Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
KSZ

Kje bi našel sporočila od prodajalcev, katerih ni več med sporočili?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Problem je z zgodovino na ebayu.Sproti brišejo al kaj. Nimam pojma.

Kaj pa to. Naročim en usb kabel, odposlan je bil 24.12. iz Kitajske. Danes dobil. Noro.
smile-1.gif
Do zdaj je bil rekord ene 9 dni.Iz Anglije pa prihaja vedno počasneje.Od 27.11. že čakam en hud hoodie za zelo lepo ceno in zgleda so ga vkradli al kaj.... God damn....

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Problem je z zgodovino na ebayu.Sproti brišejo al kaj. Nimam pojma.

Kaj pa to. Naročim en usb kabel, odposlan je bil 24.12. iz Kitajske. Danes dobil. Noro.
smile-1.gif
Do zdaj je bil rekord ene 9 dni.Iz Anglije pa prihaja vedno počasneje.Od 27.11. že čakam en hud hoodie za zelo lepo ceno in zgleda so ga vkradli al kaj.... God damn....

Katera trgovina, oz. lokacija ? Ker ene so res hitrejše...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
Čakam na pošiljko iz Hong Konga, odposlano bi naj bilo 11.12.2012. Kdaj je tisti čas, da označim kot neprejeto, da ne zamudim rokov za vračilo denarja v primeru neprejete pošiljke?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
45 dni je časa da dobiš paket. Dispute pa odpri zadnji dan pa bo čist ok oz. kak dan prej, če je res sila. :D

btw Poleg artikla v Purchase History piše datum, do kdaj maš čas.

sad

Guru
24. avg 2007
21.259
9.887
113
V Angliji imam prodajalca, kateri prodaja 2x2metra veliko in cca. 5 kg težko zadevo. Ker noče slišat o pošiljanju v Slovenijo me zanima ali obstaja kakšen ponudnik, kateremu dam naslov in zadevo prevzame in mi dostavi na dom?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Kaj pa to.

Že drugič se je zgodilo, da recimo določen artikel po tem, ko sem ga kupil , naslednji dan ni bil več dobavljiv v Slo oz. je pisalo may ship to Slovenia?!

Al sta se prodajalca zaj.... pri poštnini in bi mi mogla več kasirat pol pa sta raje označi na ebayu may ship ? Se mi zdi najbolj logično.

sad

Guru
24. avg 2007
21.259
9.887
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
To se dogaja tudi meni, čedalje manj folka pošilja v SLO; več moraš težit...kr neki res;
Malo si preberi to temo, pa ti bo jasno zakaj. Sem kliknil 3x Buy, pa pol čez pol leta neki odvetnik skače okol s kaznimi, kako bi se ga rešil in podobne zgodbe. Je.biga, Balkanci. Par let nazaj je bilo prav fajn, ko ni bila še vsaka čistilka strokovnjakinja za Ebay.
grin1.gif
Zdje se pa že skoraj klošarji pogovarjajo, kaj so nabavili na Ebayu.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
To se dogaja tudi meni, čedalje manj folka pošilja v SLO; več moraš težit...kr neki res;
Malo si preberi to temo, pa ti bo jasno zakaj. Sem kliknil 3x Buy, pa pol čez pol leta neki odvetnik skače okol s kaznimi, kako bi se ga rešil in podobne zgodbe. Je.biga, Balkanci. Par let nazaj je bilo prav fajn, ko ni bila še vsaka čistilka strokovnjakinja za Ebay.
grin1.gif
Zdje se pa že skoraj klošarji pogovarjajo, kaj so nabavili na Ebayu.

Ne kapiram zakaj bi bil to vzrok, kaj da smo bili Slovenci preveč "ostri" do prodajalcev in se jih sedaj počasi vsi izmikajo ali kaj ?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ne ostri, ampak tisti, ki povzročajo probleme. Že v tej temi je kup debilov, ki so izdelek "po pomoti" (ne moreš 3x po pomoti kliknit buy), potem pa izdelka niso hoteli plačat. Ali pa so ga naročili, je bil carinjen, pa niso hoteli plačat dajatev in je šel izdelek nazaj, od trgovca pa zahtevali vračilo celotnega denarja...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ouuuu fa*** toliko nisem spremljal te teme, vendar če je res temu tako potem se ne čudim; sam imam skoraj 1000 nakupov, pa sem do sedaj 2x zahteval denar nazaj pa še to preko PayPal in Kitajcev (artikla ni bilo...), enkrat sem bil pa žal prepozen za sprožitev dispute :D

Jah se pravi nas bo večina speljala še v slabše pogoje, medtem ko se npr. nemci veselo bahajo da kupijo čevlje (4 številke) z zastonj poštnino iz amazon-a na dom, probajo kateri jim ustrezajo in pošljejo nazaj ostalo brezplačno. Enako z izposojo Blueray filmov, baje 1-2€ z poštnino do tebe in nazaj...pa stalne akcije...s tem da imajo nekajkratnik naših plač :/

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
ja pri nas eni mislijo da je to bolha in furajo enak odnos. polek tega jih je veliko nepismenih. klikajo knof za knofom, ne da bi prebrali kaj sploh pise. in pol celi zacudeni ko dobivajo posto od odvetnikov

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
A mi zna kdo razložit, sem naročil izdelek (veš kosov) in nisem dobil,
nisem odprl spora, ( zamudil pol ure ) sem pisal prodajalcu da nisem dobil pošto in če se da kaj uredit
on mi takole odgovoril:

" Dear buyer,

Sorry our product has delayed so many days. In some unfortunate cases your item may be found to be lost or stolen during the international transmit.
In this situation,we will credit your account for the auction price including shipping.

If you agree,please give us your following information for processing refund:

your eBay ID__________________

your name____________

the item number________________ ( quantity )

Your PayPal email address for receiving the refund _______________

BTW,As the new policy from ebay,they will take more higher final value fee than before.Do you agree us to cancel the order after refund?Pls kindly fill your answer 'YES or NO ' in the blank ________
If ok,we'll send an Email of order cancellation from EBay for confirmation after refund.And hope you can accept the cancellation.

If you have any question or suggestion please feel free to let us know,we will do our best to solve it.

Thank you for your patience and understanding,we apologize again for any inconvenience!

Nisem prepričan za kaj se gre ker nobeden mi še ni iskal takšne podatke.

Hvala

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.