V soboto se mi je zgodil neljubi dogodek, ženski sem posodil Mastercard kartico in ji povedal napačni PIN (od BA kartice). Seveda je v trgovini 3x napačno vtipkala, namesto da bi me obvestila o napačnem pin, in imam sedaj blokirano kartico. Pisal sem na sparkasse, če mi lahko odblokirajo kartico in sem dobil spodnji odgovor
Citat:
Spoštovani g. #####,
zahvaljujemo se vam za posredovano sporočilo. Svetujemo vam vpogled v stanje na bankomatu oz. zamenjavo PIN kode na bankomatu. Le-to lahko opravite zgolj na bankomatu, ki je v lasti Banke Sparkasse d.d., medtem, ko vpogled v stanje lahko opravite na kateremkoli bankomatu oz. ni nujno, da je le-to bankomat Banke Sparkasse d.d. V kolikor vaša MasterCard kartica kljub opravljeni aktivnosti ne bo uporabna, vam svetujemo, da na bankomatu opravite minimalni dvig sredstev (provizija za dvig sredstev se obračuna v skladu z veljavnim cenikom banke) oz. opravite naročilo nove MasterCard kartice.
Pogled v stanje in spremembo PIN sem poskusil takrat v roku pol ure po blokadi, pa mi je bankomat napisal NEVELJAVNA STORITEV.
Torej je tretja varianta "dvig gotovine, ampak to mi potem zaračunajo 10eur provizije. TEGA NE PLAČAM!
Četrta varianta pa je, da naročim novo kartico, kar zaračunajo 7eur.
Kaj se res ne da enostavneje odblokirati kartice? Potem jo raje kar ukinem.
Možno da v soboto njihov bankomat ni vredu delal, ali pa je bilo še prehitro. Ker sedaj nimam v bližini nobenega njihovega bankomata, po cenikih iščem varianto, da vpogled v stanje naredim na drugem bankomatu, ki ni sparkasse, pa nikjer ne najdem koliko stane?