In zakaj se je zaletel ženski v rit? Nekateri že na avtocesti zmanjšajo pod 100, ko zapelje na odstavni pas je že na 60, pri znaku pa raje malo pod 40... in da ima še tri za seboj, ima zadnji že na avtocesti 40... čudovito... še ena od stvari, ki jih lahko pričakuješ...a?Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Pa povej potem, od kje logika, da je še na ravnem delu izvoza iz avtoceste postavljen znak za omejitev 40? Ne rečem, da kateri izvozi niso močno zaviti in da je 40 tam res potrebno peljati, recimo če v A ali CRO vidim na takem mesti znak 40, potem me za znakom pričakuje hudo oster ovinek... pri nas pa lepo speljan nežen ovinek in vsak 200-300m do križišča, še prej pa po možnosti policaj z radarjem...Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
In poj je logično, da je recimo na izvozih iz avtoceste 40km/h, da folk vsaj na 60-70 spusti
Na tem delu lahko pričakuješ: da nekdo stoji (recmo en italjan k je mal sfalu), kak nasprotivozeči stardec se ti vključuje na AC, kolona, karkoli...Koliko naj bi bila po tvoje omejitev?
Zavorna pot iz 30 na 0 (za to vem podatek, za 40 ne) je 4 metre, iz 60 na 0 je 16 metrov, iz 100 na 0 pa cca 50. (odvisno od avtomobila).
40 je v večini primerov popolnoma primerna omejitev. Se morš pač mal zbudit, pa pobremzat, dec, nisi več na AC.
Jaz imam kolega, ki se je na tem delu zaletel neki ženski v rit. Sem ga vprašal kako mu je to uspelo, pa je reku BABA je 40 peljala. No evo, zato je omejitev tam in za vse enaka.
Dejavniki, kaetre si pa ti naštev, pa ni moč pričakovati na avtocesti. Mogoče Italijan bi še šel skozi, ostalo ne.