Slovenska vojska

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.946
899
113
tu in tam
Glede na njegov opis dogodka iz 91' je zapravil in sendvič z pariško kateri mu je padel na asfalt in 7/8 nabojnika mu je uspelo sprašit v asfalt....po spominu je en metek nesrečnika celo uspel zadet v nogo/rit?

Uporablja se za varovanje....pri 1500/1200 šusih v minuti ima najbrž dober "stopping power"....pod pogojem da saržerja ne sprašiš v asfalt ampak v napadalca...bil je popularen tudi pri mafiji....za drive by shooting...
Slabo si si zapomnil, curc, pa tak oboževalec.:fredi::zavijazocmi::jok::valjamse:

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.816
390
83
Vipavska dolina
Na FB imaš grupe "Drugovi iz vojske" ali nekaj takega, tam se vsesorte najde.
našel sem eno skupino JNA v mirovnih mislijah, prav o teh odhodih, tudi tam povprašal pa zgleda al ni več "aktualna" ali noben ne ve več kaj o tem. Konec koncev od tega je že 60+ let, tako da....
Sem tudi na netu nekaj našel a bolj splošno oz. so bili to prej ali pozneje. Vem oče mi je rekel da sta bila (vsaj) še 2 slovenca takrat kot on na misiji pa....
Zdaj če bi delal kakšno seminarsko ali kaj podobnega je večja možnost priti do kakšne literature, tako povpraševanje pa.
Ker pa alter več ali manj vse ve sem se odločil za zapis tudi tule. Mogoče pa kdo koga pozna ki bi mi lahko pomagal. Zdaj vem samo okvirni čas, imam slike, baretko, medaljo...
Ogromno bi pa pomenilo če bi vedel denimo da je šel x. maja 1959 z ladjo "Jugoslavija" iz Šibenika ali Reke, prišel dol (npr. tri dni pozneje). Vrnil se pa x. novembra z ladjo, avionom kakorkoli.
Žal tega ne vem in najbrž ne bom nikoli vedel....

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.039
-1.354
63
Mogoče za začetek skoči v Nuk, tam ti bo pravi bibliotekar znal pomagat ali te usmerit na pravo pot. Je pa to raziskovanje, kot družinsko drevo.