Športna ura

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.241
6.781
113
Imam, ni garminov... Kako lahko dodam? Ce grem v garmin connect, mi ponudi samo garminove naprave.

Ampak, to niti nima tok veze zame osebno. Pasa ne maram nositi, bolj je bilo vprašanje, ce lahko kaj naredim, da ura ne bi narobe kazala. Ce ne morem, bo pac kdaj pa kdaj kaj takega ven prišlo. Tudi kaj hujšega smo že čez dali...

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.624
722
113
Tvoje ure ne poznam.

Na uri najdi opcijo sensors in poišči novo.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.399
1.404
113
Imam, ni garminov... Kako lahko dodam? Ce grem v garmin connect, mi ponudi samo garminove naprave.

Ampak, to niti nima tok veze zame osebno. Pasa ne maram nositi, bolj je bilo vprašanje, ce lahko kaj naredim, da ura ne bi narobe kazala. Ce ne morem, bo pac kdaj pa kdaj kaj takega ven prišlo. Tudi kaj hujšega smo že čez dali...
Pas dodajaš na uri in ne v connectu. Pri Fenixu je setting/sensors & accessories

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.241
6.781
113
Ja, sem zdaj nasla in dodala. Tnx... Mi na misel ni prislo, da ura dovoli nekaj, kar app ne...

aljoman

Majstr
16. dec 2013
2.796
-1.348
63

Tole poznaš? Klik

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.520
2.415
113
Pomurje
Garmin ima velike težave s prikazom zapestnega merjenja utripa.
V enih programnih dela približno dobro, v večini nikakor.
Npr. Tenis indor ali outdor daje razlicne meritve
Model 6x

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.606
999
113
48
KR
ne moreš primerjat
hoja nima enakomernih tresljajev, kot tek
Tudi pri tekih ne vidm nobenih anomalij, vsaj men se tako zdi da ne:
1699176835058.png

1699176906241.png

1699176948022.png

1699177050933.png

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.624
722
113
Anamolija pride, pri pravi kombinaciji:
kako trdo je ura zapeta na zapestje
srčni utrip
hitrosti teka
zamahi z roko
kako "trdo" stopaš
...

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.606
999
113
48
KR
Zadnji graf je tek na Skitačo (Istra), fajn strmo, konec junija, že kar fajn vroče, zato je HR mal vamo tamo.:cool:

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.606
999
113
48
KR
Anamolija pride, pri pravi kombinaciji:
kako trdo je ura zapeta na zapestje
srčni utrip
hitrosti teka
zamahi z roko
kako "trdo" stopaš
...
Ja mi je jasno, ampak tako kot sem rekel, jaz sem zaenkrat res zadovoljen z meritvijo HR. Konc koncev bi morala imeti anomalije tudi navadna hoja s palicam v hrib, ker tudi s palicam nabijaš v tla, ipd.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.606
999
113
48
KR
Vedno tudi ko grem športat, zategnem pašček na uri za eno luknjo, kar je itak priporočljivo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.241
6.781
113
Tole poznaš? Klik

ta, to je pa še bolj no go... isto je optični senzor, podvržen enakemu bugu.

fora je, da enostavno nočem še ne vem katerih pritiklin, mi vseeno ni tok važno. zdele grem malo laufat, ampak ne bom pasa gor dala, čeprav sem ga ravnokar zvezala. odveč so mi te stvari. Fora ure je ravno to, da je vedno gor in ni treba še nekaj zraven. Tistile pasek za na roko ima torej enako anomalijo (yet another gadget) in pa še eno za po vrhu - je v sezoni na izpostavljenem delu. Že tako sem vsa šekasta od teh sončnih črt. Pazim, kake imam majčke, da se, ko sem v civilu, ne vidijo te meje zagorelosti, dolge pajkice tudi poleti ipd. in zdaj naj imam še eno dodatno belo črto na roki. ni variante...

Kot rečeno že prej v temi. Imam težave pri plavanju, ker pač voda in mraz... OK. Vzamem v zakup. Tu gor sem limala svoj graf, kaka je razlika med garminovo uro in polarjevim pasom, ko sem istočasno merila v hrib. ni je bilo. ura se je povsem obnesla. Pri hoji ni enkrat ura zatajila, kar seveda ne pomeni, da ne bo, ampak če se jutri zgodi, je to frekvenca tega buga, ki ni omembe vredna. Teči sem pa zacela 2 meseca nazaj in tole se mi je zgodilo enkrat v prvih 350km odlaufanih. Kaka bo frekvenca tega buga pri teku v prihodnje torej ne vem, ampak bi prej uro menjala, kot pasove gor vlekla. Pa jo tudi še ne bom, pač zavijem z očmi, pa gremo dalje... Če ne morem pomagati, bo na vsake tok pač nekaj takega izpljunila, pa naj bo tako.

tudi jaz zategnem pašček za eno luknjo vsakič, ko športam. ne glede na šport. to vem in upoštevam. vsak nasvet upoštevam in ker sem očitno izčrpala vse, kar lahko naredim, se bom na vsake toliko pač malo nasmejala.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman in p4pe

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.624
722
113
p4pe Bodi vesel, da se pri tebi ne dogaja. ;)

PS: že vidnost žil je različna od osebe do osebe

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

corsol

Guru
11. mar 2010
3.045
999
113
Fora je da je "montiran" na drugem mestu., kjer zunanji dejavniki (npr.mraz)nimajo toliko vpliva oz. jih je manj.
Rezultati naj bi bili celo boljši kot pri prsnem pasu.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.606
999
113
48
KR
p4pe Bodi vesel, da se pri tebi ne dogaja. ;)

PS: že vidnost žil je različna od osebe do osebe
Pred Fenix Pro sem imel Garmin D2 Air, pri kateri sem pa imel na začetku probleme s HR. Štartal v hrib, pa je bilo skoraj do pol poti do okoli 90 pulza. Potem so nekaj update-ali, pa je blo "v redu". Obe uri sem primerjal s Polarjevim pasom, pa je bilo pri D2 Air res precejšnja razlika v merjenju, no pri Fenix7 Pro pa kot sem že omenil, razlike skoraj ni.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.091
448
83
45
dolenska
ta, to je pa še bolj no go... isto je optični senzor, podvržen enakemu bugu.

fora je, da enostavno nočem še ne vem katerih pritiklin, mi vseeno ni tok važno. zdele grem malo laufat, ampak ne bom pasa gor dala, čeprav sem ga ravnokar zvezala. odveč so mi te stvari. Fora ure je ravno to, da je vedno gor in ni treba še nekaj zraven. Tistile pasek za na roko ima torej enako anomalijo (yet another gadget) in pa še eno za po vrhu - je v sezoni na izpostavljenem delu. Že tako sem vsa šekasta od teh sončnih črt. Pazim, kake imam majčke, da se, ko sem v civilu, ne vidijo te meje zagorelosti, dolge pajkice tudi poleti ipd. in zdaj naj imam še eno dodatno belo črto na roki. ni variante...

Kot rečeno že prej v temi. Imam težave pri plavanju, ker pač voda in mraz... OK. Vzamem v zakup. Tu gor sem limala svoj graf, kaka je razlika med garminovo uro in polarjevim pasom, ko sem istočasno merila v hrib. ni je bilo. ura se je povsem obnesla. Pri hoji ni enkrat ura zatajila, kar seveda ne pomeni, da ne bo, ampak če se jutri zgodi, je to frekvenca tega buga, ki ni omembe vredna. Teči sem pa zacela 2 meseca nazaj in tole se mi je zgodilo enkrat v prvih 350km odlaufanih. Kaka bo frekvenca tega buga pri teku v prihodnje torej ne vem, ampak bi prej uro menjala, kot pasove gor vlekla. Pa jo tudi še ne bom, pač zavijem z očmi, pa gremo dalje... Če ne morem pomagati, bo na vsake tok pač nekaj takega izpljunila, pa naj bo tako.

tudi jaz zategnem pašček za eno luknjo vsakič, ko športam. ne glede na šport. to vem in upoštevam. vsak nasvet upoštevam in ker sem očitno izčrpala vse, kar lahko naredim, se bom na vsake toliko pač malo nasmejala.
Pašček je tudi meni delal preglavice in me je dooolgo motil. Začel sem ga uporabljati, ker sem imel uro brez HR. Tudi sedaj, ko je ura s HR, jo imam na balanci, ker me moti. Preveč nabija po zapestju, ker ne maram imeti preveč zategnjen pašček. Sedaj imam uro s HR a sem se navadil paščka. Poleg tega še kako reč več pokaže. Ne rabim a je lušno v app pogledat. Oboje imam od Garmina.