Spor po nakupu starega avtomobila

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Za piko na i pa še novinarka, ki na koncu izjavi, da nima pojma o avtomobilih (ali nekaj v tem smislu). 24 kur as its best.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pa da pripomnem še eno mojo bedasto :D

Tri dni nazaj sem kupil kruh...ampak zdaj ga bom pa nazaj nesel, ker je suh in ima čuden okus in povrhu vsega je še na pol pogrižen...hočem svoj denar nazaj...pa potne stroške do trgovine tudi.

Ampak sosedi so pa le videli da sem si kupil beli kruh :D:D:D

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
In zakaj je uvožen rabljen avto slabši
confused-1.gif

zato, ker ga dilerji kupijo do konca zjahanega in ga samo lepotno poštimajo za prodajo.

lp

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
hysterical-1.gif
, ne sodi vse zaradi nekaterih balkancev.

Lahko je pa ravno obratno....avti, ki pridejo iz tujine k nam imajo "magičnih" 120-150k kilometrov...mogoče pa zato, ker se pri teh kilometrih delajo veliki servisi in iz strani podjetja(lastnika) se ta servis tretira, kot dodaten "nepotreben" strošek. Poleg tega avto v tem času doseže življensko dobo, ali pa amortizacijsko točko, kakor hočeš, kjer se enostavno ne splača več vlagati v njega iz okvira garancije. ki je potekla in morebitnih stroškov, ki lahko to potegne za sabo.
Torej podjetja dajo v avtohišo rabljen avto in vzamejo novega na lizing.
Začaran krog .
Poleg tega so avti v tem času redno servisirani, na uradnih servisih ( kjer je bil kupljen)
smile-1.gif

ozaz

Pripravnik
5. mar 2010
147
13
18
ma dej, baba blesava. Zih ni bla prpeta pa je piskal
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
confused-1.gif

zato, ker ga dilerji kupijo do konca zjahanega in ga samo lepotno poštimajo za prodajo.

lp

Se pravi po tej logiki če govorimo za isti avto
Slovenski avto prodan v Sloveniji je super oh in sploh
Slovenski avto prodan v Avstriji ze zgonen do amena
bonk.gif

enako velja za Nemski avto prodan v nemciji, je super, če je pa uvožen v slovenijo je pa klump
confused-1.gif

Jaz osebno imam že par let vozila iz uvoza, nikoli problemov, vedno dobim opremo kot si jo želim in avto je super stanju.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Meni se zdi ravno obratno.

Sem kupil avto v DE imel 80kkm v 2 letih je bil kot nov. Slovenski so mel 80kkm v 4 letih so bli pa zjahani na vse koncih.

Avtu iz uvoza prav nič ne manjka, sam sem mnenja, da obstaja tudi"B" trg in v ta B spada tudi Slovenija.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
verjameš ali ne jaz sem imel na astri 100k km pa je bil volan zguljen kot da bi imel 300k km... volvo se pa bolje drži... je mal problem v materialih...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
verjameš ali ne jaz sem imel na astri 100k km pa je bil volan zguljen kot da bi imel 300k km... volvo se pa bolje drži... je mal problem v materialih...

Odvisno je od načina vožnje...ce se skos guzvas po mestu, ozkih ulcah, obracas avto po parkiriscih,etc...pa motas volan z 1 roko, potem se itak znuca prej, kot pa če preprijemaš z dvema rokama in imas vecinoma "ravne vožnje"

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.593
1.122
113
Titograd
Citat:

Astre (prve in druge generacije) še itak nisem videl da ne bi imela zguljenega volana in napol razpadle manšete na menjalni ročici, tudi če je bila kilometrina še kar nekaj manjša kot tvoja.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
me prav zanima kako patetični bi bili vi ko bi k vam priletela ekipa od preverjenega in bi vam novinarka pod nos pomolila tist mikrofon pa vas začela zasliševat... vsi ki ste zdajle pametni (tudi kreš in burn) bi bili kar namedeni...
zihr...

in potem bi eni govorili da pri kreš in burnu pa nikoli več nebi avta serviseral...

dejstvo je da je gospa nakladačinja. če bi bil avto tako slab se takrat nebi tudi s parkinga premaknil in nebi mogli narediti "kroga" kot so ga...

Poglej - človek, k je govoril pred kamero ni Francelj s planšarije. Je človek, ki ima avtosalon v Ljubljani in ima veliko stikov z ljudmi. Sploh pa se ne gre za to, da bi mu očital tremo, gre se za nekorektnost. Odgovarjal je z nejasnimi, nestrokovnimi, špartanskimi odgovori, kar se za njegov položaj ne spodobi, še manj pa pričakuje. Skratka, pustil vtis, ki ni zaupanja vreden.

Da ima kot vsaka zgodba tudi tale drugo stran, mi je povsem jasno. Niti nisem ciljal na to, da je gospa žrtev tukaj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
poglej, še tak direktor itd dobi tremo ko ga napade kakšna nadobudna novinarka in s "triky" vprašanji "spodkopljuje"...

verjemi...

pa še nekaj moraš vedeti da montaža dela čudeže... in lahko še tak dober odgovor s premišljenimi rezi spremeni v "planšarskega"...

meni se zdi da je čisto korektno odgovoarjal. meni se je zdel zaupanja vreden. saj pravim me zanima kako bi ti odgovarjal če ti pride en tkole s gobco pod nos in te zaslišuje obtožuje, vrti besede...

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Se nikakor ne strinjam. Primerjaj nastop prodajalca s predstavnikom Hypo Leasinga. Tudi slednji verjetno ni ravno vsak dan pred kamerami.

Sicer pa novinarka ni postavljaja nobenih tricky vprašanj. Nobenih (kar tudi ni nenavadno za novinarko 24ur).

Sicer pa mi ni treba govorit raznih "verjetmi" ter o čudežih montaže. Nisem po župi priplaval, po domače povedano. Če bi jaz bil na prodajalčevem mestu (ob predpostavki, da ima 100% čisto vest), bi odgovarjal popolnoma drugače.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
da te vidimo...

verjemi da so na hypotu poslali pravega za to delo. prodajalec je bil pa sam... in verjemi da so tricky vprašanja ki jih ti ne slišiš... morda nisi po župi priplaval ampak kaj vse se z montažo naredi pa tudi nisi videl. kako se "ukrivi" odgovor...

kaj bi ti odgovarjal.. .me prav zanima vmes bi ti pa una rekla: ne ne bolj enostavno povejte ne ne bolj strokovno (ti tega ne slišiš ker je zadaj --montaža...)
ah sam kaj ko mislite da so vsi nateguni

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
hysterical-1.gif
, ne sodi vse zaradi nekaterih balkancev.

Lahko je pa ravno obratno....avti, ki pridejo iz tujine k nam imajo "magičnih" 120-150k kilometrov...mogoče pa zato, ker se pri teh kilometrih delajo veliki servisi in iz strani podjetja(lastnika) se ta servis tretira, kot dodaten "nepotreben" strošek. Poleg tega avto v tem času doseže življensko dobo, ali pa amortizacijsko točko, kakor hočeš, kjer se enostavno ne splača več vlagati v njega iz okvira garancije. ki je potekla in morebitnih stroškov, ki lahko to potegne za sabo.
Torej podjetja dajo v avtohišo rabljen avto in vzamejo novega na lizing.
Začaran krog .
Poleg tega so avti v tem času redno servisirani, na uradnih servisih ( kjer je bil kupljen)
smile-1.gif

Torej govoriš za službena vozila...

Ti veš kater avto gre 150 po makedamu čez luknje?

Služben.

Sicer pa ni nujno da je avto s tujine slab, ogromno kolegov je kupilo avte z de. sicer uvoženi v lastni režiji ampak v osnovi
nimajo večjih težav. Najdeš avto na mobile.de kontaktiraš prodajalca, prideš gor, greta naredit furo, avto premeriš z merilcem,
pelješ na uradnega na generalni pregled (če je avto recimo zres drag), keširaš, rumene tablice gor in gremo domov.

Nevem zakaj bi en Jurgen sred minhna ko je 500km obvoznic imel bolj zjahan avto kot pa en naš Tonči s Pohorja.

Je pa razlika če ti bmwja servisirajo v minhnu kot pa pri selmarju, glede nato da švabi to vozijo servisirat, pri nas pa je
to bol tak, Rudi po šihtu v livarni še pod kozolcem malo olje pogleda...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik merdzo pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
confused-1.gif

lp

hysterical-1.gif
vidim da veliko veš in dobro poznaš to področje.
dilerju je prav cilj kupit zjahan avto
hysterical-1.gif

Če bi ti vedel kakšni svinjakarji so slovenci, kako delajo z avtomobili in kaj vse vidiš, bi razmišljal drugače.

Pred hišo imam en avto iz Nemčije in enega iz Italije, oba BP z celotno zgodovino, papirji, nikoli karambolirana, oba polno naložena z opremo (kar je za slovenski avto zelo redko) in lahko rečem samo to, da naslednji avto ko bo, bo ziher prišel iz tujine.

Ti pa imej slovenskega, če si prepričan da je boljši, najbolj da kupiš še kakšnega direktno iz Revoza, tam narejenega, boš najbolj srečen, ker ta bo pa pristno slovenski.

V Sloveniji je ogromno vozil iz tujine, ker so zanimivi za naš trg zaradi opremljenosti in tudi zaradi cenovnega razreda, saj je za večino ta cenovni razred dostopen kasneje, ko je avto rabljen in mu cena pade.

Logično da bo imel nemški avto veliko kilometrov, slovenski Janez se tudi vozi v službo 5-10km, Nemci pa se vozijo tudi po 100km in več v eno stran. In prej se boš nategnil s slovenskim avtom kot recimo z Nemškim.

sad

Guru
24. avg 2007
21.180
9.814
113
Maci, ti dam prav...........................za avtomobile katere gredo sami kupci gor iskat in pa za tiste preprodajalce, kateri kupujejo na veliko od leasing hiš. Ti avti so običajno ok.
Ampak za večino naših kvazi preprodajalcev je cilj kupit gor avto s 300+ tisoč km in ustrezno sklumpan, pripeljat dol, skeširat 200-300 EUR za generalno čiščenje in naličenje (poliranje, itd.) in potem se to prodaja tukaj z 90-120 tisoč km, kot nov, prvi lastnik, itd.. Namreč to je EDINI način, da ti kvazi preprodajalci naredijo profit. Če boš malce pogledala mobile.de in avto.net boš videla, da so primerljivi avtomobili približno enako cenjeni. Seveda z recimo 80.000 km. Recimo, da je razlike morda 10%, občutno premalo za kvazi preprodajalce. Kakor hitro rukneš na mobile.de kriterij več kot 200-300 tisoč km boš videla, da cene v Nemčiji strmoglavijo in tukaj potem kvazi preprodajalci delajo profit.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Vem, ker ves čas spremljam avto.net, mobile.de, autoscout24...

Itak da so tudi taki primeri, ampak se takšni primeri najdejo tudi pri naših vozilih in ne samo pri uvoženih, tkšne stvari pa delajo mutiči, jeb* ga, povsod so natege, v vsakem poslu.

Pri nas se itak ve, kdo se bavi s "čudnimi" avtomobili, sumljivimi kilometri... tudi takšnih je kar nekaj, ampak po večini se kar hitro zve, če se le malo pozanimaš je pa še vedno ogromno podjetij, ki uvažajo dobre avtomobile in ki delujejo pošteno.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
ksz

fantje in dekle,
bodite no resni, snemite si plašnice pa malo poglejte okoli sebe.
Ali verjamete, da je nekje v Nemčiji en velik parkir plac s samimi odlično ohranjenimi, redno vzdrževanimi avti, po polovični ceni od tržne? In samo Slovence čakajo, da jih pokupijo? Uvoz teh avtomobilov stane vsaj 1000 eur. Pa kje mislite, da naredijo dilerji zaslužek? Kje si je en 1A avto nabral denarja, da ima zalogo 100 vozil? To je ja vredno vsaj 1MIO denarja!
Slovenski avto je načeloma enako ohranjen kot nemški ali kak drug le, da to pri slovenskem lahko hitro preveriš pri uvoženem avtu pa ne. Če si greš avto sam iskat ok, če pa je bil pripeljan s strani dilerja pa pozabi. To so avti tik pred menjavo večine potrošnih delov. Saj je dober še za kakih 20.000 km potem se pa začne. In to tisti, ki pogosto menjavate avte niti ne opazite. Bi pa opazili, ko bi se vsedli v enak nov avto ali pa tisti, ki stoji na velikem parkir placu, odlično ohranjen, s pol manj opreme kot je napisano v oglasu itd.
Sem bil že kdaj v kakem ALS pa še v kakšni drugi lepotilni delavnici pa tudi kak šleper vidim kdaj na cesti in vem, kakšna vozila se vozijo k nam.

jaz kupim samo avto z enostavno preverljivo zgodovino (in to so slovenska, vzdrževana vozila), drugo me ne zanima (več).

lp