Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ja po novem so poleg artikla dopisani približni čas dostave in dodatni stroški.To je vse lepo in prav.

Ne vem pa, zakaj si moral to predhodno plačat?! Pa zakaj si kupoval v ameriki?

www.ebay.co.uk in nastaviš levo spodaj na Europe ali pa pač Worldwide, da maš kitajsko robo.

Ne vidim možnosti na levi spodaj za Worldwide
sprasujem se.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ja po novem so poleg artikla dopisani približni čas dostave in dodatni stroški.To je vse lepo in prav.

Ne vem pa, zakaj si moral to predhodno plačat?! Pa zakaj si kupoval v ameriki?

www.ebay.co.uk in nastaviš levo spodaj na Europe ali pa pač Worldwide, da maš kitajsko robo.

Ne vidim možnosti na levi spodaj za Worldwide
sprasujem se.gif

Seveda je potrebno kako stvar poiskat, ker na naslovni strani pa res ni
grin1.gif

1689502-Untitled.png

Priponke

• 1689502-Untitled.png
    1689502-Untitled.png
    93,6 KB · Ogledi: 254

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Po dolgem času spet nakupoval preko ebaya - iz ZDA kupil pustno masko za malega.
Cena maske je bila 35$, nato pa so mi poleg Shipping&Handeling (30$) dodali še Import Charges (16$).
Plačal sem preko PP skupni znesek 80$.
Kaj pomeni ta Import Charges? Ali ti že vkalkulirajo carino ali se le-ta obračuna na skupni znesek?
Hvala za razlago vnaprej.

no jaz tega se nisem videl...javi kako se bo izteklo :D ker me res zanima...malo me skrbi tole, da nebodo sedaj že vnaprej začeli zaračunavat slovenskega davka. ceprav si placal premalo za slovenske dajatve...in sicer imas postnino + izdelek vec kot 60 € 20% DDV od tega je vec kot 20 €, plus se manipulacijski stroski carine...

glede na ta odstavek, menim, da bos placal na to vse se DDV

" Import charges include certain fees, such as export classification, importation risk premium, and variance fees, which are assessed by the global shipping provider as part of the services provided by the Global Shipping Program. These fees are in addition to the customs duties and taxes imposed by country tax and customs officials. For additional information about applicable fees, see the"

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Po dolgem času spet nakupoval preko ebaya - iz ZDA kupil pustno masko za malega.
Cena maske je bila 35$, nato pa so mi poleg Shipping&Handeling (30$) dodali še Import Charges (16$).
Plačal sem preko PP skupni znesek 80$.
Kaj pomeni ta Import Charges? Ali ti že vkalkulirajo carino ali se le-ta obračuna na skupni znesek?
Hvala za razlago vnaprej.

no jaz tega se nisem videl...javi kako se bo izteklo :D ker me res zanima...malo me skrbi tole, da nebodo sedaj že vnaprej začeli zaračunavat slovenskega davka. ceprav si placal premalo za slovenske dajatve...in sicer imas postnino + izdelek vec kot 60 € 20% DDV od tega je vec kot 20 €, plus se manipulacijski stroski carine...

glede na ta odstavek, menim, da bos placal na to vse se DDV

" Import charges include certain fees, such as export classification, importation risk premium, and variance fees, which are assessed by the global shipping provider as part of the services provided by the Global Shipping Program. These fees are in addition to the customs duties and taxes imposed by country tax and customs officials. For additional information about applicable fees, see the"

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Ma plačal vse zdej pa zgleda, da še dobil ne bom. Pred enim tednom bilo javljeno da bilo poslano - sem sledil ko je bilo odposalno, se prepakiralo dvakrat v ZDA in naj bi bilo na poti, včeraj dobil od ebaya:

""We're sorry to say that due to unforeseen circumstances, the Deluxe Victorian Boy Child Costume you recently purchased cannot be delivered to you. Important next steps for you: Please contact the seller abunchoffun through My eBay, and ask the seller to cancel the transaction and issue a refund. Learn more about cancelling a transaction. We apologize for any inconvenience and appreciate your understanding. If you have any questions, please contact Customer Support. Sincerely, eBay"

Sedaj sem kontaktiral ponudnika in ga vprašal kaj to pomeni, kaj je z palčilom izdelka, pakiranja in teh Import charges in ali mi lahko vse skupaj nakaže nazaj. Ne vem zakaj ravno nimam sreče s temi naročili; prvo tele Import charges zdej pa še unforeseen circumstances (kdo bi vedel kaj to pomeni glede na to da je bilo poslano).
bonk.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik cerko pravi:
Ma plačal vse zdej pa zgleda, da še dobil ne bom. Pred enim tednom bilo javljeno da bilo poslano - sem sledil ko je bilo odposalno, se prepakiralo dvakrat v ZDA in naj bi bilo na poti, včeraj dobil od ebaya:

""We're sorry to say that due to unforeseen circumstances, the Deluxe Victorian Boy Child Costume you recently purchased cannot be delivered to you. Important next steps for you: Please contact the seller abunchoffun through My eBay, and ask the seller to cancel the transaction and issue a refund. Learn more about cancelling a transaction. We apologize for any inconvenience and appreciate your understanding. If you have any questions, please contact Customer Support. Sincerely, eBay"

Sedaj sem kontaktiral ponudnika in ga vprašal kaj to pomeni, kaj je z palčilom izdelka, pakiranja in teh Import charges in ali mi lahko vse skupaj nakaže nazaj. Ne vem zakaj ravno nimam sreče s temi naročili; prvo tele Import charges zdej pa še unforeseen circumstances (kdo bi vedel kaj to pomeni glede na to da je bilo poslano).
bonk.gif

saj kolko sem gledal pravila bos dobil smao refund za izdelek ne pa se vse ostalo :D naje.... si ga :D

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Spet rekordno pošiljanje iz UK... Poslano 2.2., potem pa GLS poroča takole:

2/12/13 7:12 AM Out for delivery on GLS vehicle Slovenia
2/12/13 5:59 AM Inbound to GLS location Slovenia
2/11/13 5:26 PM Outbound from GLS location Slovenia
2/11/13 5:25 PM Inbound to GLS location Slovenia
2/7/13 7:17 AM Inbound to GLS location Germany

bonk.gif

5 dni iz UK v D, potem 4 dni do SLO :smajli_ki_bruha: Pa sem doplačal poštnino za priority, airmail, signed pa nevemkajševse
tongue-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Spet rekordno pošiljanje iz UK... Poslano 2.2., potem pa GLS poroča takole:

2/12/13 7:12 AM Out for delivery on GLS vehicle Slovenia
2/12/13 5:59 AM Inbound to GLS location Slovenia
2/11/13 5:26 PM Outbound from GLS location Slovenia
2/11/13 5:25 PM Inbound to GLS location Slovenia
2/7/13 7:17 AM Inbound to GLS location Germany

bonk.gif

5 dni iz UK v D, potem 4 dni do SLO :smajli_ki_bruha: Pa sem doplačal poštnino za priority, airmail, signed pa nevemkajševse
tongue-1.gif

jaz pa DHL super hitro iz anglije

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Evo, moje prvo naročilo prek Ebay ni uspelo. Naročil sem en toner, dobil sem drugega. Kakšen je sedaj postopek? A jaz plačam poštnino, čeprav so oni zaj? Kontaktiral sem jih že preko obrazca.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Rešeno. v Parih dneh sem dobil nov toner, napačnega pa lahko obdržim, ker se jim ne splača ponovno ubadat s poštnino.
grin1.gif

cerko

Pripravnik
9. maj 2012
278
0
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik cerko pravi:

bonk.gif

saj kolko sem gledal pravila bos dobil smao refund za izdelek ne pa se vse ostalo :D naje.... si ga :D

Evo rešeno. Moram pohvalit prodajalca. Ne vem kako mu je to ratalo ampak vsa čast.
cheer.gif

Res super. Plačal torej le izdelek in poštnino in oboje dobil iz UK namesto iz ZDA. Na paketu se vidi, da je bilo poslano iz ZDA v UK in iz tam v SLO. Zanimivo je to, da je na Ebayu bilo zavrnjeno in poslano nazaj pošiljatelju, sva se že dogovorila za refund, potem pa me presenti paket. Ni kaj, se je super izteklo. Škoda samo da kakšen teden prepozno. Upam, da bo prav še naslednje leto za pusta.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Hehe
smile-1.gif
ja pač sumljivo poceni je zadeva in sem malo skeptičen do prodajalca... Bom naročil pa, da vidimo kaj bo. Če po 45 dneh ne pride je treba odpreti dispute ane?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Zanima me v katerih kitajskih trgovinah kupujete? Moj seznam:
- www.fasttech.com - odlična trgovina s tehniko, ki preseneča s hitro dobavo (za izdelke, ki so dražji od 15$ imajo brezplačen Registered Air Mail (za ostale je free Regular Air Mail)
- www.dx.com - ugodne cene, solidna roba, dolgo pošiljanje
- tinydeal.com - podobno kot dx, imajo še precej več "klumpa" na zalogi
- dinodirect.com - poleg tehnike še ogromno tekstila in stvari za vsakodnevno uporabo. Zamerili so se mi, kar se akcije dnevno spreminjajo in niso realne (danes piše, da bo izdelek 5 dni 50% off, jutri ni več akcije ali pa izdelek stane 10usd, naslednji dan je 22usd in 50% off. Imajo tudi tracking s cookiji in večkrat pogledaš izdelek, dražji je - velja za akcijske)
-

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ja, lahko dodaš še priceangels.com (podobni so DX), samo druga roba;

V zadnjem času ne vem več kaj čem naročiti iz teh kitajskih trgovin, iščem ideje;NA DAN S PREDLOGI kake traparije ste kupili v zadnjem času :D Drugače pa pogledaš še na ebay, je včasih ceneje kot na teh trgovinah !

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.