Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Citat:
Uporabnik tayfun pravi:
Prodajalec lahko brez problema prekine avkcijo, kot prodajalec ima možnost, da predčasno prekine, izbere pa pogoj prekinitve, ta je lahko poškodba ali izguba predmeta med prodajo...

Logično da lahko če imaš utemeljen vzrok, ne moreš pa si premislit in prekinit avkcije kakor hitro je 1 bid
smile-1.gif
Je pa povsem logično da če ti prodajaš DVD player in se ti med tem pokvari da ne boš več mel avkcije...

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Utemeljen vzrok ali ne, žal se nekateri poslužujejo te opcije, se mi je že zgodilo, da sem imel najvišjo ponudbo za neko stvar, ki pa je bila realno gledano 5 x dražja, 1 uro pred koncem pa prekinjena avkcija. Po kontaktiranju ebaya mi je bilo sporočeno, da se je med prodajo stvar poškodovala. Zanimivo, čez nekaj dni je bil artikel ponovno gor, sem opazil, ker sem še imel prejšnjo objavo pod opazovanimi predmeti. Kasneje se nisem več ubadal s tem. Ebay ima kar nekaj nedorečenih zadev, sem že bil v par ''čudnih'' situacijah, ki pa so se potem nekako uredile.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
ksz. enkrat na tem forumu je bil objavljen link do enega "kitajskega ebaya". Pač podobna zadeva, toda le v kitajščini in večinoma ne pošiljajo v evropo (razen če najdeš istega prodajalca ko je tudi na ebay. Cene so bile zelo nizke, toda linka ne najdem več!

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
ksz. enkrat na tem forumu je bil objavljen link do enega "kitajskega ebaya". Pač podobna zadeva, toda le v kitajščini in večinoma ne pošiljajo v evropo (razen če najdeš istega prodajalca ko je tudi na ebay. Cene so bile zelo nizke, toda linka ne najdem več!

...Taobao
cheer.gif

TOLE stran mal naštudirej....jest sem prek njih že naročal....nisem naročal za nek velik denar cca 50€...predno ti pošljejo, dobiš sliko svoje robe....
cool-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
samo vseeno moraš poznat fore, kako kupovat tukaj. recimo kaki so znaki, da so prodajalci res verodostojni. ker kitajci so barabe na kubik.
recimo na ebayu ko vidiš da je power seller ali kaj podobnega, veš da ni dileme. na alibabi recimo, si gold member kupijo prevaranti za 500€ in te nategnejo da ti nič ni jasno.
na tabao je znanec na kitajskem htel nekaj kupit z pomočjo kitjaskega kolega, pa so takoj naleteli na prevaranta. sprve!

torej, je kaki tabao majster tukaj ki obvlada sceno? nujno bi namreč moral kupit trak led lamp, ker pri nas so cene za kozlat. naročil bi na kitajski naslov in potem to pride v eu z osebno prtljago

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
na zgornji strani imaš vse razloženo in prevedeno...če kej ne veš jih komot lahko vprašaš....
lahko tudi poveš kaj iščeš, pa ti oni predlagajo trgovca, z katerimi so imeli že dobre izkušnje....

se pa strinjam ja, Taobao je res leglo enih prevarantov....

sad

Guru
24. avg 2007
21.259
9.887
113
Ja, žal tudi Ebay ni več kar je bil.
Sam sem nil 2x nategnjen. Prvič iz Nemčije, ko sem naročil 3 kose ene zadeve. Dve sta bili fuč in Ebay mi je enostavno zavrnil dispute, da kvaliteta izdelka ni njihov problem. Potem sem vsaj skupaj iz dveh sestavil enega delujočega.
Drugič pa sem na angleškem zbidal eno zadevo in prodajalec enostavno ni hotel poslat. Disputa pa nisem mogel odpret, ker mi je vračal denar.
Maaaaah, brez veze se sekirat.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Prvič kupujem na ebayo in ko hočem naročit izdelek, mi napiše:

Please enter the correct information for the following fields:
Postage and packaging - Some item(s) listed below do not have P&P fees specified by the seller(s).

Karkoli napiše pod Postage and packaging mi zavrne. Kaj narediti?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Napisano nima, vendar sem ga že pred tem kontaktiral in je rekel da ni problema, ter da je poštnina £19,99.

adiosec

Zelenc'
4. mar 2010
20
0
1
Imam problem, namreč zmagal sem v avkciji in si izlicitiral vrhunski TV po nizki ceni. avkcija je potekala na ebay.it , item location prav tako Italy . Sedaj, ko sem že zmagal avkcijo, pa mi je prodajalec poslal sporočilo da se item nahaja na kitajskem, in da moram prvo plačati, nato pa bo mi ga poslal v slovenijo ( namreč vprašal sem ga tudi če lahko pridem v italijo in mu dam denar na roko, in je rekel da to ne gre ker je tv na kitajskem) .

Finta je da je ta prodajalec naredil 4 iste avkcije za isti tv, in preko sporočila mi je potrdil da prodaja 4 iste tv-je.

Sprejema samo plačilo preko banke.

Account ima že od leta 2006, vendar samo 92 feedbackov, 100%.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=180514771646&ssPageName=STRK:MEWNX:IT

bojim se da tega tvja ne bom nikoli videl če plačam zanj..... kaj mislite ?

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.657
473
83
Tolmin

Item location: Maleo, LO, Italy

To pomeni da je izdelek v Italiji - in pod postnino pise 35E za priporoceno posiljko - vse ostalo je natega!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Nateg, kar naj si pošlje tv v italijo in sam plača carino, potem naj ga pa pošlje naprej v slovenijo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.259
9.887
113
Pa prijavi ga na Ebay, da ga dol ruknejo.
Pa še nasvet: pri takih denarjih se kupuje zgolj tam, kjer je možnost plačila s PayPalom. Razen, če dobiš zadevo za 10% vrednosti od vrhunskega prodajalca. Jaz vse ostalo enostavno preskočim.

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Glede na to, da ima napisano, da je izdelek v Italiji sedaj pa pravi drugace krsi pravila ebaya in ga zato cim prej prijavi ebayu.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.