Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Pomojem je fejk. 2TB disk za 15 eur. loool

sicer ima OK feedback, prodanih ima 13 komadov, ampak vse danes, ker je očitno svež oglas. Res je , da maš paypal varovanje, ampak jaz nebi nabavlal pri njemu.Če pa ti je za 15 eur vseeno oz.počakaš na paypal refund, pol pa nabavi
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.910
11.113
113
KSZ

Naredil sem quick sell, pa ni števca zraven, Se lahko števec pri urejanju nastavi ali bi moral izbrati drugo opcijo že na začetku?
Tenkju veri mač
smile-1.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Moja zanimiva iskušnja. Iz Kitajske naročil paket, na dom sem ga dobil v manj kot 3 dneh, v ta čas je vključena tudi carina. Neverjetno hitro.
cheer.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.616
88
48
Veliko kitajskih trgovin ima distribucijo iz EU. Tako dobiš robo v par dnevih, čeprav si naročil na Kitajsko. Poslano pa je iz UK ali DE.
Vendar je za artikle malenkostnih vrednosti. Tista roba, ki se carini, je vedno poslana iz Kitajske. Takšne so moje izkušnje.
LP

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Moja zanimiva iskušnja. Iz Kitajske naročil paket, na dom sem ga dobil v manj kot 3 dneh, v ta čas je vključena tudi carina. Neverjetno hitro.
cheer.gif
To je prišlo iz nekje EU, ni šans, da pride iz Kitajske tako. Razen, če vzameš kako hudo hitro pošto.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
Vprašanje glede prodaje na ebayu:
Če jaz objavim oglas, katerega objava me stane par centov, in v primeru da predmeta ne prodam, se mi vseeno zaračuna objava oglasa, oziroma pri ponovni objavi istega oglasa spet plačam objavo?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če jaz objavim oglas, katerega objava me stane par centov, in v primeru da predmeta ne prodam, se mi vseeno zaračuna objava
Da
Citat:

oglasa, oziroma pri ponovni objavi istega oglasa spet plačam objavo?
odvisno. ti napišejo, da ni potrebno - če ni potrebno oz da si upravičen do ponovitve oglasa

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Če jaz objavim oglas, katerega objava me stane par centov, in v primeru da predmeta ne prodam, se mi vseeno zaračuna objava oglasa, oziroma pri ponovni objavi istega oglasa spet plačam objavo?

Samo če prodajaš z dražbo z začetno ceno
od 1 eur naprej. Vse z višjo ceno se plača.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:

Samo če prodajaš z dražbo z začetno ceno
od 1 eur naprej. Vse z višjo ceno se plača.
Ne bo držalo. Sam imam na ebay.com neko število (ne vem, ker sem daleč od doseganja) objav oglasov brezplačno vsak mesec, ne glede na začetno vrednost. Mora pa biti avkcija, lahko zraven tudi Buy it now, ne sme pa biti zgolj buy it now.

B81

22. jul 2007
37.910
11.113
113
Kaj pa potem? Kupec kupi, dobiš kako obvestilo iz PP in potem označiš, da je Verschickt ali kaj?

Naredil avkcijo z 1 eur in sofort preis, ampak med rezultati ni videti sofort preis cene, kako to? Da ne bom par 100 eur vredne zadeve prodal za 2 eura.... ?

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kaj pa potem? Kupec kupi, dobiš kako obvestilo iz PP in potem označiš, da je Verschickt ali kaj?

Naredil avkcijo z 1 eur in sofort preis, ampak med rezultati ni videti sofort preis cene, kako to? Da ne bom par 100 eur vredne zadeve prodal za 2 eura.... ?
Torej, če si naredil avkcijo in sofot preis, to ne pomeni, da boš prodal po Sofort Preis. Namreč komot se ti lahko zgodi, da bo to zgolj enega zanimalo in bo on bidal. Torej boš dejansko prodal za 2 EUR-a
smile-1.gif
. Če hočeš prodati za več, potem moraš začetno ceno za bidanje nastavit na toliko kot hočeš. Sicer je no go.
Sofort preis bi se moralo videt v redu, če si prav nastavil. Jaz imam vedno oboje. Zanimivo, da folk kar kupuje po Buy it now.

PS: Sam prodajam na Ebay.com, ker so provizije bistveno nižje kot na Ebay.de, pa gre večinoma vse zgolj po Evropi. Tako da folk gleda oboje, ne zgolj Ebay.de.

B81

22. jul 2007
37.910
11.113
113
Bemtiš sofort preis ne pomeni nič, če najnižje cene ne nastaviš, mater
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.910
11.113
113
Uh, sem jim opisal problem in menda bo nekak šlo, to je odgovor:

Wenn Sie das Angebot dennoch vorzeitig beenden wollen, müssen Sie eventuell bereits abgegebene Gebote streichen. Denn wennSie das Angebot beenden, ohne die Gebote vorher zu streichen, verkaufen Sie den Artikel an den aktuell Höchstbietenden.
Falls Sie dies nicht wünschen, müssten Sie alle abgegebenen Gebote streichen und anschließend das Angebot beenden. Geben Sie in diesem Fall bitte noch einen Grund an, warum Sie Ihr Angebot vorzeitig beenden. Die Bieter erhalten dann eine E-Mail, dass ihre Gebote gestrichen wurden.
Um Ihr Angebot zu beenden:
1. Klicken Sie in Mein eBay in der Ansicht "Aktive Angebot" hinter dem entsprechenden Angebot auf "Aktion".
2. Wählen Sie "Angebot beenden" und folgen den weiteren Schritten.

Sie erhalten dann eine Benachrichtigungs-E-Mail von eBay mit der Bestätigung, dass Ihr Angebot beendet wurde.

Ne najdem, kje bi se preklicalo, samo če bom dal beendet, bo oni kekec kupil za 7 eur.

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
Če prav razumem naj ne bi bil artikel prodan, ampak nemščina je moja slaba stran.
V skrajni sili naj ti kolega zbida dovolj visoko, da bodo vsi ostali obupali, potem daš preklic prodaje, on ti potrdi in dobiš nazaj tudi provizijo
wink-1.gif
.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.