Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
sicer sam osebno precej kupujem preko ebaya in nimam težav. Zdaj pa imam eno vprašanje. Nek prodajalec iz nemčije pošilja samo v nemčijo in avstrijo, pa še to dokaj ugodno. Ker sem enkrat mesečno v Celovcu bi lahko do te robe prišel tako, da bi si jo poslal nekam v Celovec ali pa v Borovlje.

Zanima me, ali si lahko kako pošljem to? Znancev tam nimam.

Kakor vem se je nekoč dalo to poslati poštno ležeče, samo nimam izkušenj s tem. Kako to izgleda, ali je treba to kaj plačati? Kako naj prodajalca z mojo über polomljeno nemščino vprašam če bi mi poslal poštno ležeče? Je treba pošto kaj predhodno o tem obvestiti?

Hvala za odgovor!
cheer.gif

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
No meni se je zdaj prodajalec opravičil, kao očitno je prišlo do napake pri objavi oglasa in da ni mislil ponuditi free postage. Ponudil mi je seveda, da lahko odstopim od nakupa.

Zdaj pa mene zanima ali lahko jaz njemu težim oziroma ga prijavim eBayu, da pač želim ta artikel po ceni, ki sem jo zbidal in me ne zanima njegova napaka. Kar je skuhal naj tudi poje oziroma mi proda pod pogoji, ki jih je sam postavil? Easy way bi pač bil, da odstopim al pa da plačam še poštnino, sam jaz bi imel za ta denar to zadevo. Nisem pa prepričan, če lahko kaj dosežem v smeri, da mi mora prodati kar sem kupil al bo eBay tudi samo razveljavil transakcijo, ker je prišlo do napake?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ebay lahko razveljavi transakcijo, njega pa tudi ne bodo brisali z ebaya zaradi tega, bo imel ( ne vidno uporabnikom,ampak le ebayu) eno opombo, da vidijo ce je vzorec krišitev ponavlja ali ne.

Moj predlog je, da to kar si kupil vzami za to ceno in mu reci da pristanes na 50% postnih stroskov , ali pa pač odpovej nakup in kupi drugje.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Ti bom jaz dal balkanca, me zanima kako bi bil jodlar vesel, ce bi mu jaz nekaj prodal pod Free Postage, pol ko bi kupil, bi mu pa rekel oh sorry, sem zajebal ne bom ti poslal free ampak mi bos placal 18 euricev za postnino (vrednost nakupa pa je 57 EUR) in ce bi imel takoj postnino 18 EUR, nebi nikoli kupil. Sem mu predlagal, da mu na koncu placam polovicno postnino in mi poslje, pa je sprejel. Tako da sva oba delno zadovoljna (oziram jaz sem bil pripravljen placati do 60 EUR, zdaj s postnino bom pa presegel svojo mejo za 6 EUR. Bom ze prezivel.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Vseeno, je to nek korekten odnos z strani obeh ( to da sta krila vsak 50%) , tako da na koncu bi rekel da se je OK izteklo.

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
KSZ

To, kaj pomeni to?
Hvala

Bei einem Warenwert ab 40,00 € übernehmen wir die Versandkosten, d. h. wir schicken Ihnen auf Anfrage einen Link der DHL zum ausdrucken des Rücksendeaufklebers, zwecks kostenloser Rücksendung. Bitte die ungetragene und original verpackte Ware verpacken und das Paket mit dem Aufkleber kostenlos bei Ihrer Post abgeben. Bitte beim Schuhkauf beachten, dass der Schuhkarton unbeschädigt/ohne Klebeband mit unserer Verpackung/Karton zurückgeschickt wird.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Za cevlje, drazje od 40 EUR, ponujajo brezplacno vracilo, a le v primeru, ce so cevlji nenoseni in skatla neposkodovana. Prek DHL narocijo nalepko oziroma povrat robe - pride stric iskat nazaj, kar je prinesel.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Dajte mi zdaj povedat bratje kako je s to carino in tem sranjem. Rad bi naročil neka oblačila iz ZDA? Nevem cena skupna s poštnino 100€? Torej koliko bo carina in vse morebitne ostale dajatve podražila nakup?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
Presneto na 14 dni vleti točno taki kekec kot ti z istim vprašanjem, na 1 mesec pa taki ko ga zanima kolko je carine iz anglije. tebi, ki si skoraj 3 leta registriran, mislim da ni treba razlagat ki je search knof
smirk-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Ma ne, iz angelije ni carine veš kekec, malo si pobrkal. Drugače pa se sploh ne gre za to da ne bi znal uporabiti gumba "iskanje", namreč ne vidim nobenega serach saj nismo v angliji niti v ameriki niti na tujem forumu in če ne znaš uporabljat materinega jezika ali če se ga sramuješ se jaz tebe sramujem. Gre se pač zato da takšnim kekcem kot si ti naredim veselje da si napiraš sporočila, kaj veš, morda pa boš tajkun meseca in to na račun takih kot sem jaz
wink-1.gif
Po drugi strani pa v kolikor te zadeva pika se niti ne oglašaj, posveti se raje bolj prijetnim opravilom.

B81

22. jul 2007
37.892
11.106
113
Mimogrede, v Nemčijo poslal nazaj hlače v menjavo v veliki kuverti kot pismo za dobrih 8 EUR...prek naše pošte.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Ja... Pismo je veliko bolj ugodno kot paket. Vendar je problem pisma v tem da je le do 2kg se mi zdi... Vse lepo in prav meni samo ni jasna ena zadeva in sicer Kitajc na ebayu prodaja izdelek za 2 dolarja ali 3 dolarje z opcijo nakup takoj in opcijo "free shipping". Ni mi jasno katera pošta pošlje malo kurvertico ali majhen paket iz Hongkonga do Slovenije za tak denar s tem da je on meni prodal produkt za katerega je s poštnino vred dobil 3 dolarje ali včasih samo dolar-dva
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.259
9.887
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja... Pismo je veliko bolj ugodno kot paket. Vendar je problem pisma v tem da je le do 2kg se mi zdi... Vse lepo in prav meni samo ni jasna ena zadeva in sicer Kitajc na ebayu prodaja izdelek za 2 dolarja ali 3 dolarje z opcijo nakup takoj in opcijo "free shipping". Ni mi jasno katera pošta pošlje malo kurvertico ali majhen paket iz Hongkonga do Slovenije za tak denar s tem da je on meni prodal produkt za katerega je s poštnino vred dobil 3 dolarje ali včasih samo dolar-dva
smile-1.gif
Tukaj je več možnosti:
- če si ''sposodi'' zastonj v tovarni in dobi za to pol dolarja je v plusu
- hoče dobit feedback: proda z nulo ali celo rahlo izgubo
- ...

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Včeraj sem si hotel iz paypala narediti "withdrav" na mojo Visa kartico, pa mi javi spodnje :
This withdrawal cannot be completed because your card issuer does not allow withdrawals to this card.

Sem pa v preteklem letu vsaj 3x že uspešno vrnil sredstva na mojo kartico, Se kdo spomni da so kakšne spremembe na Visa Acitva/Card?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.