Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik brlje pravi:
A mi zna kdo razložit, sem naročil izdelek (veš kosov) in nisem dobil,
nisem odprl spora, ( zamudil pol ure ) sem pisal prodajalcu da nisem dobil pošto in če se da kaj uredit
on mi takole odgovoril:

" Dear buyer,

Sorry our product has delayed so many days. In some unfortunate cases your item may be found to be lost or stolen during the international transmit.
In this situation,we will credit your account for the auction price including shipping.

If you agree,please give us your following information for processing refund:

your eBay ID__________________

your name____________

the item number________________ ( quantity )

Your PayPal email address for receiving the refund _______________

BTW,As the new policy from ebay,they will take more higher final value fee than before.Do you agree us to cancel the order after refund?Pls kindly fill your answer 'YES or NO ' in the blank ________
If ok,we'll send an Email of order cancellation from EBay for confirmation after refund.And hope you can accept the cancellation.

If you have any question or suggestion please feel free to let us know,we will do our best to solve it.

Thank you for your patience and understanding,we apologize again for any inconvenience!

Nisem prepričan za kaj se gre ker nobeden mi še ni iskal takšne podatke.

Hvala

Ti mu kar daj te podatke, z njimi ti ne more škoditi. Povrniti ti želi škodo, čeprav tega ni dolžan storiti. Od takih poslovnih odnosov smo mi še daleč

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik brlje pravi:
A mi zna kdo razložit, sem naročil izdelek (veš kosov) in nisem dobil,
nisem odprl spora, ( zamudil pol ure ) sem pisal prodajalcu da nisem dobil pošto in če se da kaj uredit
on mi takole odgovoril:

" Dear buyer,

Sorry our product has delayed so many days. In some unfortunate cases your item may be found to be lost or stolen during the international transmit.
In this situation,we will credit your account for the auction price including shipping.

If you agree,please give us your following information for processing refund:

your eBay ID__________________

your name____________

the item number________________ ( quantity )

Your PayPal email address for receiving the refund _______________

BTW,As the new policy from ebay,they will take more higher final value fee than before.Do you agree us to cancel the order after refund?Pls kindly fill your answer 'YES or NO ' in the blank ________
If ok,we'll send an Email of order cancellation from EBay for confirmation after refund.And hope you can accept the cancellation.

If you have any question or suggestion please feel free to let us know,we will do our best to solve it.

Thank you for your patience and understanding,we apologize again for any inconvenience!

Nisem prepričan za kaj se gre ker nobeden mi še ni iskal takšne podatke.

Hvala

Čaki, čaki kakšni novi pogoji s strani eBay-a ? Lahko je pa to vzrok da sedaj veliko ljudi ne pošilja v Slovenijo ker je riskantno in morajo sedaj prodajalci več plačati ob morebitnem refundu, razen če je prodaja preklicana (s tem se mora strinjati tudi kupec).

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Sej, to mi ni bilo naj bolj jasn, jaz sem kupil, placal, posiljka je poslana, nisem je dobiil.
Zaj mu bom posredoval podatke, on bi raje da preklice prodajo in da jst oznacim ali kliknem yes
Da se strinjam z preklicem. V cem je poanta?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ja če si zamudil rok za odprtje disput-a ti je itak vseeno ker nimaš ničesar več za narediti, edino da dobiš nazaj mogoče denar.

Da so kakšni novi pogoji s strani ebay-a ne vem, lahko je to; ali pa hoče prikriti za kakšno ceno je pač prodal kakšno stvar...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Citat:
Uporabnik osiris12345 pravi:
mene pa zanima ko ti nekdo vrne denar "refound" kam se ti ta denar naloži? oz kaj je treba storiti?

Ravno danes dobil vrnjen denar.Okoli 25 eur.Nakazali pa so 8.88 eur na pp, ostalo pa bo očitno jutri na visi.
confused-1.gif
Verjetno je kaka meja, kjer je pol večja provizija in so zato razdelili znesek...

EUR (Primary) €8.88 EUR
Details Transfer To Credit Card -€18.38 EUR
Details Refund From BHQ £21.49 GBP

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Kaj če bi napisali tisti kateri ste kupovali preko ebaya, kateri prodajalci so preverjeno ok in ste že kaj kupovali od njih,da bi drugi vedeli da so zaupanja vredni in bi nam bilo tako lažje.
Ker zadnje čase se dogaja sploh pri. npr Usb ključkih,da se prodajajo z lažnimi oznakami torej,če na ključku piše da je 64Gb,se pol v veliko primerih izkaže da sploh toliko ni, ampak je manj npr. 4 Gb ali pa 8 Gb.

link :

https://www.youtube.com/watch?v=_nMhL6Xxljw

https://www.youtube.com/watch?v=oYAel1f9h4Y

Nazadnje urejeno:

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Težko je rečt, ker je na tisoče prodajalcev. Pri kitajcih še predvsem gledam, med drugim da je poceni, če slučajno ponuja air mail, kar zna precej pohitrit dostavni čas in da ima čim večji pozitivni feedback s čimveč prodanimi stvarmi.Torej čim manjši procent, da se roba "zgubi" oz. je defektna.

Direkt za usb ključek glej za priznano firmo in normalno ceno.Če se ti bo zdelo občutno prepoceni, te občutek zelo verjetno nebo varal.Sploh, če nebo poleg pisalo znižano.Pa pri usb ključku, sploh kapacitete 32gb ali celo več, je dobro vzet kaj dražjega, da bo branje/pisanje hitro.

Pa priporočam spremljanje Daily dealov. http://deals.ebay.co.uk/?_trksid=p5197.m462&_trkparms=

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Naj še dodam, da ni prvič, ko sem dobil vrnjen znesek razdeljen. Finta je, da je na PP takoj, na viso pa zna trajat tudi nekaj dni, ker je s tujine. Ti sier vidiš na ebayu, da je znesek bil vrnjen, na kartici pa ga nekaj dni nimaš.Pa da je to recimo prvič, pa gre za visok znesek, si niti ne upaš pustit pozitiven feedback prodajalcu oz. takoj pomisliš, da je nekaj narobe, ker je smo del denarja.Dokler nena paypal transakcij dobro preledaš in verjamš da niso fejkane/hekane. Ok to je že malo pretiravanje, ampak vseenose ti zdi čudno, zakaj delje znesek.

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Danes sem mu posredoval podatke, čez pol ure poštar prinese paket in sem mu takoj javil
da sem dobil, tako da mu ni treba nič naredit,

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
3
38
Ja valda. Zato pa sem že nabavil nekaj majc in mikic po noro ugodnih cenah.
bonk.gif

btw Že tretji dan je, ko imam vrnjen keš na pp, na visi pa še ne... Še kak dan ali dva.

22. jul 2007
13.641
1.797
113
124
Na hitro sem gledal pa nisem našel, ali obstaja kakšna nastavitev, da ti vrže-išče samo "trusted seler"-"top rated plus" prodajalce, tnx.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.