Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Glede na napisano bo prišlo iz Londona. Shiping time je tudi primerno krajši.

Sta pa oba oglasa dražba, tako, da moraš biti najboljši ponudnik. Kar pa ni nujno da boš, če bi rad poceni kupil
smile-1.gif

Če bi šlo za Buy now oglasa (s trenutnimi cenam):

Prvi je ugodnejši, če se ti ne mudi.

DDV + carina (mogoče, bi jo naši cariniki spregledali) bi znesla manj kot razlika v ceni+poštnina v drugem primeru.

Jaz bi, glede na videno, izmed teh dveh, izbral prvega, v primeru, da se mi ne bi mudilo.

*ne vem pa, ali so ponaredki, kako svetijo...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Na kakšen znesek pa se obračuna carina?

Je kakšna možnost, da ti blago tudi odvzamejo?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Carina se obračna pri nakupih nad 150€, DDV pa nad 22€ (oz po trenutnem tečaju $28,60 ali GBP 17,66 ).

Če nima CE znaka ga lahko pošljejo tržnemu inšpektorju, ki ga vrne pošiljatelju ali pošlje v uničenje.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Carina se obračna pri nakupih nad 150€, DDV pa nad 22€ (oz po trenutnem tečaju $28,60 ali GBP 17,66 ).

Če nima CE znaka ga lahko pošljejo tržnemu inšpektorju, ki ga vrne pošiljatelju ali pošlje v uničenje.

Nekje sem bral, da CE oznak za fizične osebe ne kontrolirajo več.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Je blo v tem forumu. Ne vem, meni so nazadnje pred kakim letom zavrnili navigacijo... po tistem pa res kakega večjega paketa z elektroniko niso odpirali. Na led hišnih sijalkah pa res niso preverjali...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Kateri tečaj že uporabljajo na carini za pretvorbo v EUR?
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Kadar je paket malo večji, imam zadnje čase nesrečo, da mi vsakega odprejo. Tokrat naročil še nisem, ker je zadeva na meji - pri 22€, pa tistih 5+€ stroškov, ki jih nabijejo, pomeni že kar veliko. Sem pa danes dobil obrazložitev iz carinske pošte:
Citat:
Spoštovani !

Stopnja carine je odvisna od vrste blaga, ki se uvaža v Skupnost.Če blago
naročite preko spleta, se blago carini po stopnjah, ki jih najdete na
spletni strani: http://taric-curs.gov.si/itaric/. Dajatve se obračunajo na
carinsko vrednost, ki je sestavljena iz vrednosti blaga in ostalih stroškov
(poštnina, zavarovanje, ipd....), ki nastanejo ob dobavi v Skupnost. Uvozne
dajatve so sestavljene iz carine po predpisani carinski stopnji ali
fiksnemu znesku carine in davka na dodano vrednost (DDV). DDV se obračuna
na davčno osnovo, ki jo sestavljata carinska vrednost in carina. DDV se
obračuna, če vrednost blaga presega 22 EUR, carina pa se obračuna, če
vrednost blaga presega 150 EUR.

Pošiljka je oproščena plačila carine, če vrednost blaga ne presega
zakonsko predpisano mejo za oprostitev 150 EUR.(člen 23 , Uredbe
Sveta (EU) št. 1186/2009 o sistemu oprostitev carin v Skupnosti);
Pošiljka je oproščena plačila DDV-ja, če vrednost blaga ne presega
zakonsko predpisano mejo za oprostitev 22 EUR.(1.točka prvega
odstavka 51.čl. ZDDV-1) ;
Carinska vrednost se določi na podlagi Carinskega zakonika Skupnosti
(Uredba sveta (EGS) št. 2913/92, z dne 12.oktobra 1992). O carinski
vrednosti blaga govori 3. poglavje v členih od 28 do 36. O stroških
prevoza in ostalih stroškov in vključitvi le-teh v carinsko vrednost,
govori člen 32, odstavek e. Uredba komisije (EGS) št. 2454/93, v
členu 165 navaja, da se stroški poštnine do namembnega kraja
vključijo v carinsko vrednost.

Za preračun se upošteva tečaj iz spodnje povezave:
http://www.carina.gov.si/filea...r_C284_2012.pdf
Torej je meja $28,60 ali GBP 17,66

osiris12345

Fizikalc
20. feb 2011
1.309
14
38
Ljubljana
zanima me kje najdem funkcijo ''case waiting response'' neki sem biddal en artikel pa mi ga ne pošiljajo v slo, zdej pa so nek ''case'' odprli pa ga morem zapret al kaj mi un bluzi neki :D

EDIT: sem že najdu, never mind :D

Nazadnje urejeno:

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
RABIM POMOČ:

Skratka kupil sem nekaj (cca 12€) iz China - Honk Kong. Ker po mesecu dni ni prišlo sem kontaktiral prodajalca. Standardno za kitajce ti odgovori da še malo počakaj. In res čisto sem pozabil ko čez 2-3 tedne ni ničesar prišlo ga ponovno kontaktiram. Tokrat ga prosim za refund, da bom začel paypal dispute.... (a vedel sem da sem že prepozen->minil je že tisti rok ://), tako da sem mu to na lep način opisal. Obljubil je da bo poslal še enkrat, vendar še po 2 mesecih ni nič in tudi ne bo; Poslal sem mu na ZS, da če ne bo poslal refunda, bo dobil "negative feedback".
Seveda po treh dnevih ni odgovora. Prodajalec ima "35372" feedbackov, ko sem kupoval sploh nisem preveril "history", za sabo imam že preko 500 nakupov, in se mi je zdelo cca 99% zadovoljivo za nakup. Sedaj pa danes gledam njegovo zgodovino in sem opazil, da ima samo v zadnjem mesecu 38 negativnih, in čez 200 negativnih ocen v pol leta. Opazil sem da si nabija pozitivni feedback z majhnimi stvarmi (1-4€), kar je več sploh ne pošlje...kot je bilo v mojem primeru.

Zanima me kaj lahko še storim? Če mu dam NEGATIVE feedback, ga lahko da tudi meni on, kot je bilo to včasih? Do sedaj sem vedno rešil na miren način s kitajci tokrat ne gre drugače.

LP

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Prodajalec ti ne more vec dat negativnega feedbacka. Drugace pa imams kitajci boljse izkusnje kot z nemci. V vsakem primeru pa priporocam da se pred iztekom roka vedno odpre dispute, ne glede na obljube. Ce robo dobis ga pa zapres in prodajalec ni nic sankcioniran, das mu dober feedback in to je to.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Evo zadeva prišla iz Kitajske, ampak nekaj mi pa ni jasno.

Na potrdilo piše 6,49 EUR, kar je znesek DDVja in kar s kulico dopisano +1 EUR, torej skupaj 7,49 EUR, Poštar je to pobral, drugi dan pa je prišel še po 4,25 EUR in mama mu je dala, seveda brez kakršnegakoli računa, potrdila....

A je to praksa?

brlje

Pripravnik
24. jul 2011
321
6
18
Ljubljana
Se moja iskusnja in vase mnenje

7.10. Sem kupil nekaj v vrednosti 15e, sicer ni nek znesek ampak vseen, nisem se prejel paket, sem pisal in je odgovoril takole:

So sorry for this, please don't worry we will bere responsible for this. We checked that your item has left China on 11tH of October, it may delayed on the way to your country, we will contact the ups company to know what had happened, could you please pay a little patience to wait for a few days? Please don't worry if it is lost on the way to your country, we will resend a new one to you asap, is that ok for you? Dear friend, so sorry for this, sincerely hope can get your nice understanding. And the trakcing no of your item is RA649960999CN. Any questions, just feel free to contact us.Thanks and have a nice day. Yours sincerley Cherry

Na UPS sledilniku je stevilka nepoznana

Ker mi ostane rok se do 20.11. Mu odgovorim da bom pac iz varnosnih razlogov odprl spor, mi pa takoj odpise takole::

Dear Customer: We have got your message .Sorry that we are at our weekend now.If you have any question of our item .Please kindly been a little patience to wait for us back .We will reply your message as soon as possible .Please don't open any case or leave us any negative feedback .thanks in advance for your nice understanding Have a nice holiday!

Nisem nevem kaj vesc prek eBay-a ampak tist kar rabim in mi je vsec pac kupim, ce mam denarja seveda:)

Kaj bi bilo najboljse da naredim?

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Evo zadeva prišla iz Kitajske, ampak nekaj mi pa ni jasno.

Na potrdilo piše 6,49 EUR, kar je znesek DDVja in kar s kulico dopisano +1 EUR, torej skupaj 7,49 EUR, Poštar je to pobral, drugi dan pa je prišel še po 4,25 EUR in mama mu je dala, seveda brez kakršnegakoli računa, potrdila....

A je to praksa?

+1 EUR je poštna položnica, kaj je pa drug dan kasiral, pa mi ni jasno.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.