Slovenska vojska

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Vse zastopim. Vojska je vojska, nekaj je treba skozi dat ampak da te en kreten nedojeban tera da sekrete z golimi rokami pucaš, ga tud jest pošljem u pičko mater in mu glavo not namočim

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
Vse zastopim. Vojska je vojska, nekaj je treba skozi dat ampak da te en kreten nedojeban tera da sekrete z golimi rokami pucaš, ga tud jest pošljem u pičko mater in mu glavo not namočim
Pol si ze nadizurjen ce ga tkole pWnas.

ce hoces rokavicke da bi skret metlico prijel potem nisi primeren za vojsko ampak prilagojen program.

dajmo realno gledat na zadevo - ob pomanjkanju kandidatov za te sluzbe verjami da nihce ne puca skoljk z golimi rokami.

Jaz sem sel skozi podoben sistem ki je trajal leto in pol. Na zacetku je vsak krical na nas in do takrat nisem vedel da se da toliko telovadit. Ampak to je del tega da sprejmes da nekdo drug poveljuje. Morda bos tudi ti nekoc, sedaj pa pac ne. Ce ti to ne gre ni s tem nic narobe samo pc nisi za to delo.
Ne pa da se smesimo s tem da mamo bodoce vojake ki jih boli ker nekdo krici na njih

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Človek bi mislil da ni lažjega kot glavo na off in jest, spat, srat in delat po navodilih. Nič več, nič manj, samo to. Očitno pretežka naloga.

Naj si naredijo uslugo in gredo sončki nazaj k mamam pod kiklo, poveljniki pa na zavod in ugasnit luč.

• Všeč mi je
Reactions: sad

darkstar66

Guru
1. apr 2013
1.206
721
113
Lahko rečem da se ne spomnim kdaj sem se tako zabaval kot ob branju anonimke. Oni so utrujeni … sam sem bil 3 mesece tako zjeban zvečer da sem zaspal v 10 sekundah in se zbudil zjutraj natanko tako kot sem se ulegel. 5 mesecev smo zvečer glancali škornje po podplatih. Jebali so me ker sem pri deklamiranju stražarskih dužnosti rekel “stražarskih pasova” namesto “pasa”. In še imam zgodbic … Ampak mamica je bla 800 km daleč. Dole zemlja, gore nebo, oj Pirote bog te jebo!

2. okt 2007
3.868
2.385
113
kaj bi le morali mi reči, ki smo ŠRO skozi dali, če še kdo ve, kaj je to...

Drugače pa se vidi, nihče ne bi delal prdevsem pa imel nekoga (šefa), ki bi mu dajal naloge ali ukaze. Zato pa imamo en kup NVOjev in drugih Inštitutov za mešanje megle, vode in nevidno delo.
Vojska te nauči sprejemat avtoriteto in tudi dajat avtoriteto. Ker to tudi te spremlja celo življenje, ko si v "civilu".

Ker drugače pa je anarhija, kot jo Levica pozna s svojo "civbilno družbo" in nevidneži...

• Všeč mi je
Reactions: sad

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Lahko rečem da se ne spomnim kdaj sem se tako zabaval kot ob branju anonimke. Oni so utrujeni … sam sem bil 3 mesece tako zjeban zvečer da sem zaspal v 10 sekundah in se zbudil zjutraj natanko tako kot sem se ulegel. 5 mesecev smo zvečer glancali škornje po podplatih. Jebali so me ker sem pri deklamiranju stražarskih dužnosti rekel “stražarskih pasova” namesto “pasa”. In še imam zgodbic … Ampak mamica je bla 800 km daleč. Dole zemlja, gore nebo, oj Pirote bog te jebo!
In zjutraj si pozdravil Tita in vedel si kdo si ti in kdo je sovrag (s tem so te filali od vrtca dalje, tudi z disciplino v "družbenem redu"), tako da ti tudi nebi bilo problem it na fronto in se tam borit in umret. Pa vemo da kljub enaki vzgoji, ko je enkrat padel tisti bistveni del "ideala", je bila JNA samo še senca sebe.

Danes ima mladina (rojeni leta 2000 dalje) pa kaj? Ni ideala, ni sovražnika, ne poznajo niti discipline. Glede na vse ne moreš pričakovat da bo en za minimalca delal 8h/dan, pri tem pa mu bodo jasno kršene osnovne pravice delavcev. Seveda to ni vojska za vojno. Upam da je jasno, da je v sloveniji mogoče res za vojno usposobljenih (pripravljenih) <1000 vojakov, ostalo se samo svaljka po vojašnicah ker nimajo drugam ali pa grejejo svoj ledersitz na višjih stolčkih. Če/ko bo res vojna bodo za orožje prijeli drugi, ne tile ki sedaj nočejo sklec delat.

Bolj kot kritika sončkov je mogoče to kritika vojske kot take in je boljša debata da se tole ukine oz. zmanjša na minimum ker je itak BZ.

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Po mojih izkušnjah vsaka vzgojiteljica v vrtcu pohendla več dreka kot najbolj taf dedi, ne glede na to ali so dali vojsko skoz ali ne. Brez rokavičk.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.664
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Dokazal bi, da rabiš več avtoritete, vendar da se znaš postaviti za stvar (tudi če v danem trenutku ni prava)

Oni so pa dokazali da so .... pi_ke? Taki so naslednjič čistil skret, brez rokavičk, pa tudi brez ščetk. in če ni bil čist so še sklece delali tam. Brez rokavičk.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.005
9.529
113
Dokazal bi, da rabiš več avtoritete, vendar da se znaš postaviti za stvar (tudi če v danem trenutku ni prava)

Oni so pa dokazali da so .... pi_ke? Taki so naslednjič čistil skret, brez rokavičk, pa tudi brez ščetk. in če ni bil čist so še sklece delali tam. Brez rokavičk.
Taki so skrete pucal z zobno ščetko.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.338
113
In zjutraj si pozdravil Tita in vedel si kdo si ti in kdo je sovrag (s tem so te filali od vrtca dalje, tudi z disciplino v "družbenem redu"), tako da ti tudi nebi bilo problem it na fronto in se tam borit in umret. Pa vemo da kljub enaki vzgoji, ko je enkrat padel tisti bistveni del "ideala", je bila JNA samo še senca sebe.

Danes ima mladina (rojeni leta 2000 dalje) pa kaj? Ni ideala, ni sovražnika, ne poznajo niti discipline. Glede na vse ne moreš pričakovat da bo en za minimalca delal 8h/dan, pri tem pa mu bodo jasno kršene osnovne pravice delavcev. Seveda to ni vojska za vojno. Upam da je jasno, da je v sloveniji mogoče res za vojno usposobljenih (pripravljenih) <1000 vojakov, ostalo se samo svaljka po vojašnicah ker nimajo drugam ali pa grejejo svoj ledersitz na višjih stolčkih. Če/ko bo res vojna bodo za orožje prijeli drugi, ne tile ki sedaj nočejo sklec delat.

Bolj kot kritika sončkov je mogoče to kritika vojske kot take in je boljša debata da se tole ukine oz. zmanjša na minimum ker je itak BZ.
Ja, ko bo zagustilo boste prevzeli zadevo vi ki zares razumete stvar.

No zato se (tudi na neumne nacine) od prvega dne privzgaja hierarhija in linija poveljevanja. Ker ko zacne pokat ste taki internetni vseznalci najvecji notranji saboterji.

• Všeč mi je
Reactions: Car

darko11

Majstr
21. jul 2007
1.230
216
63
Vojska pač ni pilates s čipkastim ovratnikom in pink gamašami. Goat mug generacija….