Slovenska vojska

B81

22. jul 2007
38.244
11.351
113
Mali, štej si v čast, da komuniciraš s takim soldatom, kot sem jaz, ker jih ne delajo več.:p
Tisti ingram, ki ti je očitno všeč, je pa pomoje že trikrat preprodan, začenši s preprodajalcem IJ, ker sem ga jeseni 91 vrnil.
E pa kam sta to vidva preprodajala, kdo je sploh bil kupec? Ful se govori da ste prodajali, nic pa o tem, kdo je placal :sprasujemse:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.946
899
113
tu in tam
E pa kam sta to vidva preprodajala, kdo je sploh bil kupec? Ful se govori da ste prodajali, nic pa o tem, kdo je placal :sprasujemse:
Nov dan in spet je Denis doživel nov reset, da mu ni nič jasno...povrhu pa še uporabljaš napačno dikcijo (vidva preprodajala, ste prodajali):sprasujemse:

Evo, samo zate, v teh delih zveš vse pa še več-preberi in ne boš več neveden -vsaj do naslednjega reseta.:D
1741415629726.png

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.946
899
113
tu in tam
Je pač takrat bilo, kot je bilo-dejansko je bila samopostrežba-če si imel vsaj malo kriminalne žilice in si bil zraven, si si lahko precej opomogel..tisti višje sorazmerno več, nižje pa ustrezno manj, je pa kakšen zaradi tega tudi izgubil življenje ali so mu ga pa uničili, če je hotel tisto, kar mu ni "pripadalo".

B81

22. jul 2007
38.244
11.351
113
Nov dan in spet je Denis doživel nov reset, da mu ni nič jasno...povrhu pa še uporabljaš napačno dikcijo (vidva preprodajala, ste prodajali):sprasujemse:

Evo, samo zate, v teh delih zveš vse pa še več-preberi in ne boš več neveden -vsaj do naslednjega reseta.:D
Poglej priponko 97276
kakšen reset če govoriš le o prodaji, nič pa konkretnih dejstvih. Pa saj ne boš verjel, ampak tudi mene zanima, kdo je dal dnar v žep, koliko in od koga itd...al si bil ti en tistih ki ste kufre nekam nosili potem pa so vas degradirali po tem? Al to ni blo res?

Nič, prvi dve knjigi bo treba nabavit.

BTW, vem npr da se je na pohorju metalo na tovornjake in nič popisovalo in so tovornjaki šli na HR...in da je blo tam veliko orožja med domačini, nekateri so bli celo v arestu in nikome ništa.

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.737
7.399
113
Hočem povedati, da je kvazi novinar Zgaga nekdanji faliran SD kader. Samo njegov twiter se pogleda, da se vidi neka osebna agenda proti Janši. Zjutraj se zbudi, že twita o pleškotu. Iz tega vidika ni prav nič drugačen od novinarjev nove.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.946
899
113
tu in tam
kakšen reset če govoriš le o prodaji, nič pa konkretnih dejstvih. Pa saj ne boš verjel, ampak tudi mene zanima, kdo je dal dnar v žep, koliko in od koga itd...al si bil ti en tistih ki ste kufre nekam nosili potem pa so vas degradirali po tem? Al to ni blo res?

Nič, prvi dve knjigi bo treba nabavit.

BTW, vem npr da se je na pohorju metalo na tovornjake in nič popisovalo in so tovornjaki šli na HR...in da je blo tam veliko orožja med domačini, nekateri so bli celo v arestu in nikome ništa.
Forum je mesto, kjer se lahko lahkotno pogovarjamo ali pa zajebavamo, o konkretnih dejstvih sem ti pa namignil iz osebnih izkušenj ali pa, kje jih lahko dobiš..in te knjige (vse štiri, ne samo določene) so kar skupek dejstev, ki so podprti z dokumenti. Je pa tudi res, da so lahko nekatere navedbe izkrivljene kot posledica nezanesljivosti prič ipd, kar pa ne zmanjša dejstva, da so se takrat dogajale nezakonite stvari z neposredno vpletenostjo oseb, ki so bile na položajih.

Za dogajanje na Pohorju vem (Ložnica, Pesek, Rogla) , poznam nekatere, ki so takrat brenčali okrog in tudi tistega, ki je verjetno izgubil življenje zaradi dejstva, da je preveč vedel in hotel to razčvekati (major M.S.).

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.946
899
113
tu in tam
Hočem povedati, da je kvazi novinar Zgaga nekdanji faliran SD kader. Samo njegov twiter se pogleda, da se vidi neka osebna agenda proti Janši. Zjutraj se zbudi, že twita o pleškotu. Iz tega vidika ni prav nič drugačen od novinarjev nove.
Poglej, čigav kader ipd je druga stvar, to ne vem, verjamem pa, da je Zgaga verjetno zafrustriran zaradi človeka, o katerem toliko ve, o njegovih rabotah, s komur se praktično cela država mora vsakodnevno ukvarjati in dejstva, da ko se zjutraj zbudi, dotična oseba še kar lepo svobodno trosi svoje nebuloze naokrog in nobenemu nič, še več, določen procent ljudi mu celo verjame in ga podpira..

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.250
2.708
113
1741423090586.png

Ne vemo - razen Japončkov -zakaj imajo oni vojsko!

p.s. V vojnah je VEDNO(!) največ nedolžnih žrtev. Sestreljali so helikopter. Na voaški helikopter! Ne na Merlaka, ki se je glih hotel predati!

• Haha
Reactions: Gatto

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.816
390
83
Vipavska dolina
ksz
Ko je ravno vojska ipd omenjeno....

Mene zanima če kdo ve na koga bi se lahko obrnil za kakšno informacijo. Namreč, oče je bil 1959 v sestavi "modrih čelad". Ker ga ni več med nami, izdeluje se pa "družinska knjiga" in tisto obdobje je vsekakor eno zanimivejših v njegovem življenju bi rad izvedel vsaj par informacij. Predvidevam da je bil član 6 kontigenta (upam da sem pravilno napisal), zanimalo bi me pa dan odhoda, prihoda nazaj. Ter po možnosti od kje in kako so odšli tja.
Za vsako informacijo se že vnaprej zahvaljujem.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.946
899
113
tu in tam
ksz
Ko je ravno vojska ipd omenjeno....

Mene zanima če kdo ve na koga bi se lahko obrnil za kakšno informacijo. Namreč, oče je bil 1959 v sestavi "modrih čelad". Ker ga ni več med nami, izdeluje se pa "družinska knjiga" in tisto obdobje je vsekakor eno zanimivejših v njegovem življenju bi rad izvedel vsaj par informacij. Predvidevam da je bil član 6 kontigenta (upam da sem pravilno napisal), zanimalo bi me pa dan odhoda, prihoda nazaj. Ter po možnosti od kje in kako so odšli tja.
Za vsako informacijo se že vnaprej zahvaljujem.
Na FB imaš grupe "Drugovi iz vojske" ali nekaj takega, tam se vsesorte najde.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.526
7.735
113
Kaj pa boš delal v sestavi? Slab vtis? :D

Če bi bil za kaj ti ne bi porinili ingram/Mac11 za pas....bi zadužil kaj boljšega...
Dvomim da ti ves zakaj je ingram v resnici uporaben. In je zato pametovanje o tem da bi kdorkoli “zaduzil” (lejga patriota) kaj boljsega brezvezno. Vojske nisi sluzil, o teh orozjih si bral, morda kdaj streljal na kakem streliscu. Nihce pa te ni ucil o doktrini bojevanja in uporabi teh orozij.

in preden prileti kak neumen odgovor, sam sem ga “duzil” (da bo v tvojem jeziku al kako cva rect) nekaj let. Zelo uporabno orozje za zelo ozek spekter nalog. Tezko pa po njem ocenjujes osebo ki ga ima zadolzenega.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.618
5.664
113
Glede na njegov opis dogodka iz 91' je zapravil in sendvič z pariško kateri mu je padel na asfalt in 7/8 nabojnika mu je uspelo sprašit v asfalt....po spominu je en metek nesrečnika celo uspel zadet v nogo/rit?

Uporablja se za varovanje....pri 1500/1200 šusih v minuti ima najbrž dober "stopping power"....pod pogojem da saržerja ne sprašiš v asfalt ampak v napadalca...bil je popularen tudi pri mafiji....za drive by shooting...