Citat:
Uporabnik guliver pravi:
Danes sem flaširal Dunkelweizen po cca 2h tednih fermentorja. Po tem, ko sem izmeril FG, sem probal vzorec, pri katerem sem pa opazil kislo grenak priokus.
er je to moj prvi weizen, nisem ziher: da nisem kaj zaj.... pri fermentaciji, da sem morda okužil vse vkup. Pri pretakanju je bila pivina lepo bistra z nekaj plavajočimi kosmi beljakovin na vrhu - skratka isto kot vedno.in brez kakšnih neznanih čudnih plesni na vrhu ...
Sem sicer sflaširal in čakam 3 tedne...
Ali je tak priokus sicer normalen za weizen pir pri flaširanju ali ne? Kakšne so vaše izkušnje?
Večina mladih piv ima poudarjeno grenčino, sploh po dveh tednih, ki potem s časom izgine, kislost pri weiznu pa itak mora biti.
Po drugi strani pa je weizen stil ki ne potrebuje staranja oz. je najboljši mlad. Čez kakšen teden ali dva bi moral biti pravi...
Sicer pa, a ti je bilo že kakšno toplo pivo brez karbonizacije, dobro po okusu?
Koliko % si dal pšenice?
Nazadnje urejeno: