Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Kako plačati zadevo, katera je prišla po 3 mesecih in mi je prodajalec vrnil denar. Imam moneybookers (mastercard), kjer imam naložen denar in paypal kjer je trenutno stanje 0€. Če mi pošlje svoj mail, mu lahko kar direktno z moneybookersa nakažem (je kaj fee-ja?).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ti mu boš plačal preko Paypala, ta ti bo snel z mastercarda, tako kot pri nakupih. Ti samo poskrbi, da bo na Moneybookersu denar. Za fee pa več ne vem.

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik MihaM pravi:
Kako plačati zadevo, katera je prišla po 3 mesecih in mi je prodajalec vrnil denar. Imam moneybookers (mastercard), kjer imam naložen denar in paypal kjer je trenutno stanje 0€. Če mi pošlje svoj mail, mu lahko kar direktno z moneybookersa nakažem (je kaj fee-ja?).

hebat ga je pač gratis! Jaz v tem primeru nikoli ne nakažem nazaj!
evil.gif

srce-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
Citat:
Uporabnik MihaM pravi:

evil.gif

srce-1.gif

Zaradi takih potem folk več ne pošilja v SLO
10.gif

Mikulja

Fizikalc
9. feb 2012
1.111
0
36
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
Citat:
Uporabnik MihaM pravi:

evil.gif

srce-1.gif

Zaradi takih potem folk več ne pošilja v SLO
10.gif

tumblr_lfbqmkiMmt1qe0wclo1_500.gif

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Jebiga, če sem dobil in dela bom plačal. Ali ti prodajalec sploh lahko kaj naredi, če ne plačaš, ko enkrat poteče rok za dispute in ti je že vrnil denar?

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Men se je dvkrat zgodilo da so mi vrnili denar, ko sem dobil posto sem jih prosil za e-mail da lahko placam in sem ponovno placal

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz:
kaj naj naredim v mojem primeru... Zbidal sem eno stvar (7 EUR), vendar prepozno opazil da ni plačila preko PayPal. Ni blema, sem že imel tako situacijo... Ko sem zmagal, sem kliknil na plačilo, v roku nekaj ur je priletel mej od prodajalca z podatki BIC/IBAN za transakcijo. Vse je bilo cool.
Tokrat pa mi mandeljc ni poslal nič. Sem ga kontaktiral, po enem tednu mi je odgovoril ali želim plačati z gotovino ali preko BIC/IBAN... Mu odgovorim in sedaj zopet nič...
Nočem situacije, da bi me kdo na koncu s kakšnimi odvetniki ganjal, ampak če nimam podatkov za plačilo... Kaj storiti?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zdej se mi je že drugič zgodilo, da izdelek ni bil ravno tak kot so napisali. Vizuelno je bil, funkcijsko pa ne ravno.
Sem jim posnel in poslal video, da ne bi kdo rekel, da se zmišljujem.
Sedaj pa oni hočjo, da jst nazaj pošljem, pa mi pol vrnejo denar.

Problem se mi zdi, da bo poštnina potem pol vrednosti izdelka al pa se bo kje "izgubila" pa bom ostal čisto brez denarja.
Ne gre zdej za velke dnarje, sam princip.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Nazaj moraš obvezno poslati priporočeno, da dobiš tracking number... in to je to. Stroške poštnine boš pač moral požreti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.259
9.887
113
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
Citat:
Uporabnik MihaM pravi:

evil.gif

srce-1.gif
Normalno, od Balkanke itak ni kaj drugega za pričakovat.
uf-1.gif

Sam sem 2x dobil kasneje, obakrat plačal. Ravno tako sem bil 2x na strani prodajalca. Anglež v istem dnevu nakazal denar, Arabec pa nič... Jeb.at ga. Zgleda je bil sorodnik od Mikulje
grin1.gif
.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Btw, nihče še ni omenil. Carinska pošta ima nove obrazce. Obvestilo dobiš lepo na računalnik napisano in ne več na roke nakracano na 10x kopirano kopijo.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Po dolgem času spet nakupoval preko ebaya - iz ZDA kupil pustno masko za malega.
Cena maske je bila 35$, nato pa so mi poleg Shipping&Handeling (30$) dodali še Import Charges (16$).
Plačal sem preko PP skupni znesek 80$.
Kaj pomeni ta Import Charges? Ali ti že vkalkulirajo carino ali se le-ta obračuna na skupni znesek?
Hvala za razlago vnaprej.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Ja po novem so poleg artikla dopisani približni čas dostave in dodatni stroški.To je vse lepo in prav.

Ne vem pa, zakaj si moral to predhodno plačat?! Pa zakaj si kupoval v ameriki?

www.ebay.co.uk in nastaviš levo spodaj na Europe ali pa pač Worldwide, da maš kitajsko robo.

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Iz ZDA pa sem naročil, ker drugje kostuma za Mozarta nisem uspel najti. Še ta ni bil ravno Mozartov, a je bil najbolj podoben - http://www.ebay.com/itm/Deluxe-Victorian-Boy-Child-Costume-/230601425762?var=530025364851 . Ga je videl v enem oglasu in sedaj 2 meseca ni bilo miru.
Na co.uk me vrže na isto stran kot preko com . Naj bi bil pa zadnji, zato sem pohitel in samo odklikal, danes pa opazil, da sem preplačal. Hvala za podatek, bom povprašal zakaj so obračunali in kako je s tem. Verjetno sem zafrknil sam.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Razlika med com, .co.uk in .de so v tem, da ebay primarno išče po tisti državi. Torej ameriki, Angliji oz. Nemčiji. Na vsaki od teh strani pa ti lahko posebej označiš, kje ti naj išče.Za nas je najboljša UK stran, ker je v angleščini in primarno išče po Evropskem ozemlju.

Pokliči na carino pa vprašaj kak je s temi dodatnimi stroški na ebay.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.