Spor po nakupu starega avtomobila

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Druga varianta za zaslužek je seveda utaja davkov, ki tudi prinese določen zaslužek, če znaš seveda pravilno poštimati
http://24ur.com/novice/crna-kronika/utajili-za-vec-kot-milijon-evrov-davka.html

štajerci so bli zmer razred zase, ponarejali še papirje od davčne, da niso plačevali DMVja....
wink-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Je pa tako, da povprečen slovenček pač ne zna kupiti rabljenega avtomobila, ponavadi ga kupi ker je videti lep, ker pade na ceno, ker pade na vse drugo, samo pogledati pa si avta veliko ljudi NE zna in potem je jok.

Ne.

Povprečen ČLOVEK ne zna kupiti rabljenega avtomobila, ker pač ni mehanik in ni izobražen na tem področju. Zato zaupanje avtohišam, ki naj bi s svojim renomejem in garancijami nudili varnost pri nakupu tudi neukim. In če oni goljufajo za to ni kriv "povprečen slovenček" (se brezveze postavljaš na piedestal tukaj), ampak je to enostavno - NATEG.

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Tukaj be moreš zaupati dilerjem,ki od tega živijo! Njim je piont nekaj zaslužit od tebe in ne da ti ponudijo nek super duper avto z garancijo kateri ti bo dooolgo služil
stupid-1.gif
Dajte se že enkrat s tem sprijaznit!
In ja........za nakup zjahanega avtomobila,je vedno kriv kupec!
grims-1.gif

Če se ne spoznaš na avtomobile in si laik na tem področju,potem imaš še veliko drugih opcij,da kupiš dober avtomobil (vzameš koga zraven,pelješ avto na kak dober servis......)
aplauz.gif

Kako lahko skačete po desetih trgovinah,ker je tam par centv cenejši kak sladkor,kruh in podobno
bonk.gif

Avto pa kupite za 13 jurjev ker je lep?????????????
13.gif

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Je pa tako, da povprečen slovenček pač ne zna kupiti rabljenega avtomobila, ponavadi ga kupi ker je videti lep, ker pade na ceno, ker pade na vse drugo, samo pogledati pa si avta veliko ljudi NE zna in potem je jok.

Ne.

Povprečen ČLOVEK ne zna kupiti rabljenega avtomobila, ker pač ni mehanik in ni izobražen na tem področju. Zato zaupanje avtohišam, ki naj bi s svojim renomejem in garancijami nudili varnost pri nakupu tudi neukim. In če oni goljufajo za to ni kriv "povprečen slovenček" (se brezveze postavljaš na piedestal tukaj), ampak je to enostavno - NATEG.

Sicer nisem mehanik ampak ko sem jaz kupoval avto (rabljen), sen najprej z njim prevozil cca. 500km, ga peljal na pooblaščeni Ford servis nato še h avtoličarju, da so ga vsi temeljito pregledali, preveril VIN, šele nato sem dal opraviti prepis. Pa čeprav je človek, ki ga je uvozil bratrančev prijatelj in bi on roko dal stran za njega. Pri prodaji rabljenih avtomobilov ni nikomur za zaupati, še najmanj pa avtohišam. Preden sem se odločil za tega modeota, sem jih dal skozi kakih 15, (večina od avtohiš) nisem pa zagrabil prvega ki se mi je dopadel.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
kaj bi bilo če bi ga v teh 500 km pokno? pol bi moral en tebi roke polamat, ko mu uničuješ lastnino...lepo si na enga naivneža naletel.. aja verjetno si pa kupoval10 let starega cliota, taki znajo najbolj komplicirat.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Ne.

Zakaj potem ljudje, ki niso izobraženi na tem področju, rinejo sami v nakup avtomobila? Ga kupijo ker je bil prodajalec tako prijazen a ne... pa ker jim je tako dobro ceno ponudil za njihov avto?
Super.

Je pa škoda dat 50€ nekomu, ki je izobražen na tem področju in ima oko za to, da avto pregleda? To pa je ja, to je pa že za cel tank ali pol vinjete
smirk-1.gif
.
Vsakdo IMA možnost, avto pregledati, lahko ga pregleduje 3 ure, pred nakupom IMAŠ vpogled v vse papirje če želiš.
In na veš kaj se neizobraženi vedno spotikajo? Ob to, da malo oguljen volan pomeni da ima ziher 100.000 km več in praska na vratih pomeni, da je bil cel avto razbit. Zanima jih, če ima avto dovolj tekočine za stekla in če bodo prišli do prve tankštele.

Vsak se sam odloči, ko je pa nategnjen, je pa prodajalec nategun. To je pač tak posel, prodajalec je vedno "grd", stranka pa vedno nedolžna.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Je pa škoda dat 50€ nekomu, ki je izobražen na tem področju in ima oko za to, da avto pregleda?

Zakaj bi, če pa mi prodajalec trdi, da je avto odlično ohranjen, redno vzdrževan, garažiran, nekaramobliran, pregledan po nevemkoliko točkah, da mi celo garancijo na to? Saj zato pa je zanimiv nakup preko trgovca, ki ima strokovno pregledane in tehnično izpravne avte.
Če pride do odstopanj od njegovih trditev, se temu po naše reče GOLJUFIJA. In take je treba zapreti.
Žal je pri nas tako, da lahko eni fizični osebi veliko bolj zaupaš kot pa trgovcu. Še bolj žalostno pa je, da se taka podjetja sodno preganjajo le, ko je oškodovana država (utaja davkov), ko pa je oškodovan kupec, ga pa nihče ne ščiti (še družba očitno vedno manj, sodeč po nekaterih tukaj, ki se posmehujejo ogoljufanemu namesto goljufu).

lp

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kaj bi bilo če bi ga v teh 500 km pokno? pol bi moral en tebi roke polamat, ko mu uničuješ lastnino...lepo si na enga naivneža naletel.. aja verjetno si pa kupoval10 let starega cliota, taki znajo najbolj komplicirat.

Avto je bil takrat pisan na osebo ki ga je uvozila in je imel preizkusne tablice gor. Avto pa je bil 3 leta star mondeo.

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Zakaj potem ljudje, ki niso izobraženi na tem področju, rinejo sami v nakup avtomobila? Ga kupijo ker je bil prodajalec tako prijazen a ne... pa ker jim je tako dobro ceno ponudil za njihov avto?
Super.

Je pa škoda dat 50€ nekomu, ki je izobražen na tem področju in ima oko za to, da avto pregleda? To pa je ja, to je pa že za cel tank ali pol vinjete
smirk-1.gif
.
Vsakdo IMA možnost, avto pregledati, lahko ga pregleduje 3 ure, pred nakupom IMAŠ vpogled v vse papirje če želiš.
In na veš kaj se neizobraženi vedno spotikajo? Ob to, da malo oguljen volan pomeni da ima ziher 100.000 km več in praska na vratih pomeni, da je bil cel avto razbit. Zanima jih, če ima avto dovolj tekočine za stekla in če bodo prišli do prve tankštele.

Vsak se sam odloči, ko je pa nategnjen, je pa prodajalec nategun. To je pač tak posel, prodajalec je vedno "grd", stranka pa vedno nedolžna.

Me je ze merdzo prehitel:

Citat:
Zakaj bi, če pa mi prodajalec trdi, da je avto odlično ohranjen, redno vzdrževan, garažiran, nekaramobliran, pregledan po nevemkoliko točkah, da mi celo garancijo na to? Saj zato pa je zanimiv nakup preko trgovca, ki ima strokovno pregledane in tehnično izpravne avte.
Če pride do odstopanj od njegovih trditev, se temu po naše reče GOLJUFIJA. In take je treba zapreti.

Tvoje drži za kupovanje od fizičnih oseb. Avtohiše pa naj bi bile namenjene ravno "neizobraženim", ki nimajo znanja in časa za kupovanje avtomobila, zato raje plačajo več in nimajo problemov. No, vsaj v teoriji.

Bo zdaj šlo?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa jaz sem bil poleg s kolegom ki je kupoval avto v avtohiši (prodajajo tudi nove) pa so mu malo poštimali vse skupaj in dali tudi nekaj garancije.Pri fizičnem kupcu pa nimaš garancije.V vsakem primeru pa ti bo vsak trdil ,da je avto kot nov iz trgovine in da ni težav z njim...vprašanje je pa zakaj se rabljeni avti prodajajo.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
ni problem v nevednosti... poblem imamo slovenčki, ki verjamemo, da so onstran meja odlična vozila z več opreme, brez kilometrov, nekje parkirana. In ko pridemo k nekemu sivemu uvozniku nam on zagotavlja, da je on pač velik kupec in dobi vozilo še nekaj ceneje... ja itak... in seveda, ko imamo v misnistskih vrstah ljudi ki imajo vozila iz uvoza z pokrivljenimi davki je stvar enostavna.

Poceni skreti ki so prišli iz poliranja in vrtenja km-jev z manjkajočo servisno knjigo (katera je pri leasing hiši obvezna zaradi odkupne vrednosti vozila pri operativnem leasingu) in pa vozila višjega cenovnega razeda z pokrivljenim dmv-jem, ddv-jem, so za večino slovenčkov ki vneto spremljajo 24ur in traparije enostavno preveč mamljive ponudbe... ker slovencelj pravi... če je v mercatorju po 20:00 kruh 50% ceneje, je sigurno da me pri avtomobilu isto tako nategnejo...