Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Rabim malo pomoči glede pritožbe na ebayu...

Sem kupil en izdelek, očitno je šlo za prevaro, ker je par ur po nakupu stran zbrisana, nobenega obvestila od ebaya nisem dobil, razen potrdila o plačilu od paypala.

Odprem dispute na ebayu in od prodajalca dobim obvestilo da je njegov račun hackan in da on ni prodajal tega izdelka ter da tudi denarja ni on dobil, da je ebay o tem obveščen in da je čudno kako nisem dobil tega obvestila.

Ebay mi zdej ponuja naj pošljem sporočilo prodajalcu nazaj, na paypalu pa ne morem odpret dispute, ker sem ga na ebayu že odprl.

Torej, kako zdej naprej, da dobim denar nazaj?? Odgovorit prodajalcu, zapret case in ga odpret na paypalu (če se to sploh da)...?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.508
875
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Tudi jaz bi rabil en nasvet...

torej pred mesecem dni sem preko ebaya naročil en kolesarski dres iz kitajske in prodajalec (se mi zdi) je imel tisti logo o zanesljivosti..no kakorkoli že, prejšnji teden v petek sem dobil po pošti obvestilo carinske pošte, da je prispel paket in da moram poslat vsa dokazila o naročilu, plačilu, kontakt prodajalca itd..Seveda sem takoj našel in v pdf skonvertiral obvestilo z vsemi detajli o plačilu naročenega blaga preko Pay-pal-a. To sem jim še isti dan poslal nazaj po mailu, vendar do danes (4 delovni dnevi) še vedno ni paketa. Mislim, zakaj so sploh to zahtevali? A je to normalna praksa za blago kupjeno iz kitajske? Zaradi mene lahko tudi odprejo paket in vse preverijo..

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik xeno pravi:

Sem kupil en izdelek, očitno je šlo za prevaro, ker je par ur po nakupu stran zbrisana, nobenega obvestila od ebaya nisem dobil, razen potrdila o plačilu od paypala.

Odprem dispute na ebayu in od prodajalca dobim obvestilo da je njegov račun hackan in da on ni prodajal tega izdelka ter da tudi denarja ni on dobil, da je ebay o tem obveščen in da je čudno kako nisem dobil tega obvestila.

Ebay mi zdej ponuja naj pošljem sporočilo prodajalcu nazaj, na paypalu pa ne morem odpret dispute, ker sem ga na ebayu že odprl.

Torej, kako zdej naprej, da dobim denar nazaj?? Odgovorit prodajalcu, zapret case in ga odpret na paypalu (če se to sploh da)...?

Zapreš case na ebayu. Greš na paypal. Poiščeš zavihek: Resolution Center in klik na Dispute a transaction.
wink-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ja, predvsem zaradi vrednosti da lahko carinijo. Zadnje čase se pa vtikajo tudi v to ali gre za ponaredke ter CE oznake pri elektronskih napravah.

Čakaš lahko pa tudi do 14 dni preden se kaj premaknejo...

B81

22. jul 2007
37.909
11.113
113
Ko sem dobil pošto iz carine, sem jim takoj poslal na mail in poklical in po nekaj čakanja dobil žensko, ki je takoj pogledala email. Ker je bilo že pozno, sem dobil paket ne naslednji dan ampak dan kasneje.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ko sem dobil pošto iz carine, sem jim takoj poslal na mail in poklical in po nekaj čakanja dobil žensko, ki je takoj pogledala email. Ker je bilo že pozno, sem dobil paket ne naslednji dan ampak dan kasneje.
Sam tudi vedno pošljem kar po mailu. Do sedaj je bil skoraj vedno najkasneje drugi delovni dan paket pri meni.

22. jul 2007
13.643
1.797
113
124
drugače pa lahko pošlješ samo link do artikla, je še najhitreje in cariniki so zadovoljni:zmaga

xeno

Pripravnik
2. mar 2011
39
0
6
L.J.
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Citat:
Uporabnik xeno pravi:

Zapreš case na ebayu. Greš na paypal. Poiščeš zavihek: Resolution Center in klik na Dispute a transaction.
wink-1.gif

Ebay je zaprl case, prevzel paypal, meni ni bilo treba nč narest. Zdej na paypalu piše da čakajo odgovor prodajalca, že nekaj dni... Ne gre za velik denarja, ampak vseeno.. šlo je za nateg, tako da pazte pri nakupu spominskih kartic
wink-1.gif

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
ksz
Pred nekaj dnevi sem se registriral na ebay. Nekaj artiklov sem si hotel dati pod "priljubljene" vendar sem bedak pritisnil BUY in sedaj mi na mail vsak dan pošiljajo naj plačam zadevo. Hm, kak to zadevo prekinem, ker je šlo za pomoto (neznanje)

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
To zgodbo ti itak nihče ne bo verjel.
Drugače si pa naredil sranje. Poizkusi se dogovoriti z vsemi prodajalci, da prekličete nakup.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.165
4
38
Maribor
Na e-bayu ne moreš kar tako nekaj kupiti. Vedno te vpraša ali si to zares želiš in da če potrdiš, poti nazaj več ni.
Edino če se boš s prodajalcem uspel dogovoriti, vendar ti bo po moje dal slab rating.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Vsi trije artikli so od enega prodajalca. Hotel sem pač jih dat v "košarico"in potem plačat. Itak nima kaj, dokler mu ne plačam.
En izdelek sem pa naročil ( od tega prodajalca) in plačal preko paypala. Upam, da dobim
smile-1.gif

Kako se nastavi, da ti artikle poišče samo od prodajalcev iz EU?
No počas se bom naučil...
cheer.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Tudi jaz bi rabil en nasvet...

torej pred mesecem dni sem preko ebaya naročil en kolesarski dres iz kitajske in prodajalec (se mi zdi) je imel tisti logo o zanesljivosti..no kakorkoli že, prejšnji teden v petek sem dobil po pošti obvestilo carinske pošte, da je prispel paket in da moram poslat vsa dokazila o naročilu, plačilu, kontakt prodajalca itd..Seveda sem takoj našel in v pdf skonvertiral obvestilo z vsemi detajli o plačilu naročenega blaga preko Pay-pal-a. To sem jim še isti dan poslal nazaj po mailu, vendar do danes (4 delovni dnevi) še vedno ni paketa. Mislim, zakaj so sploh to zahtevali? A je to normalna praksa za blago kupjeno iz kitajske? Zaradi mene lahko tudi odprejo paket in vse preverijo..

To rabijo da carinijo, ker mnogokrat prodajalec napiše nižjo ceno na paket....tudi meni so poslali obvestilo da jim pošljem dokazilo koliko je zadeva stala, je bil pa paket iz USA, si pa malo preveč poslal, jest sem jim poslal samo printscreen izdelka na ebayu in to je to, tudi po mailu, in paket je bil v dveh dneh pri meni, seveda so ga odprli ker je bil karton poliman s selotejpom carine...no sej, carina je še najmanj prišla, davek pa 20% vrednosti...ampak se je še vedno splačalo, pri nas bi me zadeva prišla 300% več
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Vsi trije artikli so od enega prodajalca. Hotel sem pač jih dat v "košarico"in potem plačat. Itak nima kaj, dokler mu ne plačam.
En izdelek sem pa naročil ( od tega prodajalca) in plačal preko paypala. Upam, da dobim
smile-1.gif

Kako se nastavi, da ti artikle poišče samo od prodajalcev iz EU?
No počas se bom naučil...
cheer.gif

To ti misliš, kmalu te bodo kontaktirali izterjevalci.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Koda:
Sale date: 07/26/11
Tracking number: --
GBP 16.99

$27.75
+GBP 6.99
View seller's other items
More actions
 [b]eBay Note: Cancel transaction case is closed. See case details[/b]
Bo tako dobro? Sej itak rabim dele, ki jih imam v "košarici", tak da če bo potreba bom plačal

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik sanco pravi:
Koda:
Sale date: 07/26/11
Tracking number: --
GBP 16.99

$27.75
+GBP 6.99
View seller's other items
More actions
 [b]eBay Note: Cancel transaction case is closed. See case details[/b]
Bo tako dobro? Sej itak rabim dele, ki jih imam v "košarici", tak da če bo potreba bom plačal
Hm, torej rabiš, ampak ne bi, če pa bo treba, pa boš?
stupid-1.gif

Se strinjam s komentarjem WWY-ja... Pri zmeraj več artiklih je Slovenija izvzeta, zraven Kongo, Nigerija, itd... Hvala vam lolekom.
nahrung002.gif

B81

22. jul 2007
37.909
11.113
113
KSZ
Še enkrat, če kdo ve:

Ker cena ni dosegla željene pri avkciji, najnižje cene pa nisem nastavil, a lahko jaz sam zvišam gebot za npr. 50 eur, torej sam sebi? Kaj se zgodi potem?

Hvala

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Po moje sam ne moraš bidat na svoji avkciji. Kot sem ti že napisal. Naj ti kolega bida, pa potem daš ti ali pa on preklic nakupa in je.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.