Kaj ste se to razpisali! Na hitro sem preletel vseskupaj in ugotovil, da vas veliko sovraži mesto in naštevate že prav neverjetne izkušnje, kot, da ste živeli v kakšnem zloglasnem prdelu Sao Paula na pa v kakšnem slovenskem mini mestecu
Dvajset let sem živel v hiši na vasi in je bilo to zame ves čas zelo zoprno. Za vsak najmanjši opravek sem moral uporabiti avto, predno sem pa naredil vozniški izpit in kupil avto sem pa 20 min. hitre hoje pešačil do prve trgovine, pošte, avtobusne postaje... Okoli bajte nikoli ne zmanjka dela, ki mi enostavno ni v veselje. Počnem in zanimajo me druge stvari in imam drugačne hobije od okopavanja gredic, košnje trave in obrtniških del okoli bajte
Zdaj sem že skoraj štiri leta zopet v mestu v Ljubljani v malem stanovanju. Velikega stanovanja s punco ne potrebujeva, prav tako ne potrebujeva privat zelenico z ogrado. V mestu jaz lahko zadiham, tu lahko živim tako, kot želim in delam kar me veseli. Všeč mi je urbano okolje, mestni vrvež, dogajanje... rad se sprehajam ali vozim s kolesom po mestu. Zanimivo, da se prej v dvajsetih letih, ko sem živel na vasi nisem s kolesom prevozil toliko, kot zdaj v zadnjih štirih letih v mestu. Prednost mesta je tudi bližina in dostopnost vsega.
Zdaj bi pa pokomentiral še prvi post od Kasiusa.
Tudi meni je škoda, da ima slovenija tako razkropljeno poseljenost. Prvi razlog je moja osebna želja, da bi raje živel v miljonski (ali pa vsaj dobre pol miljonski
) Ljubljani saj mi je zdaj premajhna in je v bistvu samo precej velika vas. Drugi razlog je pa je bolj praktične narave, gosta naseljenost je dobra za razvoj nekega kraja saj pride do večjega povpraševanja in ponudbe in s tem delovna mesta, denar pa ostane v mestu. V veliki ljubljani bi morali in bi tudi lahko uredili boljši in učinkovitejši javni prevoz, tramvaj, metro in veliko manj ljudi bi za vsakodnevne opravke uporabljalo avto. Tudi raznorazna infrastruktura od cest, vodovoda, kanalizacije, elektrovoda....pride ceneje v velikih gosto naseljenih krajih. Če bi imeli samo nekaj večjih mest in nekaj malega manših krajev in vasic bi lahko imeli tud vsaj pol manj županov, kot zdaj. Pa še kaj bi se našlo.