatke interpolira. To sem opazil pri kolegu s katerim sva bila skupaj na vadbi in je njemu grafe dosti bolj natančno izrisalo na stravi, ker je imel premium racun, jaz pa zastojnskega.
Saj vem, zato pa pravim, da ima strava neke svoje fore...Ali z premium računi, ali ne "izriše ali predlaga" primernih poti ( te vodi tudi čez polja ), ali ima težave z višinci, itd...Se ne ukvarjam z stravo, ker mi connect veliko bolje deluje...Kot rečeno, na YT je nekaj SLO uporabnikov oz. kolesarjev, ki so to tudi primerjali...

corsol

Guru
11. mar 2010
3.027
990
113
Pacer pro bi sel, ignite ne, ker nima barometra. Ampak za 2mm v velikosti vzamem V3, ker ima Amoled. Ne morem se navaditi MIPa. Nima veze s športno uro, ampak ne gre. To je tudi hendikep corosa. Za ostalo mi je dokaj vseeno, ko gledam razlike med tema dvema polarjema.
Vantage je tudi debelejši kar doprinese k "masivnejšem" izgledu,....ampak če hočeš amoled potem nimaš veliko za izbirat.

Meni je MIP tak , čuden.... sprane barve, sploh pod umetno svetlobo(pod lučjo)....ampak zunaj se mi pa zdi presenetljivo svetel.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.550
113
Ja, imam še 265, ampak kot rečeno, garmina ne bi več...

Čakam na "manjšo" verzijo v3 odkar je ven prišel, ampak se mi zdi, da se polar ne ozira na to, da bi dal 5 enakih modelov ven z eno malo razliko in velikim PR okoli, kot nekateri...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.511
113
Jabe moja hči in zet jih imata že več kot pol leta in sta prezadovoljna - ravno zaradi velikosti - je manjša kot običajno. Meni je bila recimo premajhna in imam sedaj Race - tudi ogromna razlika od 9 baro, ki mi je nagajala.

Če ti smem priporočat vzami titanium model, za + 50€, dobiš bistveno lažjo uro.

Preveri kak Intersport in Hervis, znajo imet še boljše cene.

Evo: https://www.hervis.si/shop/Oprema/P.../Suunto/9-Peak-Pro-Pearl-Gold/p/COLOR-3247219 pač ni titanium.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Kle je cenej

• Wow
Reactions: aljoman

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.231
2.511
113
Kle je cenej

Ja moja napaka, Hervis je najdražji.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.550
113
No, bom sla jutri tegalga suntoota pogledat v stacuno, danes nisem imela casa...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.809
129
63
Ima kdo pametno uro z LTE eSim? Pa da ima čimdaljši čas delovanja, dobro baterijo.
Zdaj imam Galaxy Watch 4 LTE, pa je prazna že proti večeru.....

javr

Guru
6. dec 2011
1.903
1.150
113
(junij)
a še kdo meri kaj se dogaja med spanjem? Občasno merim 24-urni "Holter" s pasom Polar H10. Čez dan pač je kakor je, zanimivo pa je dogajanje ponoči oz. med spanjem: opažam da se pri vsaki meritvi ponavljata 2 vzorca:
- obdobje kjer utrip tako hitro nori med 45 in 80 (tu nekje) da je to v grafu prikazano kot sprej, megla,...
- obdobje zelo stabilnega utripa na nekje 60;
- obdobja se spreminjajo sunkovito, znotraj nekaj utripov oz. sekund.

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.681
-1.362
63
(junij)
a še kdo meri kaj se dogaja med spanjem? Občasno merim 24-urni "Holter" s pasom Polar H10.
Ker uporabljaš polarjev h10, zadnjega pol leta se mi nenavadno hitro sprazni baterija, po komaj nekaj urah uporabe. Izključno uporabljam le med vadbami, tek in kolo. Imam ga že več kot dve leti. Imaš kake podobne težave?

javr

Guru
6. dec 2011
1.903
1.150
113
sem opazil, ja, da je začel nenavadno hitro prazniti baterije, a sem mislil da je padla kvaliteta Hoferjevih baterij, kjer jih kupujem. Je pa tudi škoda da je meritev baterije samo v procentih, ne v voltih, ker npr. aprilski "holter" sem začel 26.aprila ob 7:30 uri z baterijo na 30%; ob 17:00 je bila na 20%; enako ob 22:00; enako 27.aprila ob 7:40; enako ob 10:00, ko je bilo konec približno 27 ur dolge neprekinjene uporabe. Torej iz 30% na 20% v 27 urah neprekinjene rabe kaže bolj na napačno merjenje kapacitete baterije, kot na dejansko praznjenje baterij.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.027
990
113
Morda so to cikli lahkega-globokega-REM spanca in prekinitev....kar se dogaja vsako noč med spanjem.

Imam polar uro in ki mi meri pulz 24 oz. tako(copy/paste iz navodil):
Ura spremlja vaš srčni utrip v 5-minutnih intervalih in beleži podatke za poznejšo analizo v
aplikaciji Flow ali spletni storitvi. Če ura zazna povišan srčni utrip, začne srčni utrip meriti
neprekinjeno. Neprekinjeno beleženje srčnega utripa se lahko začne tudi ob premiku zapestja, npr.
ko med hojo vsaj eno minuto vzdržujete dovolj hiter tempo. Neprekinjeno beleženje srčnega utripa
se samodejno ustavi, ko se raven vaše aktivnosti dovolj zniža. Če ura zazna, da vaša roka miruje ali
ko srčni utrip ni povišan, bo srčni utrip spremljala v 5-minutnih ciklih, da zazna najnižjo meritev v
dnevu.

Med poročili je tudi razmerje oz. količina zgoraj omenjnih faz.
Glede na graf mi lahko zaniha nekje v 10bpm( - + 5 bpm), vsekakor ne toliko kot pri tebi ko ti gre celo proti 100bpm je pa tudi res da imam nočni minimum običajno med nekje 45 in 50.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.550
113
Pa pol... Kam gres pol po te grafe?
To je kaki namenski "test" ali to sproti dela?

corsol

Guru
11. mar 2010
3.027
990
113
Pa pol... Kam gres pol po te grafe?
To je kaki namenski "test" ali to sproti dela?
Ni namenski test, ura na roki mi stalno(oz. kot sem napisal zgoraj) meri utrip.

V flow-u potem izbereš dnevnik-aktivnost

Vidiš seveda , če imaš ustrzen Polarjev izdelek ki to podpira.

A nimaš ti garmina....sigurno ima tud garmin kaj podobnega.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.550
113
Torej, rabi kdo za koga/katero malo rabljeno garmin forerunner 255s. Svetlo siva, obicna varianta, ne music. Malo na zgornjem robu plastika podrajsana, se ne vidi z aviona, ob blizu pa...

Polnilni kabel seveda imam, za skatlo bi morala pa pogledat...

tle sem ga imela poln kufr...
zdaj imam polarja. ampak te slikice, ki jo javr lima, na flowu ne najdem. imam eno lepo modro slikco nakičeno, ko iz risanke, kjer je črta lepo povezana in je samo dnevni graf. takole secirano na minute nimam oziroma ne najdem...

javr

Guru
6. dec 2011
1.903
1.150
113
Kje ta graf gledate?
za Polar H10 uporabljam aplikacijo ki vsako uro (nastavljivo 1, 2 ali 4 ure) shrani podatke, ali pa če prej pritisneš "stop", jih lahko tudi po nekaj sekundah. Poročila lahko gledaš na telefonu, jih pa tudi avtomatsko pošilja na oblak da jih potem vidiš na računalniku od kjerkoli.
Primer 1-urnih poročil, "prevedenih" iz HTML v PDF: link.
Primer kompletnega poročila v HTML; EKG je v EDF-formatu, XML pa so podatki o "alarmih", ki se nekako dodajo EKG-ju, samo tega še nisem naštudiral kako; nekako to vneseš v EDF-browser: link.
Tovarniška (Polar) aplikacija za prikaz EKG-ja je Polar Equine, a imajo neko glupo finto da ti iz tvojega lastnega telefona izbrišejo vse posnetke po 3 tednih. Neko varovanje osebnih podatkov. Hvala, ne bi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.550
113
Aha, torej jaz z uro na polar flow aplikacijo brez dodatne telovadbe ne vidim tega? Potem ti pa ne znam povedat, a meni tudi takole dela ali ne...