Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
No če je tako potem najbrž plačuje in se res ni zavzela
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
KSZ

One problem: Naročil ene fajn hlače, žal prevelike, iz UK. Poštnina 6 funtov. Zdaj sem naročil številko manjše, tele sem mislil nazaj poslat, ampak naše poštne službe hočjo nad 20 eur...s čim se pošlje nazaj ali se hlače da kakemu kolegu?
smile-1.gif

Katero pošto sploh uporabljate?

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.666
9
38
Ljubljana- okolica
Do sedaj sem vse do 2.5kg pošiljal kot pismo. Tako da vzami eno škatlo(od čevljev ali klaj podobnega). Stlači hlače notri + zavij škatlo ter nesi na pošto ter naj ti pošlje kot pismo.
Do sedaj sem vse pošiljal preko Pošte Slovenije.
Se mi zdi da je najceneje kar je lahkega(do 2.5 kg).

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
Pa to je neki 16 eur menda, oni pa prek royal mail pošlje za 6 funtov...no anyway, nisem vedel, da takle paket tudi vzamejo kot pismo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
drugače pa se nam ki smo blizu civilizacije, pri večjih zadevah precej splača zategnit do pošte v Spielfeldu. razlike so včasih precejšne. pa tudi za vse ki ne pošiljajo na balkan, si tam zrihtaš da ti tja pošljejo

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
drugače pa se nam ki smo blizu civilizacije, pri večjih zadevah precej splača zategnit do pošte v Spielfeldu. razlike so včasih precejšne. pa tudi za vse ki ne pošiljajo na balkan, si tam zrihtaš da ti tja pošljejo

kako je s tem, da ti dostavijo kaj v avstrijo? ker imam pač res samo skokec do meje in recimo nemci pošiljajo v avstrijo za 5€, v slovenijo pa za 10...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Vmes te pa radar trofne, pa si profitiru -120€
grin1.gif

Nevem če se splaca za par € razlike jebat pa vozit gor pa dol...sej ne rečem če je to 50€+ ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
No če si iz Maribora se ti za 15€ splača it do Spielfelda, če pa je to 5,6,7€ razlike pa nikakor ne. Ampak ni vedno problem samo v denarju, marsikdo mi je rekel da ko naročo kakšno robo da v Slovenijo čaka dost dlje, da v Avstriji je menda paket zelo hitro. Nisem še nikoli preizkušal saj nikol nimam take sile, poštnina pa je tudi ponavadi do 7-17€.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
pa tudi marsikdo ne pošilja na balkan. kak pa se pošilja na jodlarsko pošto pa sem že pisal tukaj, malo poščite

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Zdravo

Imam en problem, sem registriral dodaten ebay račun (sicer ze eno leto nazaj, a je bil do sedaj neaktiven) in ko hočem kupovati, dobim tole sporočilo:

Attention Buyer

To ensure that eBay remains a safe marketplace, we limit the quantity of items that can be bought or sold by a single account at one time. These limits may change over time and are determined by your previous site activity and overall performance.

Currently, your account has reached the limit for bidding and buying, but you can increase this limit by providing additional verification. Thank you for your understanding.

Please submit the page to continue.
{e27235-605525x}

Kaj mi je storiti? Na njihovi HELP strani ne najdem nič pametnega, stric google tudi nič ne najde, če jim hočem poslati mail, ne gre (noče poslati).

hvala

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Prosim za pomoč, oziroma nasvet.

Pred nekaj dnevi sem bidal za en Sonyjev kravatni mikrofon (e-bay.at). Izhodiščna cena je bila 1 evro, dal sem ponudbo 2 evra, avtomat mi je vzel ponudbo 1,50 evra. Bil sem edini ponudnik. Avkcija bi se morala zaključiti danes popoldne.

Danes zjutraj sem dobil naslednje obvestilo:
Hallo,
Ihr Gebot für den Artikel (250634622498) wurde gestrichen/zurückgezogen. Den Grund für die Streichung des Gebotes können Sie in der Gebotsübersicht einsehen.
Bitte lassen Sie Vorsicht walten, wenn Sie nachdem Sie das Gebot zurückgezogen haben, kontaktiert werden, mit der Bitte den Artikel zu kaufen. Bitte lassen Sie sich nicht dazu überreden für den Artikel über einen Bargeldtransfer-Service wie Western Union oder MoneyGram zu bezahlen, da diese Zahlungsmethoden für die Bezahlung an Personen, die Sie nicht kennen, nicht sicher sind.

Kot razumem, je prodajalec skenslal ponudbo in to 24 ur pred iztekom avkcije. Očitno je videl, da obstaja samo en interesent in da bo dobil le 1,5 ali 2 evra, nikakor pa ne 20 ali 30 evrov, kolikor je verjetno pričakoval za omenjeni mikrofon. Na spletu se sicer ta mike prodaja za kakšnih 50 evrov.

Nemško sicer ne znam najbolje. Kot razumem, je bila avkcija zaustavljena s strani prodajalca.

Prosim za vaše mnenje, ali je to sploh v pravilih e-baya in ali je to ustaljena e-bay praksa.

Ali potem lahko (recimo) za oljno sliko nemškega slikarja, ki je vredna (recimo) realno 500 evrov, nastavim izhodiščno ceno na 1 evro, ko pa dan pred iztekom avkcije vidim, da so potencialni kupci bidali le do (recimo) 50 evrov, nimam obveznosti prodati predmet najboljšemu ponudniku, temveč avkcijo ENOSTRANSKO predčasno zaključim?

Znano je namreč, da v primeru, da nastaviš izhodiščno ceno 1 evro, ne plačaš nikakršnih stroškov oglasa, temveč samo provizijo e-bayu v primeru prodaje.

Se vam ne zdi, da e-bay na ta način izgublja status resnega ponudnika robe, izgublja provizijo in postaja oglasnik tipa Bolha, kjer se lahko vsak zajebava, oziroma kot prodajalec nima nikaršnih obveznosti?

Hvaležen bom za konstruktivna mnenja in zagotovo ne bom edini, ki mu bo mnenje kakšnega poznavalca e-baya prišlo prav za v bodoče...

Hvala!

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Sam prevedu sm v Anglescino s pomočjo Googla, ker v Nemscini mi ni bilo NIČ jasno =)

Hi,
Your bid for the item (250634622498) has been deleted / withdrawn. The reason for the cancellation of the bid, you may see in the Bid History.
Care should be careful when you after you have withdrawn the bid will be contacted with a request to purchase the item. Please do not be persuaded for the article on a cash transfer services such as Western Union or MoneyGram to pay, as these payment methods to pay to people you do not know, not sure.

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
V bid history na nemškem e-bayu nisem našel niti enega člena, ki bi prodajalcu dovolil predčasno kenslanje avkcije.
Prepričan sem, da imajo VSI e-bayi enaka pravila.

Res prosim nekoga, ki je pravila prebral in preučil, ali ima celo kakšne tozadevne izkušnje, da napiše mnenje, ali je zapiranje avkcije pred iztekom v skladu s pravili e-baya?

Prav bi bilo, da takemu v profilu piše: pogosto si premisli in pogosto pred iztekom kensla lastno avkcijo .

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Tudi meni kolikor je znano če začneš bidat ne more več prekiniti avkcije! Nekajkrat sem poskusil kakšno zadevo predčasno odkupit za kar velik denar ampak ker je bil že 1 bid za 1€ ni šlo več. Če pa bi bilo 0 bidov pa lahko prekine!

tayfun

Pripravnik
2. jun 2009
102
0
16
Prodajalec lahko brez problema prekine avkcijo, kot prodajalec ima možnost, da predčasno prekine, izbere pa pogoj prekinitve, ta je lahko poškodba ali izguba predmeta med prodajo...

nekdo

Pripravnik
22. jan 2008
949
2
16
Aha. Ko prodajaš nek predmet, za katerega si mislil dobiti 100 evrov, tik pred iztekom avkcije pa je najvišja ponudba 8 evrov, ta predmet "izgubiš", ali (fiktivno) po njem udariš s kladivom.
bonk.gif
Kako priročno...

Ne rečem da to ni tako, kot si napisal, vendar na tak način e-bay zgublja še in še dohodka (pri provizijah)!

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.