Ko si že omenil krvodajalsko. Sam dajem kri 2x letno, zgodaj spomladi in pozno jeseni. Zaradi športanja. Pozimi nisem tako fizično aktiven, kot v pomladnih in poletnih mesecih. Rabim pa, nekje več kot 20 dni, da pridem na nivo, pred krvodajalsko. Jasno, tudi utrip je višji v tem obdobju. Sem pa prva dva, tri dni bolj v mirovanju, le kak sprehod.Povprečni pulz v mirovanju zadnje 4 tedne kaže 44. Uro nosim samo podnevi. Na vsakem zdravniškem me pošljejo na ekg in ultrazvok srca. Kjer potem vsakič znova ugotavljajo da ni nič hudega, ker gre za povečanje srca fiziološke narave. In 3x na leto se moram na krvodajalski zagovarjat pri zdravniku, da je pulz 36 nekaj normalnega. Pri teku v breg gre pulz preko 170, pri normalni aktivnosti (tek po ravnem) pa večinoma med 145 - 160. V mladih letih (12-20) je bil ca. 10 udarcev višji, torej, v mirovanju ca. 50, max. 185.
metoda merjenja...nihče? se komu sanja, v čem je težava, da se ji ognem v prihodnje, če lahko...
še slikca, o čem je govora, če nisem bila razumljiva:
torej problem je tisti del, ki ne "sovpada" s kadenco. Bolj jasno bi sicer bilo, če bi kadenco narisal na isto skalo na levi. na prvi uč izgleda tole kot "cadence lock", ampak od kadence skala je na desni.
ne moreš primerjatMeni se pa zdi, da mi Fenix 7 PRO res dobro meri HR in predvsem vedno približno isto, ko grem na isti hike. Sem ga primerjal s Polar pasom in ni nekih odstopanj.
Je pa v PRO verziji nov izboljšan HR senzor Garmin Elevate V5, tako da je lahko zaradi tega razlika v natančnosti.
Poglej priponko 74648
nimaš ANT+ pasa? ni nujno, da je garminovMeni je gor vzet garmin cca 3/4h kazal 220+ pulza in na slabih 2h teka povprecje 191. zadeva je bug, ki se vleče ze leta, in ni omejen na garminove zapestne ure, s pasom zna biti isto.