Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ma najboljša opcija ti je Visa Electron vendar jo ima malokatera banka. Ko rabiš denar si ga NAKAŽEŠ gor in lepo plačaš. Nič ne moreš it v minus, če ti not udrejo ali pa ti jo ukradejo si lahko samo rit brišejo z njo.... Mislim da bom šel še ta teden na Abanko po njo...

kr posplošit ne moreš da je najboljša. če že imaš kreditno kartico, zakaj bi še letno plačaval za eno? če ti not vlomijo, imaš dovolj časa do preklica, zmagovalna opcija pa je sms obveščanje o transakciji. kak gre transakcija skozi, se ti oglasi tulifon, tak da ne more bit presenečenj konec meseca

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Imaš delno prav ampak kaj mi bo kreditna kartica če je ne rabim? Ko rabim denar na VISI ali Mastercardu pač nakažem ta denar realtime na njega in se ti na svetu ne more nič zgodit. Kreditne kartice pa ne potrebujem! Letno pa vzamejo 6€ za vodenje. Jaki strošek a?
smile-1.gif
Torej če povzamem, kdor potrebuje VISO le za spletno nakupovanje ter paypal mu je ta Visa Electron optimalna in najbolj varna!

Nazadnje urejeno:

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Imaš delno prav ampak kaj mi bo kreditna kartica če je ne rabim? Ko rabim denar na VISI ali Mastercardu pač nakažem ta denar realtime na njega in se ti na svetu ne more nič zgodit. Kreditne kartice pa ne potrebujem! Letno pa vzamejo 6€ za vodenje. Jaki strošek a?
smile-1.gif
Torej če povzamem, kdor potrebuje VISO le za spletno nakupovanje ter paypal mu je ta Visa Electron optimalna in najbolj varna!
Zadnjič, ko sem klicala na SKB so mi rekli, da moram bit njihov komitent, da sploh dobim Viso Electron, saj jo NLB nima v ponudbi. Pri ABanki isto. a je to res? Rada bi namreč znebila Mastercarda, ker je prav slaba razvada
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Hmmm moja JE mogla odpret račun na Abanki, potem pa so ji nardili ta debetni Visa Electron, kr maš pa tudi kreditno kartico Visa Electron
smile-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Klicala sem na SKB v zvezi s to kartico in mi je gospa razložila kaj rabim, da dobim kartico, razen če je mislila za navadno Visa kartico?!

AvtoFun: a ni fora Visa Electron ravno v tem, da je debetna? Rabim to na katero po potrebi pač nakažem denar, da ne zapravljam na netu plače še za prihodnji mesec.
grin1.gif
Kaj je potem razlika med kreditno Visa Electron in navadno kreditno Visa kartico? No, zdej se mi poraja vprašanje, če "navadna" Visa sploh obstaja al so pač vse Electron... :D
Ne vidim pametnega razloga zakaj bi mogla za debetno kartico postat njihova komitentka.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Visa Electron je lahko kreditna debetna kartica namenjena predvsem nakupovanju preko spleta. Debetno pa lahko uporabljaš tudi v trgovinah seveda če imaš kaj gor:)
Visa (brez electron) pa navadna kreditna kartica.
Pojdi na Abanko ti odprejo račun na katero se veže Visa electron in to je to. Potem si njihov komitent. Je pa res da je od letos naprej potrebno plačati nekaj čez evro na mesec za uporabo.
Sicer pa http://www.abanka.si/sys/cmspage.aspx?MapaId=90

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Svašta ... Se pravi bi mogla plačevat letno članarino, mesečna provizijo za uporabo kartico plus še nadomestilo za vodenje računa, ki ga sploh ne uporabljam?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
x5x si prepričan da računajo na mesec nekaj več kot € za uporabo? Pri abanki moji punci nič ne računaj vsaj tako pravi?

Kopiram:

Debetna kartica Visa Electron je namenjena prav vsem, saj ni vezana na redni mesečni dohodek, za kartico pa se ne plačuje letne članarine.

v ceniku pa sem zasledil samo te cene:
osnovna kartica = brez nadomestila
dodatna kartica = brez nadomestila
DVIG GOTOVINE
v Sloveniji na bančnem avtomatu ali bančnem okencu Abanke = brez nadomestila
v Sloveniji na bančnem avtomatu ali bančnem okencu druge banke = 0,46 EUR
v državah članicah EMU na bančnem avtomatu ali bančnem okencu = 0,46 EUR
v državah izven EMU na bančnem avtomatu ali bančnem okencu = 1,96 EUR
IZPIS PROMETA ZA ŽELENO OBDOBJE = 2,09 EUR
STROŠEK BLOKADE KARTICE = 8,35 EUR

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Svašta ... Se pravi bi mogla plačevat letno članarino, mesečna provizijo za uporabo kartico plus še nadomestilo za vodenje računa, ki ga sploh ne uporabljam?

WRONG! Plačevala boš samo vodenje računa nekaj €urov, če pa si še študentka pa mislim da tudi tega nebo. Letne naročnine ni, tiste neke mesečne uporabnine 1€ nisem nikjer zasledil, provizij pa ni nobenih...

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Zaenkrat nebom trdil samo v glavi imam da so s 1 januarjem začel pobirati.
Vem da so mi poslali dopis da bodo zaračunavali storitev. Ko dobim izpisek pa bom bolj zihr povedal. Sem pa pravtako študent.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik x5x pravi:
Zaenkrat nebom trdil samo v glavi imam da so s 1 januarjem začel pobirati.
Vem da so mi poslali dopis da bodo zaračunavali storitev. Ko dobim izpisek pa bom bolj zihr povedal. Sem pa pravtako študent.

Tako je. Poslan je bil dopis da s tem pa tem datumom se začenja Visa Electron obračunavati mesečno.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:

WRONG! Plačevala boš samo vodenje računa nekaj €urov, če pa si še študentka pa mislim da tudi tega nebo. Letne naročnine ni, tiste neke mesečne uporabnine 1€ nisem nikjer zasledil, provizij pa ni nobenih...

Pol pa kulči :p grem naslednji teden uredit.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Vse lepo in prav ampak prečesal sem komplet stran abanke, vse možne cenike, tarife itd. itd. in povsod piše brez nadomestil. Čudno.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
Citat:

Račun uporabljaš, saj je kartica vezana nanj in denar na njem
smile-1.gif

Po novem se plačuje vodenje računa, ki mesečno stane 0,95€.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
No to gre skos, slabih 12€ letno! Če pa si študent pa imaš vodenje računa zastonj.

Anamarija

Pripravnik
23. jul 2007
799
0
16
38
NE, ravno tako plačuješ
wink-1.gif

TU je že bila debata o tem.

Za Viso moraš po novem odpreti Aračun elektronski in tam imaš na ceniku lepo razvidno, da vodenje računa stane 0,95€. Tisti, ki smo prej imeli zastonjski gotovinski račun, imamo sedaj elektronskega, saj gotovinski ne omogoča pridobitve VE. Sem prepričana, da tudi tvoja punca plačuje to. Dobro naj pogleda izpisek, mogoče samo ni še registrirala.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.