Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Evo zadeva prišla iz Kitajske, ampak nekaj mi pa ni jasno.

Na potrdilo piše 6,49 EUR, kar je znesek DDVja in kar s kulico dopisano +1 EUR, torej skupaj 7,49 EUR, Poštar je to pobral, drugi dan pa je prišel še po 4,25 EUR in mama mu je dala, seveda brez kakršnegakoli računa, potrdila....

A je to praksa?

+1 EUR je poštna položnica, kaj je pa drug dan kasiral, pa mi ni jasno.

Apachijeva storitev poštarskih uslug
hysterical-1.gif

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Disput sem odprl, na international mail tracking sistem piše da je pošilka zapustila kitajsko,
zdaj me zanima kje jo lahko še sledim, da bi vedel kje je?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Evo zadeva prišla iz Kitajske, ampak nekaj mi pa ni jasno.

Na potrdilo piše 6,49 EUR, kar je znesek DDVja in kar s kulico dopisano +1 EUR, torej skupaj 7,49 EUR, Poštar je to pobral, drugi dan pa je prišel še po 4,25 EUR in mama mu je dala, seveda brez kakršnegakoli računa, potrdila....

A je to praksa?

+1 EUR je poštna položnica, kaj je pa drug dan kasiral, pa mi ni jasno.

Apachijeva storitev poštarskih uslug
hysterical-1.gif

Posredovalnino in obvestnino.....kaj si ja nor kaj plačujemo?!
bonk.gif

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
ali si plačal tracking?

Hmm... Nisem,
frown-1.gif

Ali lahko naknadno naredim, da bi vedel na čem sem ker me ta prepričuje da nč ne skrbim
tole mi je danes napisal:

Hello
So sorry for this, could you please kindly give us a chance to solve this first, could you? The tracking information is updated slowly this item as the shipment is busy now. And we will resend a new one to you asap, is that ok for you?This we will chooose a faster shipping. And we will send you some gifts as compensation, so could you please don't open a disrupe,could you? Belive that you can solve this delightedly. So sorry for this, sincerely hope can get your nice forgive.
Any questions, just feel free to contact us.
Yours sincerely

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ne komplicirat. Odpri dispute, daj da nisi prejel izdelka. Če ti ga bodo vmes poslali, pa napišeš, da si izdelek prejel in dispute zapreš. Ne vem zakaj kompliciraš, prodajalca tako ali tako nič ne stane, če si odprl dispute in ga potem zapreš kot rešenega...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
V kolikem času moraš odpret dispute, da nisi prepozen?

Sicer zaenkrat še nisem imel težavi (moram potrkat) ampak glede na to da vas ima veliko probleme je očitno to dobro vedet kje in v kakem času moraš odpret dispute.

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Se eno vprasanj glede postopka,

Ce je oodprt dispute, in trgovec ponovno poslje posiljko, a takrat stopnjujem zadevo pa ko dobim
Zaprem dispute, al kaj, ker se mi je to prvic zgodilo tko da nepoznam kako pa kaj in kaksni so pravilni postopki da bo dobar za vse

Hvala

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Stopnjujes dalje, ce po parih tednih ponovno nic ne dobis. Itak imas v dispute-u oznacen do kdaj se bo dispute samodejno zaprl - pomembno je, da eksaliras dalje pred tem datumom - seveda v primeru, da nisi dobil ponovno poslane robe.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
ne rabis nic stopnjevat, vazno da je odprto.
imam ravno eno odprto zadevo z enim debilnim anglezem. tip je poslal, paket je bil vrnjen k njemu ker ne dostavljajo na postnolezece. do tu vse ok. ampak on meni hladnokrvno da se ni dobil paketa. ko mu povem da na royal mailu pravijo drugace, pravi da mora pogledat v skladisce. to je ze 1 teden nazaj. vmes sem dal na claim, ker se vec ne mislim ubadat z njim. saj na koncu bom tak dobil vrnjen denar, samo mi gre na zivce da si vzamejo toliko casa. v tem primeru 30 dni od odprtega claima

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
...zadnji....sicer se ne tiče direktno ebay-a...

naročil sem nekaj prek kitajske spletne trgovine....poslano je bilo 1.11....v SLO prispelo 12.11.....v petek 16.11 dobim poziv da posredujem potrdilo o plačilu, poslal takoj prek maila.....danes smo 22.11 jest robe še vedno nimam
bonk.gif

kolk jebenih milijonov kilometrov je velika ta naša država, prej pripotuje okrog sveta kot pa teh par kilometrov od viča do mene
bonk.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.577
5.892
113
naročil sem paket in plačal 21.98€. na carini so se odločli da je paket vredn 26€ (kot je cena na netu) in me obdavčili. po pislanih 100 mailih in parih telefonskih pogovorih mi ni noben znal razložit zakaj. vsi so samo bluzli o transkacijski vrednosti, ki je višja. Sam namestnik vodja carinske pošte na brniku mi ni znal povedat kateri člen govori o transakcijski vrednosti. Sem mu lepo povedal ne zanima me nič drugega kot člen po katerem ste se odločli da transakcijska vrednost dokazana s fakturo v mojem primeru ne velja. In NIČ bluzo je neke svoje finte. aja pa vprašal sem ga še zakaj pa včasih pride draæji paket in ne rabim plačat. Je reko ded veste mamo tisoče paketov in ne moremo vsakega pogledat. Pa sn mu reko naj se raje s tistimi ukvarja ne pa da zgublja čas na paketu vrednem 21.98€ in ni bilo odgovora. Pa enkrat prej ko sem nekega delavca dobil na telefon je rekel: samo malo in se zadr ej kak je to s paketi? če vrednost preveč odstopa je Šef naročil da moremo gledat internetno ceno? svašta uglavnem nobenemu nisn mogo razložit da je v pravilniku jasno napisano da se transakcijska vrednost dokaazuje z fakturo v kolikor pa to ni mogoče pa z ceno podobnega artikla. na koncu sem plačal 10.28€ vseh stroškov in davka in to
smile-1.gif
potem je padla uradna pisna pritožba zdaj pa čakamo odgovor pa da vidimo.

tale naša carina je kupš gnojev, ki nimajo pojma kaj delajo. Do zgornjega dogodka sem še mel neko upanje. pač vzameš v zakup da čakaš ko tele da pošlejo naprej pa da si neke bedne stroške nabijejo. ok... po tem dogodku pa nimam 0.01% spoštovanja do tistih bedakov tam.

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik Mikulja pravi:
jaz sem jim vedno poslala preko maila in je bilo potem že drugi dan pri meni!?
verjamem ja, kadar naročaš prek ebay-a...čim je kej druzga, so pa čist zgubljeni....

enkrat je bil problem, ker jim ni odpiralo kitajskih strani - zaradi varnostne politike pošte.si
bonk.gif

sem mislil, da smo že mim komunizma
bonk.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
confused-1.gif

sprašujem se kaj imajo od tega, da nas poštene državljane zajebavajo zaradi par € vrednih nakupov
bonk.gif

ne rečem, če bi uvažal robo za nadaljnjo prodajo..pa ajd država neki.....sam tko za sebe za par € nekej kupiš pa cela drama....

pred 25 leti bog ne dej, da si kej švercal iz IT ali AUT, pa smo vse živo prepeljali....a tole danes
bonk.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.021
1.933
113
ja kam mislis da se je preselila armada carinikov, ko smo schengen uvedli? hint: ne na borzo

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.