Spet je bil Darwin na delu.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
In poj je logično, da je recimo na izvozih iz avtoceste 40km/h, da folk vsaj na 60-70 spusti
tongue-1.gif
Pa povej potem, od kje logika, da je še na ravnem delu izvoza iz avtoceste postavljen znak za omejitev 40? Ne rečem, da kateri izvozi niso močno zaviti in da je 40 tam res potrebno peljati, recimo če v A ali CRO vidim na takem mesti znak 40, potem me za znakom pričakuje hudo oster ovinek... pri nas pa lepo speljan nežen ovinek in vsak 200-300m do križišča, še prej pa po možnosti policaj z radarjem...

Na tem delu lahko pričakuješ: da nekdo stoji (recmo en italjan k je mal sfalu), kak nasprotivozeči stardec se ti vključuje na AC, kolona, karkoli...Koliko naj bi bila po tvoje omejitev?
Zavorna pot iz 30 na 0 (za to vem podatek, za 40 ne) je 4 metre, iz 60 na 0 je 16 metrov, iz 100 na 0 pa cca 50. (odvisno od avtomobila).

40 je v večini primerov popolnoma primerna omejitev. Se morš pač mal zbudit, pa pobremzat, dec, nisi več na AC.

Jaz imam kolega, ki se je na tem delu zaletel neki ženski v rit. Sem ga vprašal kako mu je to uspelo, pa je reku BABA je 40 peljala. No evo, zato je omejitev tam in za vse enaka.
In zakaj se je zaletel ženski v rit? Nekateri že na avtocesti zmanjšajo pod 100, ko zapelje na odstavni pas je že na 60, pri znaku pa raje malo pod 40... in da ima še tri za seboj, ima zadnji že na avtocesti 40... čudovito... še ena od stvari, ki jih lahko pričakuješ...a?
Dejavniki, kaetre si pa ti naštev, pa ni moč pričakovati na avtocesti. Mogoče Italijan bi še šel skozi, ostalo ne.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
saj ravno zaradi glupih omejitev pri nas, ta na izvozu iz ac je šolski primer, folk le teh sploh več ne jemlje resno. Lep primer je naselje, ravna široka cesta, pločniki, v avstriji 70, pri nas 50. Seveda vozi tam 50 en na 1000, kaki stardec, ostali po občutku 60-70, kar je edino pravilno. Edino prvi najebe če ga rada uhvati

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
saj ravno zaradi glupih omejitev pri nas, ta na izvozu iz ac je šolski primer, folk le teh sploh več ne jemlje resno. Lep primer je naselje, ravna široka cesta, pločniki, v avstriji 70, pri nas 50. Seveda vozi tam 50 en na 1000, kaki stardec, ostali po občutku 60-70, kar je edino pravilno. Edino prvi najebe če ga rada uhvati

V Sloveniji cesta 1m od hiše, V Avstriji 1m trave, 1m pločnika, 2m trave, hiša.

Še kakšno vprašanje ?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Še eden ki vozi sidro v avtomobilu in ga vrže, ko se je potrebno ustaviti ?
Ali se zaletiš v obcestni drog da imaš takšno malo ustavljalno pot ?

Podatek za 30 in zdejle nisem več sigurn a je 16m za 50 al 60 na uro je iz treninga varne vožnje, 100 pa je v vsaki reviji pri testu avta in je od kakih 38 do 50m, nekateri pa imajo celo več.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Še kakšno vprašanje ?
...pa cesta še enkrat širša, pa omejitev se držijo... samo tega jim ne boš dopovedal, že 1k obdelano pa enainista gina gona, kjer je pri nas podobno tudi ni 50 omejitev

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Potem pa primerjaj širino cestišča in lego hiš na cesti MB - Ptuj in Šentilj - Graz, pa mi povej zakaj je pri njih večinoma 70, pri nas pa vse razen Slovenje vasi 50.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

Še kakšno vprašanje ?

grema stavit? taka situacija, kot si jo ti opisal je pri njih omejitev tudi 100 km/h

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
raje 10 km/h pa:

-VARNEJE
-CENEJE
-ČAS SKORAJ ISTI

TO JE POMEMBNO!

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
ksz...

Kaj se je dogajalo zadnjič na Kidričevi...bojda je to pravi podatek.

Mali prehiteva celo kolono na relaciji Štore-Celje in med prehitevanjem naleti na pravilno postavljeno Laguno, ki iz smeri Celja zavija proti Bukovžlaku (tisti, ki poznate cesto, veste kako in kaj). Pameten, kot je bil, je to Laguno želel obvoziti po nasprotnem pasu, kjer pa je naletel na avtobus. Predvidevam pa, da zavornih sledi ni bilo, ker je mislil, da bo pa vseeno šlo skozi...
crazy1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
ni res, ker so vedno gužve in rdeče na semaforju.

torej mi nič ne pomaga, če vozim hitreje, ker bom itak vedno isto časa rabil za pot al kaj mi hočeš s tem povedat?

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

torej mi nič ne pomaga, če vozim hitreje, ker bom itak vedno isto časa rabil za pot al kaj mi hočeš s tem povedat?

Več al manj je tako - nič kaj dosti ti ne pomaga če voziš hitreje (Razen če je pot res dogla npr. 500 km in več, pol se pozna) , najbolj važno je da imaš tak tempo, da ujameš čim več zelenih oz. (da čim manj zgubljaš na semaforjih).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Več al manj je tako - nič kaj dosti ti ne pomaga če voziš hitreje (Razen če je pot res dogla npr. 500 km in več, pol se pozna) , najbolj važno je da imaš tak tempo, da ujameš čim več zelenih oz. (da čim manj zgubljaš na semaforjih).

to zdaj teoretizirate za mesto, samo če štartama skupaj in samo skozi en semafor jaz zapeljem pri zeleni, ti pa ustaviš v rdeči, že imam 1 minuto prednosti, to pa je na eni relaciji 10 min, 10% manj

dva kolega z motorjem od vrhnike do koroške - en bedak, en malo manjši bedak - 30 minut razlike na relaciji nekaj čez 1 uro

drugi primer - Ljubljana - Arja vas, če voziš po omejitvah, vsaj 45 minut, če voziš hitreje (pa ne 200) - 30 minut

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Če je res bilo tako, kot si napisal, je vse skupaj še večji
bonk.gif
kot prehitevanje v škarje.

Torej takole?

Celjsko%20prehitevanje.jpg

Rdeča - nori voznik
Zelena - Laguna
Modra - avtobus
Črna - kolona

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
jaooo kaki majmun če je res bilo tako
bonk.gif
to je čisti primer za darwina, isto kot tista kokoš pri slovenski bstrici ki je prehitevala na uvozu na ac, ko je ovinek kr krepko zavit in ne vidiš kaj dosti pred sebe. mislim da je njo naravna selekcija tudi pobrala

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
bonk.gif

Torej takole?

Rdeča - nori voznik
Zelena - Laguna
Modra - avtobus
Črna - kolona

bonk.gif

hysterical-1.gif

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.291
357
83
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Predvidevam pa, da zavornih sledi ni bilo, ker je mislil, da bo pa vseeno šlo skozi...
crazy1.gif
Najverjetneje bo ta varianta res držala,saj bi drugače prišel bp skozi...
Sem se danes peljal tam mimo,zavornih sledi iz štorske smeri nobenih,cesta pa pregledna da vidiš iz osebnega avta skoraj dol do cinkarne. Kako mu je uspelo spregledat vpadljivo moder avtobus,mi pa ni najbolj jasno in sedaj niti ni pomembno.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
bonk.gif

Torej takole?

Rdeča - nori voznik
Zelena - Laguna
Modra - avtobus
Črna - kolona

Jap, nekako takole.
crazy1.gif

Citat:
Uporabnik BigPoppa pravi:
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Predvidevam pa, da zavornih sledi ni bilo, ker je mislil, da bo pa vseeno šlo skozi...
crazy1.gif
Najverjetneje bo ta varianta res držala,saj bi drugače prišel bp skozi...
Sem se danes peljal tam mimo,zavornih sledi iz štorske smeri nobenih,cesta pa pregledna da vidiš iz osebnega avta skoraj dol do cinkarne. Kako mu je uspelo spregledat vpadljivo moder avtobus,mi pa ni najbolj jasno in sedaj niti ni pomembno.

Dnevno se vozim tam mimo in vsakič, ko pogledam ta odsek, mi je manj jasno, kaj je razmišljal...
10.gif